Патриотите готови да редят кабинет, никой не щял да го стори на КСНС

Другите партии не искали да поемат отговорност за близките 2 г.
Обновена: 30 ное 2016 07:25 | 29 ное 2016 17:15, Камелия Цветанова
68
Патриотите готови да редят кабинет, никой не щял да го стори на КСНС
Снимка: Reuters

Патриотите са готови да поемат бремето на властта и да съставят правителство в рамките на настоящия парламент, след като ГЕРБ и БСП не искат да управляват страната без да се стигне до предсрочни избори.

Още по темата

Коалицията "Обединени патриоти" е готова да поеме отговорността да състави правителство, отсече Румен Йончев, който макар и депутат от БДЦ, присъедини своята партия Народен съюз към обединението на националистите преди изборите за президент.

След заседанието на КСНС за изход от създалата се политическа обстановка заради оставката на кабинета, президентът Росен Плевнелиев увери, че ще връчи мандата за съставяне на кабинет на тази политическа формация, която гарантира, че ще поеме властта.

Такава заявка засега са направили патриотите и реформаторите, като първите изглеждат по-решени и по-подготвени да съставят кабинет. 

По думите на Йончев на Консултативния съвет за национална сигурност никой не е изявил желание или готовност да състави правителство, а всички обяснявали колко е сложна ситуацията в страната, колко са сериозни икономическите процеси и какъв огромен натиск представляват бежанците.

"Не чухме никой да каже, че поема отговорност за стабилизацията на страната и стабилното управление пред следващите две години", отбеляза той.

Йончев посочи, че ако президентът връчи мандата на парламентарната група на Патриотичния фронт, Обединените патриоти ще водят разговори с всички парламентарни групи и ще търсят възможност за стабилното управление на държавата.

По думите му, ако мандатът бъде връчен на патриотите, те очакват подкрепа най-вече от ГЕРБ.

"ГЕРБ са най-голямата група в това Народно събрание и без тяхната подкрепа не може да се реализира който и да е от мандатите", коментира той.

Според него, ако някой може да спечели от едни бързи избори, това е коалицията "Обединени патриоти", но не е това целта.

"Целта е наистина да имаме стабилна държава", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
А кой забърка кашата: Бойко, след като народа не му достави удоволствието на избере Цецка за президент. Сега от ГЕРБ ни уверяват, колко те са отговорни и искат стабилност, но правителство не искат да направят. Нека т.н. патриоти да го направят, а Бойко хем уж ще ги подкрепя, хем ще чака да се смъкнат надолу на следващите избори, а той да се върне пак на бял кон като спасител на нацията.
47
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 62 АнонименРодовото имане /делвата с жълтиците/ требва да бъде окрадена по традиция! Във фолклора е! Така, че Валерчо патриота-тарикат и хитрец туй дебне, па ****ната на родата! Комплекса за малоценност как се избива, м? Те другите - Русия, Османците, Германците, ... биле империи ...., та кат парата е в "патреотите от коалицията" ща станат значими/велики :)), а не роби каквито са по манталитет! :)))
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НФСБ На кои комунисти? За тези от ГЕРБ отнася ли се?
45
10
 
1
 
! Отговори
НФСБ преди 7 години
58 Ме ме занимавай с опорките си нещасник, СИЛАТА НА НФСБ са Българите! Фронта е гарант че ще я има България, над 600 000 Българи са с нас!300 лева МИНИМАЛНА пенсия скоро ще е факт
44
9
 
