Митов отговаря: БСП четат решенията по абсурден начин!

Нямало наша кандидатура за секретариата на ООН
16
Митов отговаря: БСП четат решенията по абсурден начин!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

БСП чете документи като дявола Евангелието и в момента си играят, защото са в предизборна ситуация. С тези упреци отговори външният министър в оставка Даниел Митов на обвинението на червените в национално предателство и опити за назначения на важни постове в последните дни от живота на това правителство.

Соцлидерката Корнелия Нинова се позова на грама от 9 декември на Митов до постоянния представител на България в ООН Георги Панайотов, с която иска да му бъде уредена среща с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, защото имало подходяща наша кандидатура за секретариата на ООН.

Според Нинова ставало въпрос за шеф на Програмата на ООН за развитие, като поста трябвало да е за Кристалина Георгиева.

Още по темата

Дипломат №1 обаче отсече, че няма такова нещо, нито има кандидат, нито има правителствено решение в тази посока, нито въобще е коментирано името на Кристалина Георгиева, която се връща на работа в Световната банка, след като подаде оставка като еврокомисар.

БСП дори не знаят как да интерпретира документи и четат решенията по абсурден начин, скочи Митов и риторично попита: "Ами ако съм спрял грамата", която червената шефка показа черно на бяло.

Въпреки това външният министър в оставка отсече, че не е пращано писмо до генсека на ООН Антонио Гутериш и среща с него не е искана, защото няма правителствено решение, нито номинация за българска кандидатура за секретариата на ООН.

"Ако има нещо, което обществото трябва да знае, ще го кажа, но засега няма кандидат", настоя Митов.

Според него за БСП не би било национално предателство само ако на важни постове в международен план са назначени "техни хора".

А иначе Митов припомни, че и БСП знаят защо България реши да оттегли кандидатурата си за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН през 2018-2019 г. в полза на Полша и то още през 2014 г.

Тогава в замяна Варшава обеща подкрепа за претендента на България за шеф на ООН в лицето на Ирина Бокова, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички министри ли в ТОВА правителство мислят като ББ - всички са прости и за това и те могат да са прости. Нема лабаво. Аман от простотия
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах Митов по тв. Не каза "обществото" а ни нарече "публика". Доста дразнещо да наричаш народа публика. Все едно сме безгласни добичета, който нямат никакви права освен да гледат *** и некадърно представление на г-на. А журналята като слагат кавички да цитират точно, че май мирише на платена журналистика.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямало ОЩЕ кандидат! Значи, че ще има. Значи, имало е писмо, но то не е по решение на Министерски съвет, а на Митов. А дали става дума за Сталинка, за Росенчо или за някой друг, Митов каза, че ще научим когато му дойде времето... На своя глава едва ли върши тези неща. Има един, вечно в бяло, който обаче знае всичко. Ако новините са добри, ще ни ги каже ТОЙ самия. Ако не са - Митовчето да се оправя.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mitov ti. Kade schte idedch poslanik v london li
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЗНАВАЙКИ НОВИЯ ПОСЛАНИК НА БГ В ООН, КАКТО И ПОЛТИЧЕСКИТЕ МУ ЗАЛИТАНИЯ, СЕ ПИТАМ: ЗА КОГО РАБОТИ ТОЙ- ЗА БГ ИЛИ ЗА БСП? ПОСЛЕДНОТО Е ФАКТ! ЛОШО Е, ЧЕ ИЗЙЛЮЧВА ПЪРВОТО. ГОШО, КОЙТО СЕДИ НА ДВА СТОЛА ЧУПИ И ДВАТА!
8
1
 
10
 
! Отговори
Къдравата Сю преди 7 години
Красавица съм,нали ?!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЛША НЯМАШЕ НИКАКЪВ ГЛАС ПРИ ИДБОРА НА ГЕНСЕК. КОЙ ЗНАЕ КАКВО СА МУ ОБЕЩАЛИ ПОЛЯЦИТЕ НА ТОЗИ ТРО ГЛОД ИТ.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ КАТО ГО ИЗРИТАТ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО И ВСИЧКО ЩЕ ЛЪСНЕ И ЩЕ ЛЕГНЕ НА ГЪРБА НА БОРИСОВ.БЕЗЦЕННАТА КАДЪРКА НА ГЕРБ криСталинка отново разпери перки за висок пост- ненаситната за власт нагла ламя
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП винаги чете по абсурден начин. ! БСП 27 години строй евроАзиатските мостове и е трудно за разбиране и тук и в ЕС.
4
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това момче не му ли омрьзна да попода все в интриги така и така е в оставкакротуваи там на стола никакьв авторитет в бьлгария
3
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Митов за *** ли ни взима. Не беше важно дали Полша ще подкрепи нашия кандидат, а 5-те постоянни членки. Въобще не вярвам, че Бокова на своя глава е предложила такова нещо от името на България. До кога ще лъжат. На кой слугуват?
2
1
 
33
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Я да резюмираме - оттеглихме си кандидатурата за Съвета за сигурност, в замяна на подкрепата на Полша за куц кон, който сами застреляхме на финала. Или ... танто за кукуригу. Та, това се нарича престъпно безхаберие или по лошо - предателство в полза на чужди интереси. Тези всичките са толкова мръсни, и едните и другите, че когато и да се изметат е късно. Дали смучеш американска, руска или турска тояга, е еднакво гадно спрямо собствения ти народ.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Юр-данчо, Юр-данчо, единственото, коетосе е научил е да лъже безсрамно, да представя като чуждо своето мнение. Какво да го правиш - родова памет.