Съдът отряза Слави за референдума, той - при Цацаров

ВАС остави без разглеждане жалбата на шоумена срещу резултата
2 дек 2016 19:05,
99
Съдът отряза Слави за референдума, той - при Цацаров
Снимка: архив "Булфото"

Съдът не уважи жалбата на Слави Трифонов срещу резултатите от референдума и я остави без разглеждане.
Мотивите на върховните съдии за това са два.

Първият е, че конкретните решения на ЦИК, които от "Шоуто на Слави" са атакували, нямат самостоятелен характер, поради което не подлежат на самостоятелно обжалване, пише "Труд".

Още по темата

Вторият мотив на магистратите е липса на правен интерес на шоумените за отмяна на атакуваните от тях решения на ЦИК.

"Правният интерес да се иска отмяната на един административен акт се обуславя от непосредственото негативно въздействие в правната сфера на лицето, до което се отнася този акт", обясняват съдиите.

Според тях Инициативният комитет регистриран за участие в информационно-разяснителна кампания за провеждане на националния референдум, не е активно легитимиран да обжалва актове на Централната комисия за провеждане на национален референдум.

Причината е, че неговата регистрация и участие е лимитирано по отношение информационно-разяснителна кампания до провеждане на националния референдум.

След провеждане на националния референдум за Инициативния комитет е отпаднал правния интерес от оспорване на актове.

Още с първото си определение по делото – от 16 ноември, ВАС е поискал от комитета на Слави в тридневен срок "да обоснове пряк и непосредствен правен интерес от оспорването и с какво се засягат или нарушават права, свободи или законни интереси от него или какви задължения поражда за него".

От шоуто са отговорили, че оспорват като комитет в подкрепа на отговори "да", а не като комитета, събрал подписката за референдума, защото се борят за задължителност на решенията от допитването (за което не стигнаха 12 хил. гласа).

Магистратите обаче определят жалбата като недопустима.

Определението може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от получаване на съобщението до страните, че е обявено.

Междувременно от екипа на Слави Трифонов обявиха, че той ще проведе среща с главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ПАК ДОСЕГаШНИТЕ ЕВРОИБРИКЧИИ ОТ ГЕРБ И Разбойническата Банда, няма смисъл от избори.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФФФ - 2,4 МИЛИОНА СА, НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЙ.ПРИ ТОВА 90 % ОТ ТЯХ НЯМАТ ПРЕДСТАВА КАКВО Е ТОВА МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ НЕ ПОДКРЕПИХА РЕФЕРЕНДУМА. АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ВЗЕ ДА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО НЯКАКЪВ ФАКТОР. СЦЕНАРИСТИТЕ НА СЛАВИ ГИ ЗНАЕМ КОИ СА, ОБАЧЕ СЦЕНАРИСТИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА СА ДЪЛБОКО ЗАКОНСПИРИРАНИ.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдийти са мухлювци и това е очаквано. Но все пак идва Коледа, а украса за дърветата си трябва. Един милион е бройката на *** на държавна ясла,от тях петдесет хиляди са добри гирлянди.
71
4
 
18
 
! Отговори
Свобода преди 7 години
Гласувах на Референдумът за да покажа на политиците ни, че народа е по-силен. Не съм гласувал за Слави. Нашите управници са крадци и престъпници. Харесвали ви това, т.и.к.в.и ?
70
1
 
10
 
! Отговори
Ффф преди 7 години
Тия вече се гаврят с народа...зарежи Слави...ама 3 млн си казаха мнението...*** гаврата
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО ЛИ СА НИ ПОДГОТВИЛИ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ В БСП- 530% ИНФЛАЦИЯ, 5 ДОЛ СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, ФАЛИТ НА БАНКИ И ИЗТОЧВАНЕ НА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ, 2008Г 12.5% ИНФЛАЦИЯ 2014 Г ИЗТОЧЕНА БАНКА И ФАЛИРАНА- ТОВА БЕШЕ РЕПЕТЕ ЛИ А СЕГА ОТНОВО АТАКИ И СЦЕНАРИИ- ДЕЦАТА НИ ИЗБЯГАХА, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ПОЧЕРВЕНЯ А ОТ РУСКИТЕ *** НАЙ МНОГО СОЦИАЛИСТИТЕ ДА ВЪВЕДАТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 217 ЛВ- СПРАВКА- РОССТАТ НЕ ГЛАСУВАХА БЮДЖЕТ 2017 Г НИТО НА 1 НИТО НА 2 ЧЕТЕНЕ- ЗАЩО- ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СТАВАТ 1000 ЛВ
68
5
 
