Нинова пак нахока Борисов: За какво изхарчихте 2 млрд.?!

Соцлидерката видя предизборен трик в плана срещу битовата престъпност
217
Нинова пак нахока Борисов: За какво изхарчихте 2 млрд.?!
Снимка: архив, БулФото

Соцлидерът Корнелия Нинова пресметна, че кабинетът в оставка е изхарчил 2 млрд. лева за три месеца и попита премиера Бойко Борисов за какво са дадени парите.

"Потвърждавате ли с това думите ни, че оставате на власт на всяка цена, оставате до встъпването на Румен Радев и до новия служебен кабинет, просто за да харчите едни пари", попита Нинова. Според нея правителството е останало на власт, за да харчи ударно и предизборно, предаде БТА.

Нинова посочи, че през август 2016 г. по време на заседание на Министерския съвет Борисов е заявил, че в бюджета има излишък от 3,3 млрд. лв., а преди няколко дни обявил излишък от 1,5 млрд. лв. Тя попита премиера в оставка къде и за какво са изхарчени 2 млрд. лв. за три месеца.

Нинова разкритикува и приетия днес от МС план за борба с битовата престъпност. Според нея става дума не за дългосрочна политика, а за предизборен трик.

По думите й програмата започнала в мандата на Пламен Орешарски и била добра, но дошъл кабинетът на Борисов и я спрял, а сега пак я предлагал.

Красимир Янков определи последните решения на Министерския съвет като "имитация на загриженост".

Нинова отново подчерта, че БСП няма отношение към състава на служебния кабинет на новоизбрания президент и "нито ще предлага министри, нито ще дава оценки на тези, които той е избрал".

Тя съобщи, че от БСП са готови с обещания алтернативен национален план за развитие на България и имат амбицията да го превърнат в народен план за развитие и алтернатива.

Акцентите в този план са: премахване на "мутренското управление" на държавата, обвързаности, зависимости и задкулисия и тяхната смяна с ясни правила; икономическа насоченост към създаване на родна индустрия, българско производство и защита на малките и средни предприятия; демография и доходи; наука и образование; здравеопазване; сигурност.

За да получат подкрепа на предстоящите избори, социалистите тръгват по страната и подновяват изнесените заседания на ръководството на БСП. На място те ще разговарят с хората за "политики, действия, за алтернатива за България". Обиколката им започва от вторник в Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargБОЙКО ПЛАТИ ЗА ВАШИТЕ КУЦИ ДАЛАВЕРИ. ХУБАВО Е ЧЕ ЩЕ УМРЕТЕ В КРАЙНА СМЕТКА И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СПАСИ
96
3
 
8
 
! Отговори
Кир4о Винетката преди 7 години
Когато чета статия в немската преса се зачитам и в коментарите там намирам отговори по темата . Тука не намерих нищо по темета в коментарите и си отговорих на въпроса колко сме изостанали умствено лек ден
95
13
 
13
 
! Отговори
Бай Хуй преди 7 години
До АнонименСега го хокат, после ще го ***. Ще го *** без нежност, както в Симитли. Много краде и ще го разтоварят до зануляване.
94
0
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
До 48"Наивен"Ало, дано някога разбереш колко е грозно да се криеш зад чуждо име. Ако имаш морал, де.
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама така де,оставете и на нас нещо!И без това,гледаме като съберете малко парици да ви покажем как се харчи!Това го можем,без промяна!
92
18
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
На този студ мога да кажа едно: БЛАГОДАРЯ ТИ ГЕРБ ЧЕ САНИРА БЛОКОВЕТЕ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ТАКА! НАПРАВЕТЕ И ПРОЕКТ ЗА МОДЕРНИ ДОГРАМИ НА ПРОЗОРЦИТЕ!
91
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 ГОДИНИ БСП РАЗИГРАВА БЪЛГАРИЯ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е СОЦА ДА БЪДЕ ИЗЧИСТЕН.
90
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ДА ПЛАТИ ЗА ВАШАТА КРАДЛИВА АВАНТЮРА АЕЦ БЕЛЕНЕ.
89
14
 
