БСП откри корупционна схема за 500 бона във Външно

Социалистите отново нападнаха министър Даниел Митов
40
БСП откри корупционна схема за 500 бона във Външно
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

БСП отново нападна външния министър в оставка Даниел Митов. Този път обвиненията са, че е разпоредил на посланици в редица страни от ЕС да купят телефонна централа на цени в пъти по-високи от реалните.

"Преди три седмици сезирах главния прокурор Сотир Цацаров и благодарение на бързите действия на държавното обвинение и на ДАНС покупката на сървърите е спряна на много места", обясни соцдепутатът Кристиан Вигенин.

Според него явно става въпрос за голяма корупционна схема за над 500 000 лева, която е непростима.

Още по темата

Митов бил заобиколил Закона за обществените поръчки и разпоредил на посланиците да купят новата телефонна централа от фирма "Балкантел" веднага след втория тур на президентските избори, след като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета заради загубата на ГЕРБ на вота.

Външният министър бил пратил указания на дипломатите да направят покупката с обяснението, че новата централа е нужна за по-добрата комуникация по време на българското председателство на ЕС.

Най-скъпото от централата бил сървърът, като цената му варирала между 15 хиляди и 25 хиляди лева в указанията за различните посланици.

Вигенин обаче бил направил справка и се оказало, че реалната стойност на сървъра е под 1000 евро.

Така че според червените Митов щял да ощети бюджета на МВнР с много пари, а освен това бил замесил и посланиците ни в схемата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
20
 
13
 
! Отговори
д преди 7 години
По краденето са БСП, гьолове,заменки,цанкови камъни,фалити на банки,реактори и тн.А Нинова е ЛЪЖКИНЯ, Решетников го каза
12
4
 
28
 
! Отговори
ХА.... преди 7 години
ЗНАЧИ НА ТОЗИ МИНИСТЪР 500000 МУ СЕ ВИЖДАТ НИЩО ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО ОЩЕ ИМА КРАДЕНО ЩОМ ТОВА Е МАЛКО ЗНАЧИ СТАВА ВЪПРОС ЗА МИЛИОНИ- БОЖЕЕЕ ОТКЪДЕ НИ ГИ ДОКАРА ТЕЗИ КРАДЦИ
11
2
 
16
 
! Отговори
Prokleta Svinia преди 7 години
БСП отново нападна външния министър в оставка Даниел МитовМитов бил заобиколил Закона за обществените поръчки и разпоредил на посланиците да купят новата телефонна централа от фирма "Балкантел______________________________________________________Ако действително гусина е разпоредил да се закупува (каквото и да било) от "една" фирма тогава има проблем. В този случей БСП‌ не напада който и да било. Ако това твърдрдение е невярно тогава БСП би трябвало да е подсъдна. Не беше ли така със закона?
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам само това да му е финансовото прегрешение! При толкова имоти зад граница и толкова посолства, това е капка в морето. Това *** е оцапано отгоре до долу, но ще му дойде времето.
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, разбира се, че ГЕРБ трябва да избият парите, които дадоха за протестите срещу Орешарски. Нали ГЕРБ затова така драпаха към властта, за да могат да крадат за наша сметка. Нищо учудващо.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излъгали са го и само продава държавата напразно. Ако му бяха обещали пост, досега да са го дръпнали. Всичко е ясно, но защо не го подхване прокуратурата?
7
5
 
26
 
! Отговори
Маргинал преди 7 години
Медиите гърмят: Митов мачка Нинова. Не виждам кого мачка и за какво. Типичен маргинал. Не схваща,че от Козяк16 го държат на каишка и че до време ще бъде министър. В даден момент ще им стане непотребен, например при падане на кабинета ББ-2 и ще му теглят сиктира. Да се благодари,че Борисов пада на колене пред посолството на САЩ, Юнкер, Меркел. Но нищо не гарантира, че следвашщият премиер ща бъде покорен слуга, а не тип Орбан.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой очаква ли нещо добро да направи за държавата този натрапен от Вашингтон бандит?
5
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балкантел е червена партия не знам лакво точно са сезирали БСП.
4
6
 
27
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Тоя ска..няк няма ли най-после да се изнася за САЩ или чака да го поканят при бай Ставри ???
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е, че цените са мин. 10 пъти по високи спрямо пазарните. Как ще се раздават комисинонни на висшите чиновници, а и трябва за партийната хранилка да се заделят. Нормална практика за България.
2
0
 
37
 
! Отговори
в IT бизнеса преди 7 години
Това е нормална практика в обществените поръчки. Няколко пъти се завишават цените на всичко, което се сетиш. Наскоро една агенция си купи флашки Кингстон по 80 лв. бройката, реална цена 30. Поръчаха оборудване на Сиско за 500 хил, а реална цена 100 хил. Разликата се писа като обучение и поддръжка, а реално се разпредели по веригата. Сървъри за средно натоварена администрация вървят около 2000, надуват ги с ненужни екстри, цената става 5-6 хил. Има две фирми, които са абонирани. Отчисляват нагоре
1
21
 
13
 
! Отговори
Гербисто-Цачевист преди 7 години
Хайде стига с тези заяждания. Всеки има нужда да захлеби, не е толкова голяма сумата, нормално е.