13
 
! Отговори
83 продълж. преди 7 години
Ама за теб Трифонов е някакъв апостол самарянин явно Слез на земята и порасни! !
67
7
 
15
 
! Отговори
До 65 преди 7 години
Не съм 62, но ще ти отговоря. Пич, ти да си чувал с чие покровителство Слави стана известен и беше вкаран в нашенския тв "шоубизнес "?? (и изкаран от "бизнеса" с мартеници. Да си чувал за личните му приятелства с босове на сенчестия бизнес -Илия Павлов, Георги Илиев, за връзките му с олигарси и олигархични фирми като спонсора му. Г. Гергов? Ти вчера ли се роди? А за офшорната му фирма 7/8? Кой у нас става милионер само от честен труд, и то от шоупредавания? Какви жълти вестници, та те сериозни издания са намеквали за това и децата в детската градина са го чували,ама за теб Трифонов е някакъ
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 79Скоро ще разберем дали е така , аз лично смятам , че отиваме на предсрочни избори , а какво ще стане след това ........
65
1
 
0
 
! Отговори
до 79 преди 7 години
Напротив, имат огромен интерес да управляват с РБ и ДПС (или с НЕнационалистическата част от разпадналата се група на Барека) в името на евроатлантическите ценности както са им наредили от Брюксел. Така ще тръбят, че са хем са запазили стабилността хем са осигурили време на сегашния парламент да изпълни народната воля да направи мажоритарната система.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 76Не ме разбра , казах , че нямат полза от това да правят правителство с РБ и особенно с ДПС . А сами и да искат не могат нищо да направят .
63
4
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Как пък реши, че ГЕРБ нямат полза от мажоритарен вот? Дай една причина??? Слави на практика задейства спасиелен план за ГЕРБ, които тъкмо тръгнаха да губят заради серия грешки - мигрантите, Кристалина, замяната на Южен с Турски поток.
62
2
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До РУСКИЙ ОККУПАНТИБРИК!Да живее България!
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 73Този сценарий е почти невъзможен , най-малкото защото ГЕРБ нямат полза от него . А колкото до техническата процедура , да , районирането е доста сложен процес , но щяха веднага да запретнат ръкави , а не да дават назад и да се чудят какви други варианти да измислят . Ще се случи това което се случи и със субсидиите , едно голямо нищо.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам, че политкоректните лайкаджии потриват ръчички как ще стане като във Франция и почти няма да има националисти в парламента след мажоритарния вот, но да не стане накрая с техните камъни по техните глави. Например ако на втори тур отидат националист и гербаджия дали бай Пенко дето е гласувал за БСП ще гласува за ГЕРБ или ще им тегли една майна и ще гласува за патриота? Бай Пенко дето си брои стотинките едва ли се страхува да не дойде "популист" на власт за разлика от левичарските франсета
59
3
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 7 години
Пич, ами те (ГЕРБ, БСП и ДПС) точно това ще направят. Не са го направили все още по технически причини, а не защото не искат! Сценарият е сега да се сформира правителство между ГЕРБ-РБ-ДПС, за да може парламентът да изкара достатъчно, че да си гласуват мажоритарния вот без да се съобразяват с патриотите!
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опорна точка срещу референдума : "БСП,ГЕРБ и ДПС щели да се бетонират и само те да останат в парламента" . Ами ако това беше вярно , досега да са гласували с мнозинство мажоритарния вот и даже щяха да имат оправдание , че хората така са поискали. Много куха ми се вижда тази опорна точка :-)
57
10
 
0
 
! Отговори
ммд преди 7 години
Е плешив соросоиден ***,спри се малко.