Борисов няма да е премиер, а правителство ще има ли?

ГЕРБ, РБ и ПФ се обединяват по 10 опорни точки за управление
19 дек 2016 09:00,
91
Борисов няма да е премиер, а правителство ще има ли?
Снимка: Reuters

На третия ден от преговорите за съставяне на правителство екипите на ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт са постигнали вчера напредък, споделиха участници от всички партии пред "24 часа".

Кабинет с мандата на РБ ще има, за да работи по 10 приоритетни области. С такова впечатление се разделили пратениците на централите. Преговорните екипи са водени от лидерите на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, на РБ Найден Зеленогорски и на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Още по темата

Сред точките са нов Изборен кодекс, подготовка на председателството на ЕС, подход към мигрантския проблем, антикорупционният закон "Кунева", който миналата седмица не успя да мине на второ четене в парламентарната правна комисия.

Реформаторите най-много настояват за приемане на антикорупционния закон, а патриотите – за увеличение на пенсиите.

"РБ е наследник на автентичната десница, от която са излезли много големи български политици, които са свършили много полезни неща за България. Естествено, че имаме хора и с подготовка, и с кураж да се справят с това", отговори Зеленогорски на въпроса могат ли реформаторите да извадят премиер.

Днес преговорите продължават с Бойко Борисов, който отказа да оглави кабинет на РБ, но даде да се разбере, че в парламента ГЕРБ ще го подкрепя.

На срещата ще бъде определен министър-председател, папката с чието име зам.-председателят на СДС Румен Христов ще върне във вторник на президента Росен Плевнелиев.

Самият Зеленогорски бе категоричен: "Аз нямам такова намерение. Мисля, че там, където съм - съпредседател на парламентарната група, съм изключително полезен и бих продължил в тази посока".

Ще получи ли Реформаторският блок необходимата подкрепа за ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание? Ще видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
9
 
! Отговори
Никога преди 7 години
Никога повече продажни лъжемафиоти.Никога повече ПФ,АТАКА и ВМРО! Едно говорят,друго вършат.Още половин милион измамени наивни българи.Явно Борисов им е понапълнил джобовете...За колко продадохте народа си,бе семе сатанинско?А на тоя на снимката,дя-волът му наднича от очите и скоро ще му се покажат и рогцата. Тоя народ го месят като брашно от трици и си правят каквото си искат.Кошмар...
72
1
 
5
 
! Отговори
naco преди 7 години
Че ,КОЙ казва,че до сега е бил ПРЕМИЕР?! Е,да "премиер-предприемач" с ЧУЖДИ средства да!? Но НУЖЕН ли е на България ТАКЪВ?????????????????
71
1
 
1
 
! Отговори
До 80 преди 7 години
До АнонименЧул те Господ.Я,плюни на четирите страни и се прекръсти,че да излезеш прав.И аз ще плюна.И свещичка ще запаля.Толкова стотинчици ще сбера,само Бог да се смили над нас....
70
2
 
12
 
! Отговори
А така де преди 7 години
Народните мизер-ници се обединяват.Сите продажници се сбират накуп.Тежко ти народеееееее,като не се учиш от грешките си. След 27 годишна кома каза най-после А и ще бъде национален позор,ако на следващите избори не кажеш-Б. Тия ще ни затрият. Управлението им показа,че народа никой не го бръсне.Важното е да са на всяка цена на власт.Е,те такова чудо нЕма никде.Това си е български патент....
69
2
 
5
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Поговорка ,,натакава нива такива пъдпъдъци". На такава държава такива управленци. Последното е от писмото на Камерън британски министър председател от 2014 год.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гуят от Симитли и останалата па.п..л..ач правят всичко възможно да досъсипят България. Май нещата трябва да станат като в Полша - колците от оградите и...
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баъ Хай не само сега но никога няма да бъде повече премириер - марионетките вън!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ново очаквате , като за пет год. се смениха шест правителства. Какво ще стане като сменим бай Х-й за бай Пу-ьо. Учене му е майката само да не ти е класна нинова..
65
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-67,прав си ,сега крадат другарите от герб,начело с най-големия другаря борисов.
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 78Споко човече - и тия на Запад почнаха да ги сменят колкото и да не им се вярва, а Бай Х-й повече нема да е премиер на България - нито сега нито за в бъдеще.....
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батце опапа 20 и кусур милиарда,до средата на мандата, и сега някой друг, ще трябва да вземе нови, после Тиквун, ще се прави още две години на месия, а накрая, ще каже:,,Довиждане, ОПРАВИХ ВИ!"
62
1
 
14
 
! Отговори
:))) преди 7 години
До АнонименЩот не съм *** кат тебе да лижа Бочко и да си мисля, че съм десен - *** клес...
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом и хората на Нинова се навиха да подкрепят правителство на Реформаторите... представяте ли си докъде са стигнали нещата? Каква демокрация, каква Европа, какво НАТО? Политиците от всички цветове са просто един холдинг, машина за пари, която да изцежда и стотинките от джобовете на българския народ до последно? Няма бсп няма герб няма реформатори - има народът срешу политиците!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 71 Не 131, а 121!
59
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :)))Ами като има повече членове на БКП , защо плюеш ГЕРБ и Борисов. Трябва да ги хвалиш , както хвалиш твоята любимка др. Нинова . Капиш тъпчо .
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 67И точно другарите от Политбюро на БКП направиха промените и пак си крадат, но днес са евроатлантици... Само огледай правителството на ГЕРБ! Поят ви с бозата на антикомунизма и ви доят като крави в интерес на англасаксите... Само това се промени след 1990... И още нещо, тогава поне имахме държава на българите, днес чезне от ден на ден... И такива, като теб са пособници, явочници и ятаци на унищожителите ни!
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителство на РБ ще има. Аще не мога да ви кажа кой ще е премиерът, но вече е уговорено предложението на РБ да бъде подкрепено целия ПФ и част от ГЕРБ и част от БСП, за да има стабилност на новото правителство. Нужни са само 65 гласа в Парламента, за да мине предложението, докато например за вот на недоверие са нужни 131 гласа. Това избори, реферундуми, служебно правителство - забравете!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 67Ако има нещо фалирало, това са познанията ти по икономика!
55
1
 
18
 
! Отговори
Умен физкултурник преди 7 години
Цецо физкултурника ( Берия) какво казва по въпроса?
54
3
 
27
 
! Отговори
:))) преди 7 години
До Анонимен 51Герберски клес - да те светна, че в ГРОБ има повече членове на БКП отколкото в самата БСП - капиш - аре марш на Бочко под шлифера.....