Ударна МВР акция в страната – патрули vs. престъпността!

7 млн. лева за 3 месеца, Борисов ги вдига като дойде пак на власт
Обновена: 6 яну 2017 13:22 | 6 яну 2017 11:30, Веселина Йорданова
136
Ударна МВР акция в страната – патрули vs. престъпността!
Снимка: Булфото, архив

С активна патрулна дейност управляващите смятат да преборят битовата престъпност. Такава операция започва в следващите дни в пет области, а в следващите три месеца ще тече на национално ниво.

Това стана ясно в началото на извънредното заседание на правителството в оставка, което обсъжда план за борба с битовата престъпност и отпускането на допълнителни пари за целта. С одобрените 7 млн. лева ще се осигурят допълнително коли за полицейските патрули и гориво за автомобилите.

"За 3 месеца, ако следващото правителство иска да ги продължава (мерките - бел. ред.), ще си ги направи, ако не – като се върнем ние, ще ги направим за цялата година", разясни премиерът в оставка Бойко Борисов.

Вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова каза, че на територията на страната има около 5 хил. малки населени места и е трудно за всички да се осигури постоянно присъствие. Според нея обаче активната патрулна дейност ще даде очакваните резултати.

Януари месец пък се характеризирал с набези в отдалечени населени места срещу възрастни хора, а повече от половината нападатели били редицивисти.

МВР шефът пресметна, че с отпускането на 7-те млн. лева може да се осигури присъствието на 1140 полицейски автомобила, които всеки ден могат да изминават допълнително до 210 км. Ще се работи и с криминалния контингент – с проверки и задържане.

Премиерът Борисов пък заяви, че година и половина слушал "не може, законът не позволява, нямаме пари, нямаме коли". Така или трябвало да се правят инцидентни полицейски операции с изпращане на жандармерията за 1-2 седмици, докато изхарчат парите, или да се избере устойчив вариант като днешния.

"Това дава възможност полицейските патрули да обгръщат голям брой населени места, да бъдат видими, да могат хората да ги спират, да им казват каквото има, докато дойдат новите служители, за да направим това, което имаше навремето като квартални отговорници или районни инспектори, и по селата включително", обобщи Борисов.

Със законовите промени, приети от парламента, над хиляда души – бивши военни и полицаи, се подготвят в "Симеоново" и другаде, за да станат полицейски служители, стана ясно от думите му.

"Армията ни помогна, ще продължим да я използваме", допълни министър-председателят.

Бъчварова пък уточни, че планът за борба с битовата престъпност бил подготвен още преди изборите, като резултат от усилията на кабинета.

Министърът обяви, че от 2008 г. не са купувани нови автомобили и полицейският автопарк е изключително остарял, високи били и разходите за ремонта му.

"Вече имаме рамков договор, 297 автомобила ще бъдат доставени март месец", съобщи Бъчварова и допълни, че са планирани още 300 коли, за да се осигури ресурсно полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
105- то други не останаха, освен изброените- НАБОРИТЕ НА АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ СА НА ВСЯКЪДЕ- НЕ МОГАТ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ, НЯМА НА КЪДЕ ДА МЪРДАТ- СТАРИ СА, НО ЧИСТЯТ УЛИЦИТЕ, ЛЕКУВАТ И ОПЕРИРАТ, ОПРАВЯТ АДМИНИСТРАЦИЯТА, УЧАТ ДЕЦАТА, КАРАТ КАМИОНИ, ВЛАКОВЕ, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, ЧИСТЯТ И МИЯТ- МЛАДИТЕ НЕ СЕ ВИЖДАТ НИКЪДЕ, ТЕ ЗАМИНАХА В ЕВРОПА- ДАЛИ СА ПРОСТИ- МОЖЕ НЯКОИ И ДА СА, НО ТЕ ВСИЧКИ СА ЕДНИ ОТ НАС- ТОЛКОВА ПАРИ СМЕ ОТДЕЛИЛИ 10% ОТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТОЛКОВА МОЖЕ ТОВА ПРАВИ- УМНИТЕ ЗАМИНАХА.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕЛТА Е С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ДА СЕ КУПЯТ ГЛАСОВЕТЕ НА ПЕНСИОНИРАНИТЕ ПОЛИЦАИ, затова и програмата е за 3 месеца - до изборите.Иначе файда няма от такива патрули с шкембелии "полицаи".
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕСТО ЯВЛЕНИЕ Е ТЕЗИ "ПАТРУЛИ" да получават част от плячката.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99 - ми това е тарикатски начин за скрито увеличение на цената.
84
0
 
