Москов, Христов, Зеленогорски... Кой ще бъде премиер?

Те били обсъждани на срещата между представители на ГЕРБ и РБ
20 дек 2016 11:07,
115
Москов, Христов, Зеленогорски... Кой ще бъде премиер?
Снимка: Булфото, архив

Петър Москов, Румен Христов и Найден Зеленогорски са тримата политици, сред които вероятно ще се излъчи премиерски пост в евентуално правителство с мандат на Реформаторския блок и подкрепено от ГЕРБ. Това заяви пред Нова тв доц. Борислав Великов, заместник-председател на парламентарната група на Реформаторите.

Трите имена били обсъждани на срещата между представители на двете партии, провела се в понеделник.

Четиримата министри на Реформаторите вероятно ще запазят постовете си. Това ще се случи и с министрите на ГЕРБ с изключение на Бойко Борисов, Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Още по темата

Според Великов евентуалното бъдещо правителство ще бъде подкрепено и от Обединените патриоти. Техните депутати биха гарантирали парламентарното мнозинство за опора на нов кабинет.

Вчера стана ясно, че има възможност ГЕРБ да дадат министри за ново правителство в рамките на този парламент. Първите официални преговори за съставяне на правителство с мандата на РБ се състояха в парламента между ръководството на ГЕРБ и лидерите на РБ и ПФ. В разговорите, въпреки очакванията, не участва премиерът в оставка Бойко Борисов.

Цветанов обяви вероятността ГЕРБ да даде министри за новото правителство два дни след като премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му би подкрепила кабинет на РБ, но не би излъчила хора в него.

"Премиерът ще бъде излъчен от РБ и ще бъде подкрепен с консенсус от всички групи в мнозинството", каза още Цветанов.

От изявленията след срещата обаче стана ясно, че преговорите са в начална фаза и разговорите за имена на министри и премиер са далеч.

"Това беше първа официална среща, на която бяха дискутирани част от секторните политики. Работни групи продължават своята работа в днешния и в утрешния ден, утре смятам, че ще имаме повече яснота за възможността да имаме правителство", каза вчера Цветанов.

На въпрос дали Патриотите ще се включат в новото правителство, съпредседателят на групата на РБ Найден Зеленогорски обяви, че това е следващ въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Бойко Борисов ги използва до последния момент, окаля ги, подигра се с тях и ги изрита от политическата сцена. Причината е една:безкрайната човешка алчност и тяхната глупост. Уж бяха красиви и умни, свиреха на белия роял, но се оставиха да ги надхитри и опозори Еднокнижния. Никога партия не понасяла такъв погром от 1 милион да се свие до 5-6 файтона хора. Благодаря ти Радане, че ни измъкна от този срам! Последните сме от защитниците на Синята идея!
76
0
 
2
 
! Отговори
Вампир Божо преди 7 години
Абе, защо Божо Вампира, един много мръсен и гаден доносник и агент на ДС, днес беше много сигурен, че ще има правителство? Информацията му била директно от извора! Нещо се объркаха нещата, защо банкянската мутра и Цецо Цървула подават невярна информация на агентите си от ДС? И простакът Вампир, нали е ***, веднага се хванал на въдицата. То, наистина ГЕРБаджийската пасимна на банкянската мутра е пълна с комунисти, но все пак, не могат ли да се разберат предварително, че да не стават за смях..
75
0
 
3
 
! Отговори
ИМАМ ... преди 7 години
ИМАМ ПРИЯТЕЛИ ПАТРИОТИ И ОТ ГЕРБ САМО ЧЕ ТЕ НАМАЛЯХА ЗАЩОТО СЕ ОТРЕКОХА ОТ ГЕРБ А ПАТРИОТИТЕ КАЗАХА ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ РОДИТЕЛИТЕ ИМ И ДРУГИ ПЕНСИОНЕРИ ТЯХНИ ПОЗНАТИ КАЗВАТ ЧЕ ПЕНСИИТЕ ЧЕ ЩЕЛИ ДА УВЕЛИЧАТ НЕ МОЖЕЛО ДА ГИ НАКАРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ НЕ ИСКАЛИ ЛЪЖЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ - СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ТЕЗИ ТРИМАТА АКО ТОВА СТАНЕ ЩЕ ПРАВИМ МИТИНГИ ЯВНО
74
0
 