0
 
! Отговори
НФСБ преди 7 години
Ние сме Патриоти, НАРОДА не ще избори, а отговорна Българска власт! На комунистите ще кажа само- ВНИМАВАЙТЕ В КАРТИНКАТА да не го отнесете немит! Избрахме ви президент кво ревете още с доганя
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак искат да врътнат народа. Тия ще се водят управляващи, а иначе ще нареждат калинките. Въртят се 27 г. във властта и нищо не правят. Трябват тотално нови хора, тези за изчерпани отвсякъде. България се върна назад повече от сто години. Вижте колко обезлюдени села има и какво е състоянието на другите. Дори и столицата е трагедия, дупки по улиците, калища, бездомни кучета и грозотия до шия. Само се краде, това е истината. Всеки иска власт за да се облагодетелства.
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към тия,на които патриотите им обещаха 300 лв.мин.пенсия:Щели да ви вдигнат пенсиите,ама поетапно,така каза В.Симеонов.Ха,ха,ха.Толкова ли сте наивни,бе хора.Не ви ли писна от лъжи?Не можем ли да бъдем нормални?
41
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 7 години
И, сал властта кат гепнете, шортишките шни цепнете, нали?Само вие останахте да ни яздите- всичко Мара втасАла, само от ПатрЕотЕ се не науправлявАла...Мто, и аз искам да управлявам!Още довечера сядам да пиша "Планът- Таванът" ама на санскрит, че да мога да си фюрерствам на воля из кварталните кафани...и да ме черпят смалки мастишки, чемги обичам.
40
1
 
9
 
! Отговори
55 преди 7 години
ЕГАТИ ВЪШКИТЕ ....БОЖЕ ОПАЗИ
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така,паричния фронт се уреди с правителство,командвано зад кулисите от ББ и с половината негови министри.Да ви е честито.
38
2
 
12
 
! Отговори
NACO преди 7 години
След като НЕ харесахме "партията"-ДПС с ЕДИН водач ЧЛЕН на ДС,сега ЗАДКУЛИСИЕТО ни предлага "партията"-"обединени патриоти" с ТРИМА водачи ЧЛЕНОВЕ на ДС!? До КОГА??? До КОГА ще се ГАВРИТЕ с тоз БЕДЕН НАРОД??? НАРОДЕ????
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой си мисли,че Борисов е излязъл от властта,много се лъже.След така наречените консултации стана ясно,че всъщност е имало договорки,според думите на Валерко Симеонов и Б.Борисов-патриотите правят кабинет без Борисов,но с голяма част от министрите на Борисов.Така ББ се отървава от непопулярните си министри-Ненчев,Бъчварова,Кунева и някои други,но му остават основните далавераджии с които ще ръководи задкулисно.Щял да подкрепи Патриотите,защото и те го били подкрепили.Има ли изненадани???
36
3
 
14
 
! Отговори
РБ преди 7 години
Ураааааааааа неформалния Премиер Бойко ще управлява от резиденцията си..ха.ха а на златното пръсче Волен ще му дадат да управлява лудниците ..ха.ха
35
4
 
3
 
! Отговори
орел, рак и щука преди 7 години
фрррр, отлетя фтичето, бате им Бойко май не ще повече такива патриоти, но може пък БСП/ДПС и останалите да подпрат с едно рамо
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знам Винкела, какви идиотии натвори в Бургас с малко власт, се забавлявам искрено, какъв як бъркоч, ще сготви на национално ниво.
33
1
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Tия са толкова патриоти, колкото бай *** е пианист.
32
0
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Най-големия проблем на България са крадливите и продажни политици, и стоящите зад тях олигарси,тези последните ще ги вкараме в Парламента с чисто мажоритарната система. Ще бъде по-добре да бъде мажоритарна и пропорционална система 50% на 50%,като пропорционалните депутати да се избират през две години,така народът ще дава оценка на правителството за изминалите две години и ще променя конфигурацията в Парламента,според това дали подкрепя или не управлението.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По жадни за власт от патриотите няма
30
0
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Смущаващо е това напористо поведение, силно надъхана самоувереност на Патриотите! А по скромно бре! :))
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Валерка, Валерка, защо ли се сещам за филма,, Господин за един ден" ? Наслаждавай се, радоста ти, ще е за кратко и за последно!