Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация

Причината – продаден пакет акции за по-малка сума пари
2 яну 2017 13:40,
75
Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация
Снимка: архив Булфото

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма и кандидат за президент в последната кампания Трайчо Трайков е обвинен от прокуратурата в умишлена безстопанственост. За това съобщи самият Трайков на профила си във Facebook.

Причината е, че през 2011 г. остатъчният пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение АД" е продаден за по-малко пари.

"Продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)", написа той.

Трайков посочи, че директорът на АПСК се назначава от Министерски съвет и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро е била повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

"Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз, като министър, нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин", допълва Трайков.

Според него обвинението му е поради друга причина.

"Например това, че основна тема в кандидатпрезидентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011 г. не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка. Започва година, през която ще получим много отговори", се казва още в изявлението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Кой назначава цацаратурата?
23
3
 
16
 
! Отговори
соларчо преди 7 години
ВЕИ-тата се собственост на фирми на гербаджии и депесари. Дори тия дето се водят швейцарски и испански инвестиции са на...БКП-ДС. Ако имаше следствие и правосъдие щеше да е друго. Всеки който застрашава статуквото ще го гонят триото Доган-Делян-Бойко, които всъщност управляват парите на бай тошовия клан. Българи не им трябват. България също не им трябва. Само територията.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А приведения зет кога най-после ще се намери някой да започне да го разследва. Единственият, който имаше смелостта, бе Филчев и го изкараха луд. Още Вазов го е казал, единствения осмелил се да протестира бе един луд!
21
4
 
15
 
! Отговори
Трайчо Костов преди 7 години
Цялата статия е издържана в стил СВРЪХ-ПОЛИТ-КОРЕКТНОСТ! Цацаров има за духовен баща Вишински и осъществява чиста политическа репресия! Бас държа, че ако Трайчо не беше кандидат-президент и беше без политическо бъдеще, ЦАЦАРОВ и Пеевски и Борисов въобще нямаше да го забележат! Срам и позор в 21 век да се преследват хора заради политическите им възгледи и убеждения!
20
9
 
7
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
Най-големите защитници на фотоволтаиците са така наречените реформатори ( икономическите терористи и ***) . Пръв техен вожд е оня червендалест парцaл дето се е изнесъл в Сингапур и дължи стотици милиони данъци. Дето говори само за някакви атлантически ценности и е най-големия продавач на такъв ток.
19
2
 
3
 
! Отговори
гого преди 7 години
до АНТИКВАРДаже два пъти по скъп от козлодуй пак по евтин от фотоволтаиците и е надежден а не тука тука няма
18
2
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До АнТикварМи, око продължим да смятаме, а не да строим още 15 години, цената ще се окаже 10 пъти по-висока.... Досега да бяхме я изплатила наполовина, ако се беше построила...
17
1
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До 11Всичко е както го казвате! Но докато един управлявал на седне зад решетките, всички ще са в безопасност. В Румъния така поразплетоха възела. По партийна линия, едните вкараха другите в затвора и сега е ред на тях, щото паднаха от власт... Иначе, всички само се сочат с пръст и мазно се хилят от ТВ, като Гоци и Пикаещия. За Тиквата да не говорим!
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайков не е интересен повече. Като се е подлъгал да играе кауза пердута срещу Борисов, за да уйдисва на загубения Кънев и кой знае на кого още, сега да си плаща гяволъците.
15
4
 
11
 
! Отговори
АнТиквар преди 7 години
Ако някой си мисли, че щом е атомна токът на Белене ще е евтин, дълбоко се лъже. Цената според специалисти ще е повече от 2 пъти по-скъпа от тази на Козлодуй. И все пак ще е под тази на фотоволтаиците.
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продавал на безценица и сега ще плаща. Дано да си получи заслуженото.
13
3
 
28
 
! Отговори
gogo преди 7 години
А за фотоволтаиците май месец 2011 г кога ще повдигнат обвинение .Заради него и Бойко които спряха аец Белене българите ще плащаме скъп ток и вода.Чашата с вода която Бойко показва че водата няма ,да няма я защото е открадната а не защото е изтекла в земята .Но по изгодно е да се копае така има комисионни.В нито един град където са подменени тръбите загубите не са намалели Справка град Шумен
12
6
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Само да попитам ей така за протокола тоя май беше мераклия за прецедентин я си представете ,че поради нЕкаква грешка се беше случило дали тогава от цацаратурата щяха да предявят нещо си ,ама друг път нали.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То всичките политици разпродали страната последните 28 години са за обвинение, но за съжаление Темида е със широко затворени очи!
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте кои са срещу Трайков и тогава разсъждавайте.Защо ли никой не проверява Пеевски, Доган, Мутрон, Р.Овч, Първанов и успелият му син, Кирчо Добрев и сестра му с ВЕИтата, Гергов и Цацаров които заедно откраднаха Пловдивския панаир, подуправителите на БНБ които ограбиха КТБ, а мутрата отново ги назначи на работа, Спас Русев които пере пари на ДС и т.н. Защото те са мафията и всеки който е срещу тях трябва да бъде унищожен.
9
0
 
43
 
! Отговори
Шпиц команда преди 7 години
Нашта прокуратура е по-известна с аферите си - аферата Костинброд, аферата КТБ; също така е известна с прокурорите си - Пепи Еврото, Опраскващия, да не забравяме как удобно изчезват свидетели, осъдени, тефтерчета ... това е нашта карикатура.
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в България ,когато един път се направи прошка , става верижна реакция .Ако този бъде осъден ,то милионерите от АБВ и БСП треба да бъдат трепани бе съд . Нека си живеят , аз проблеми нямам.
7
5
 
20
 
! Отговори
Ceci_ преди 7 години
Нищо ново под слънцето, в затвора всички са невинни))
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и другите да не знаят много, че тоя ако се разпее...
5
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая шушумига в някоя нормална държава да е вече в затвора осъден на поне 10 години затвор. В САЩ може и на повечко да го осъдят.