Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация

Причината – продаден пакет акции за по-малка сума пари
2 яну 2017 13:40, Боряна Павлова
75
Трайчо Трайков с обвинение, той съзря конспирация
Снимка: архив Булфото

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма и кандидат за президент в последната кампания Трайчо Трайков е обвинен от прокуратурата в умишлена безстопанственост. За това съобщи самият Трайков на профила си във Facebook.

Причината е, че през 2011 г. остатъчният пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение АД" е продаден за по-малко пари.

"Продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)", написа той.

Трайков посочи, че директорът на АПСК се назначава от Министерски съвет и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро е била повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

"Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз, като министър, нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин", допълва Трайков.

Според него обвинението му е поради друга причина.

"Например това, че основна тема в кандидатпрезидентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011 г. не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка. Започва година, през която ще получим много отговори", се казва още в изявлението му.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
дн преди 4 години
е не е така .малко я разбираме демокрацията
43
1
 
1
 
! Отговори
дн преди 4 години
някой да не си помисли че тоя е виновен за нещо. всичко е точно няма лъжа няма измама
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КОЙ "ПРОДАДЕ" БУЛГАРТАБАК? НИТО ЕДИН ЛЕВ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НЕ Е ПОСТЪПИЛ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА ПО ЗАКОН - СРЕБЪРНИЯ ФОНД! ТРАЙЧО ЗАЕДНО С КАРАНИКОЛОВ ДЕЛИГИРАХА ПРАВА НА БАНДЮХИТЕ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО СМЕТКИТЕ НА БУЛГАРТАБАК, РАЗБИРА СЕ С ПОМОЩТА НА ДИРЕКТОРИТЕ ОТ ХОЛДИНГА!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли ,че за да започнеш работа във Мини Марица изток в Раднево трябва да бутнеш на съответният началник 20 хилки,има някой дават и по 50 бона и то за мизерни позиции
40
3
 
17
 
! Отговори
Ти сам си го избра преди 4 години
Цацата и Тиквата не си поплюват - мачкат здраво неудобните.Мачкат тези, които могат да им извадят кирливите ризи на показ.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Цацаров, какъв Трайчо, какви пет лева. На умряло куче нож вадиш. От тази трънка няма да излезе заек. Ако искаш да вкараш някой наистина корумпиран в затвора Москов и Ненчев са ти пред очите... ама ти май посягаш само на тези които се опитват да късат гласове като живо месо от туловището на Баце. Спри се бе... и на теб ще ти дойде реда..
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастията е като лидера си - злобна и отмъстителна, следваща принципа - ако не си с мен, си против мен. А прокуратурата е гербавото оръжие за саморазправа.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екипът ББ-Цацаров действа в синхрон преди изборите, но справедливостта ще надделее.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цацаров мачка Трайков по заръка на шефа си Тиквата.
35
1
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Още една фирма привлича вниманието Енергони. Тя пък е разковничето, защо Сидеров се отметна през 2009 г. и от антибойковист стана пръв лакей на лидера на ГЕРБ. И покрай това дружество отново срещаме името Максим Димов чрез руските капитали, които той управлява в Руснефтехим България, която пък е акционер в Енергони. Но най-интересното е, че зад Енергони стои един-единствен патент на стойност над 500 милиона. Нарича се Метод за изграждане на вятърна електроцентрала, собственост на Енергони АД и носи номер 64239. И досега остава неясно дали тази оценка е реална, или не при поло
34
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
в поведението му в парламента. Проследявайки връзките на Волен Сидеров с олигархията, няма как да подминем това име. Бивш подуправител на БНБ, бивш депутат от ДПС и НДСВ, известен като ковчежника на царя, съдружник на Цветан Василев в Бромак, съдружник на Пламен Орешарски в Нова България-АД всичко това е Максим Димов. Тези факти обясняват как стана така, че олигархията си назначи за премиер Пламен Орешарски чрез златния глас на Волен Сидеров.
33
0
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Красимир Илиев, чрез фирмата Бромак, е в съдружие с двама емблематични за годините на преход у нас олигарси Максим Жеков Димов и Цветан Радоев Василев (собственик и управител на Корпоративна търговска банка, в която се намира огромна част от държавните пари). За банкера се знае, че е в тесни контакти с Ирена Кръстева и Делян Пеевски, които са пък притежатели на огромна медийна империя и собственици на печатницата на ИПК-Родина. Точно там през 2011 г. се печата и вестник Атака. На практика именно в бизнес участията на Волен Сидеров се крие истината за много от решенията му и обратите
32
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Кой се крие зад фирмата Артстрой? Управителите на Артстрой са по същата схема съюз между юридическо и физическо лице. Фирмата съсобственик е ФК-ИФФ-ЕООД, която е в съдружие с Красимир Павлов Илиев, един от най-богатите хора в България. С други думи, Волен Сидеров управлява, заедно с Красимир Илиев, фирма Панорама прес. В Търговския регистър като собственик на това дружество е записано още едно име това на Нели Ганчева Колева. Именно Илиев и Колева са пряката връзка на Сидеров с олигархията.
31
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Преди повече от 18 г. в една наглед невзрачна фирма Куриер-север.Волен Сидеров участва с няколко фигури от бившата комунистическа номенклатура. Единият е Степан Ерамян, бивш отговорен секретар на в. Работническо дело, а след това и издател на вестник Марица. Неговото име се свързва и с масонската ложа в Пловдив. Вторият е Георги Апостолов, член на УС ПП БКП-Георги Димитров. Съсобственик на фирмата Куриер-север е и юридическо лице фирмата Панорама прес. Поглеждайки досието на Панорама прес виждаме, че тя се управлява отново от Волен Николов Сидеров и от юридическото лице Ар
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЯ приватизира Пампорово без пари и КОЙ и помогна.That is question !
29
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Прокуратурата пак е започнала финансовия риболов ! Щом е да изкарат някой милион са готови на всичко и добре се справят ! Само се запитайте къде изчезна Кокинов с двата ЛИМОНА по делото на Ковачки за данъците .......................................
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за Цветелина-Банкя Топ Енерджи и основните крадци във ВЕИ-бизнеса няма ли да напишете. Или това е тема табу. Трайчо е лесен, понеже е никой, нали ?А Баш Крадеца ?
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, хайде за новата година още един в панделата.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ли е най-големия престъпник?Акъде е неговият патрон,който го постави на този пост.Само не излизайте с номера,че еднолично е взимал решения.
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво го мотаят тоя бе. Нека после пак крадат тиа ***