2
 
! Отговори
смешници преди 7 години
Можете ли да ги забравите тези тримата хубавци? - двукраки ***, жадни за власт и пари! Тези *** и началникът им - една полуграмотна банкянска мутра, която вече 7 години реже лентички из цяла България и тези циркове, които ни разиграва с лентичките струват милиони, та тези лакеи и *** на насрания банкянски *** просто поеха по предварително начертания им път - към политическото бунище!
73
0
 
7
 
! Отговори
гого преди 7 години
Нема такава държава, която да излъчва такива кандидати за министър-председател!!?Срам! какви хора стават политици у нас!
72
0
 
3
 
! Отговори
промяната преди 7 години
тия и тримата ли са надрусани?! като отминат празниците, които бесовете и джиновете се чудят как да помрачат, тънейки самите те в душевен мрак, и дойде изтрезняването голямо сурвакане ще пада и народна либоф ще се лее...
71
0
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Левият е без топки, дестият е ***-дал, а средния не го знам, но и той-сигурно е увреден! Какви хора искат да ни управляват! Боже, боже пази България от тази напаст! Ако вземат властта догодина, гейпарада ще стане задължителен за всички! Ще издирват всички неподчинили се ползвали болнични услуги в база данни на пръстовите им отпечатъци!
70
0
 
2
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Това е окончателнасат смърт на СДС. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА СДС. НЕЗАВИСИМО,ЧЕ ТЕ БЯХА МОЯТ ИЗБОР ОТ 1989Г.
69
0
 
2
 
! Отговори
ined преди 7 години
Преди малко даваха пресконференция по канал 3, на ГЕРБ, РБ, ПФ и т.н. че преговорите не са довели до съставяне на правителство. Така че се отива до съставяне на служебен кабинет и избори за ново НС.
68
0
 
4
 
! Отговори
турчин преди 7 години
За сетен път продажните политици се провалиха заради лични интереси.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ПАТРИОТАРИТЕ, АКО ПОДКРЕПЯТ ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ЗНАЧИ ОТ 1 ЯНУАРИ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ СТАВА 300 ЛЕВА.
66
1
 
2
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
До53 И пак ще сгрешиш! Корнелия беше от 1944 до 1989 .
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРИМАТА *** А ДОНЬО ДОНЕВ ЗНАЕМ ВСИЧКИ КОЙ Е
64
1
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Пази Боже !!!!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙТО И ДА Е ПРЕМИЕРА, МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ ПОД ПРИКРИТИЕ ЩЕ Е БОРИСОВ.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53И ние сме така. Видехме го и добрийот цар и лошийот. И избираме да не ни чипират. И щи изберем всеки, който ще им сложи на тия, особено на наркоманина, чип - огромен, да стърчи, и да сочи на хората, как са ги "лекували", и как нагло са ги заблуждавали. Ама лъжата цъфти върху почвата на простотията. Кажи му на тъnaka плебей, че с полагането на пръст "ще контролира", т.е. ще командва някого, и той ще се нaaка от гордост. Без да види гaврата и кpaжбата зад това, което е целта.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Москов стане премиер, значи целият български народ страда от страшното пихическо заболяване, при което жертвата обича убиеца си. Това не трябва и да се помисля, а не да стане. Този нечовек има *** в мозъка. Това го прави опасен за нацията. Той достатъчно добре го доказа с геноцидните си "здравни" користни измишльотини. А главният прокурор да не се гуши и да крие истината, а да разнищи аферата с пръстовите отпечаютъци. Ама и той се блажи.
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
москов и зеленогорски са за затвора
59
1
 
21
 
! Отговори
xaxxaxxaxaxa преди 7 години
Москов като го видя с онова шалче по телевизията... 1 път се появи и с тениска на Арсенал да дава пресконференция, бил много радостен че били спечелили, ех стойкаджио тинейджърски, обърка цялото здравеопазване, каква реформа направи да взима отпечатъци на хората и тоя ли ще ми е премиер, другите двама и те циркаджии, окрадоха държавата, просто нямам думи, толкова лоши неща се случват последните 27 години, демографски срив, говорят че имало икономически подем хах какъв подем бе леле клоуни такива
58
25
 
5
 
! Отговори
з преди 7 години
По-добре най големите прошляци да ни управляват само да не са БСП и ДПС