Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация

Причината – продаден пакет акции за по-малка сума пари
2 яну 2017 13:40, Боряна Павлова
75
Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация
Снимка: архив Булфото

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма и кандидат за президент в последната кампания Трайчо Трайков е обвинен от прокуратурата в умишлена безстопанственост. За това съобщи самият Трайков на профила си във Facebook.

Причината е, че през 2011 г. остатъчният пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение АД" е продаден за по-малко пари.

"Продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)", написа той.

Трайков посочи, че директорът на АПСК се назначава от Министерски съвет и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро е била повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

"Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз, като министър, нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин", допълва Трайков.

Според него обвинението му е поради друга причина.

"Например това, че основна тема в кандидатпрезидентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011 г. не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка. Започва година, през която ще получим много отговори", се казва още в изявлението му.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
13
 
! Отговори
Пешо* преди 4 години
Уатевър.Ако не е за това, за друго наистина е виновен, та...
3
11
 
37
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
Идва Видов ден, някой ще го отнесе с цел озъптяване броженията сред матряла. Аз лично се надявам да е Тиквата, но няма значение кой ще е първи, само да повлече крак...
2
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали за това се кандидатира за президент, за да отърве пандиза. Като бисер петното и други шушумиги.
1
3
 
46
 
! Отговори
Главен редактор преди 4 години
Не е "СЪЗРЯЛ", всички факти говорят за поръчка изпълнявана от цацаратура.