БСП: Отказваме място в Съвета за сигурност? Предателство!

Социалистите с упреци за уреждане на постове в последния момент
Обновена: 14 дек 2016 11:45 | 14 дек 2016 11:44, Камелия Цветанова
93
БСП: Отказваме място в Съвета за сигурност? Предателство!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

БСП обвини за пореден път правителството в оставка в национално предателство.

Този път причина за това стана предложението на дипломат №1 Даниел Митов България да оттегли кандидатурата си за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН през 2018-2019 г. в полза на Полша, както и една негова грама за важен пост в ООН.

Всяка година Съветът за сигурност на ООН избира петима непостоянни членове с мандат за две години, като се придържа към принципа на ротация на регионалните групи. Източноевропейската група има право на едно място за периода 2018-2019 г. Освен България за него претендира Полша. След решението на София Варшава фактически си гарантира избирането.

Следващият шанс на България ще е през 2038 година, обясни Нинова.

Според нея обаче още по-скандално е това, че на 9 декември Митов е пратил екстрена грама до постоянния представител на България в ООН Георги Панайотов, с която иска да му бъде уредена среща с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, защото имало подходяща наша кандидатура за шеф на Програмата на ООН за развитие.

Това е третата длъжност в рамките на ООН след генсека и заместника му.

Нинова отсече, че се носят слухове, че българският кандидат е Кристалина Георгиева. Тя пък подаде оставка като еврокомисар, за да се върне на работата в Световната банка.

Социалистите обаче подозират, че родните власти ще настояват Георгиева да оглави ПРООН.
 
Така че червената шефка настоява Митов и премиерът в оставка Бойко Борисов да обяснят защо депутатите и обществото не са запознати с това решение на отиващата си власт.

Това е уреждане на постове в последния момент, обвини още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До Наблюдател--76;По време на ВСВ много Таврийски българи се изселват от СССР в Б--я. След ДЕВЕТИ *** ги връщат и Сталин ги ликвидира. Това са комунистическите "патриоти"
79
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Баси негодниците, въобще не са като морлните и съвестни... типове от тройната ламя които 4 месеца управляваха под обсада, докато не уредиха нещата в Брюксел че да има каде да избягат... тц тц тц.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно днес от Козяк са раздавали заплати,много хейт писаници.Добре че се вижда края на Кърдравата Сю и цялото продажно правителство на Бай ***.Лошото е че следващото правителство ще разгребва бакиите като даже не знаем за всички мини,заложени от ГРОБ за цялото им управление.Преди да оформят документите при напускане на Сю Проститутката нека да се провери,дали и някъде другаде не се е водила на стаж като изключвам сексуалните услуги оказвани на Големия Брат.Те са си за сметка на Сю,да набира опит
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Наблюдател--80 ;Всичките предателства в историята ни са извършени от русофилите.Русия беше против СЪЕДИНЕНИЕТО и те също. Те написаха позорния МАХЗАР /писмо до султана / Да обяви война на Б--я и да окупира ист. Румелия. Великия везир Кямил Паша каза; СРАМУВАМ СЕ ЗА ВАС БЪЛГАРИ. Те детронираха Княз Батенберг за 300 000 лв.Давидов отАЗИАТСКИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА рУСИЯ СЕ ПОХВАЛИ ,ЧЕ ИМ ИЗЛЯЗЛО МНОГО ЕФТИНО. а САМО ТОВА ЛИ ?
76
7
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
По "?"-a с предателствата комунистите са най-наясно и неможе да им се възразява! Че точно те продадоха част от българския народ ,които сега се правят на македонци! Изобщо списъка е дълъг.... Например, на паметника на този дето наскоро слага цветя К.Нинова преди време се опита да ни направи 16 република на СССР! Ей такива неща... Изобщо много са наясно с предателствата тия дето сега са се маскирали зад 3-е букви БСП! Комунистическото безочие и лицемерие просто е недостижимо!
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, Решетников е одобрил Радев или само му е било съобщено, че ще е Радев?Имало ли е кастинг, например ?
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-големи предатели, кариеристи, властолюбци, сребролюбци, нагли лъжци и врагове на българското май не са ни управлявали.
73
5
 
11
 
! Отговори
хахахахахааааааа преди 7 години
До Анонимен 75агентите Роско и Тиква са кукложодите на Америка и злото в тая страна
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАК ЛИАГАМЕ В КАЛТА ЗА ДА МИНАТ ДРУГИТЕ
71
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
агентите Сава и Гоце са кукложодите на Москва и злото в тая страна
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе какво се плюнчитеслед като сте се оставили да ви управляват най-големите продажници дето са се родили на тая земя- продължавайте да философствате докато те си осигуряват и внуци и правнуцичрез предаване на вас и децата вито ако бяхме малко от малко народ - да са увиснали по стълбовете
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
e koi da slojat be Ninova lubovnika na serGEI vinegin li...vqrno liberalni kam obratnite ama????
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Niiiiiiiiiiiiiiiiiiinova ne zabravqi che vas v Evropa ne vi brasnat za sliva...komunisticheski pseta samo tuk vireqt
67
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
социалисти в Съвета за сигурност няма да пуснат НИКОГА
66
17
 
7
 
! Отговори
избори, ама кога преди 7 години
Нинова, преиграваш! Събуди се! Още не си взела властта и взе да командваш и раздаваш правосъдие! Много ти се вдигнаха акциите ама ще си ближеш раните след изборите, които за твое съжаление може и да не са скоро!
65
14
 
9
 
! Отговори
опетков преди 7 години
На червените им дай да вият за постове. Червената номенклатура е абонирана за всички синекурни длъжности във вселената.
64
15
 
8
 
! Отговори
o 66 преди 7 години
До ДжурналистЛеко грешиш в оценката си.В България, 90% от политиците са слуги на Москва.Те слушат какво им казват от Брюксел и Вашингтон, но правят това, което е изгодно само и единствено на Путин.Взимат парите на Европа и ги използват за да ги разпределят между руските влияния в България.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави впечатление че българи оказали се в световния елит ,визирам Бокова и Георгиева,им се врътва една схема от вън и подета от местни клакьори.В резултат на тази схема и двете губят от престижа който са успели да си създадат сред световните среди.И целта е след като няма изявени личности една нация може да бъде прилапана много лесно.
62
5
 
13
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Едно време правеха това което им казваше Москва, сега Вашингтон и Брюксел. Верно е, че сме малка държава, но други страни като Сърбия, Румъния, Гърция и Унгария - приблизително с наши показатели на развитие - имат и показват достойнство. Може би защото имат достойнство. Ние сме с робска психика, за жалост. Избавихме се от турското робство, но то още не е излязло от нас.
61
6
 
8
 
! Отговори
ДЖАМАЛ МАЛИК НАСЪР преди 7 години
БОИКУ ПАША АГА БЕЙ ЕФЕНДИ -- ПОМАГА В ХИТРЕНО, ЩОТО НАВРЕМЕТО Е ГОНИЛ ТУРЦИТЕ С БТР-И В КАОЛИНОВО..И МНОГО ДОБРЕ ПОЗНАВА РАЙОНА И СЕЛАТА ТАМ .