26
 
! Отговори
комунягата преди 7 години
Ало др.***,като ти гледам мазната и доволна физономия незнам на кво се надяваш ***,ти още си вярвяш ,че има хора които все още ти верват,та нали вие с Доган наи-много крадяхте и помни че видов ден идва Господ не забравя.
88
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При една премерено агресивна кампания,БСП ще отнесе ГЕРБ,нужно е да бъдат изкарани на показ любовните трепети между Бойко и Пеевски
87
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ, НЯМА! ГЕРБ ПЛАТИ И ЗА АВАНТЮРАТА БЕЛЕНЕ, КОЯТО БСП ЗАБЪРКА.
86
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПО-ДОБРЕ НИНОВА ПРИ ЛЕНИН ЗАЕДНО С ПЕЕВСКИ. БОЙКО НА ВЛАСТ!
85
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре Нинова пред Бойко и Пеевски
84
2
 
10
 
! Отговори
Нещо пропускаш преди 7 години
До Не забравяйтеТе работят на два фронта.Едните са "младите социалисти", за които ти пишеш.Другите обаче напират към сините редици, но не за да бъдат "сини мравки" - на тях от пелени им е повтаряно, че могат да бъдат само големи шефове! И те, и брачните им половинки. Пример - Пръмовата снаха се шири и на "Раковски"134, старите седесари колабират от възмущение.Утре пък червенушко Христо Иванов ще прави "дясна" партия.И той, като Станишко, стана направо министър без да има и 1 ден трудов стаж
83
4
 
11
 
! Отговори
МАЙМУНО МААААААААААА преди 7 години
Тези са по-големи популисти и от гръцките партии! Всеки на власт, по-добре служебно правителство от тея ***. Как може партията пълна с олигарси да се пише на социалистическа. Сега ще ги поизберем и ще се сдушат с ДПС и ГЛЕДАЙ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА И АДМИНИСТРАЦИЯ! Не казвам, че Боко е добре, защото той пък въобще не знае какво иска, малко като деменция казва едно, отрича го, пак го казва, пак го отрича. РБ са подметки, ПФ шизофренични популисти и те не знаят какво искат, ама БСП и ДПС...
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ще ги изхарчат разбира се, мн и се иска да ги оставят на нея ама нямааа :D те бсп това правят, харчат готови пари които някой друг е изкарал, после парите свършат обявят един "лек" фалит и всичко е точно..За неразбралите как си представяте с пари от ИЗЛИШЪК да се вдигнат пенсиите ами ако другата година излишък няма, а сме на 0 или дефицит, кво правиме...а, че заплатите и пенсиите са ниски това е факт никой не го отрича :)
81
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социалистите не са най голямото зло за България,най голямото зло са РУСОФИЛИТЕ.По големи продажници от русофилите няма,русофилизмът е диагноза на неизлекуван социалист
80
4
 
15
 
! Отговори
Корне, моме Корне преди 7 години
72 години твоята партия съсипва България.И децата не вярват на празните ви приказки, озаглавени "Алтернативен национален план".Корне мари, защо не си стоя в село Крушовица?
79
3
 
13
 
! Отговори
Ноком преди 7 години
Има хора, които остарявайки помъдряват и визията им става по-одухотворена.При аМАзонката от ПЕСовското котило ,важи оТРИцанието на Бочаров: ДА, ама НЕ.Отвратителната демонстрация на голо самочувствие, Станишевската ехидност и неосъзнатата незадоволеност на прецъфтяла китка правят класната на нарцистичнатапартия лесна жертва на изпепеляващата ги жажда за власт.Още веднъж на власт БСП-ОЛМАЗ.
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не била суверенна ,били ни се месели ,та ЕС ако ни се месеше,щяха ли да крадат ударно???