6
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Много често се оказва, че престъпниците са именно в тези патрулки. Безброй примери има напоследък.
83
0
 
13
 
! Отговори
Тиквата преди 7 години
За 6 години управление, НИЩО не направи, а 2 месеца преди новите избори се сетиха за борбата с битовата престъпност, ЛИЦЕМЕР, имитира дейност , защото е сигурен, че така ще заблуди мнозина (стадото). Без качествена и цялостна реформа на СЪДЕБНАТА система няма да има никаква полза от това решение, обречено е на провал.
82
0
 
17
 
! Отговори
ААААААААААААЗ преди 7 години
ЗАЩО НОВИТЕ МИНЕТКИ ЗА 2017 ЩЕ ВАЖАТ ДО 31 12 2017 АААААААААААААААААААА КОЙ ЩЕ МИ ПЛАТИ ЕДИН МЕСЕЦ (
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изпаднат от класация и стават едни грижовни и дейни. Цирка няма да помогне този път.
80
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не ги вдигна докато беше на власт?! Този филм сме го гледали вече!
79
2
 
17
 
! Отговори
Ел'Продукто преди 7 години
До kingsПрав си. Тъкмо щях да напиша същото. Колко съм ги гледал през прозореца да джобят кой ли не на улицата пред нас. Съсипват живота на деца за един грам *** трева само и само за да си направят отчета. Ако искаше наистина да се спре престъпността трябва да се удари където трябва, но знаем че всичко стига до едно място - горе си мълчат и лапат мангиза, а отчаяните души и нормалните хорица плащат дали със пари, дали със здраве. Илюзия е че им пука наистина. Много тъжно..
78
0
 
36
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Само аз ли мисля, че ако бандите са там, където им е мястото няма да е необходимо и армията да помага?
77
3
 
21
 
! Отговори
абсурд преди 7 години
два добермана си пускаш в двора и полицаите барабар с патрулката ги пращаш в бюрото по труда
76
3
 
27
 
! Отговори
absurd преди 7 години
Дайте им на полицаите и няколко вагона семки,да си уплътняват работното време
75
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ БОРИСОВ КОГА ЩЕ СЕ ВЪРНЕШ БРЕ ИЗЕДНИК ТЕБЕ И ТЕЗИ ОКОЛО ТЕБЕ ТРЯБВА ДА ХВАНАТ И В ПАНДЕЛАТА ПРОДАЖНИЦИ
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До питане:ПРОБЛЕМЪТ Е,ЧЕ"СЪТВОРИХА"МНОГО ПРЕСТЪПНОСТ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО,КОЯТО НЕ СЕ НАКАЗВА И ПРОДЪЛЖАВА ДА"ТВОРИ"СЪЩОТО,И ДО ГО МНОЖИ!ПРИЛИЧА ЕДИНСТВЕНО И САМО НА"ЦЕЛ НА ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ"НА НАРОДА НИ,КОЙТО И ЗАТОВА НАПУСКА БЪЛГАРИЯПРИЧИНАТА Е НЕ САМО ЛОШИ ДОХОДИ,А И РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ГЕНОЦИД ИЗВЪРШВАН НАД НАС/стара"традиция"/!НЕ ВЯРВАМ,ЧЕ ЩЕ СПРАТ!ИМА ВЪНШНИ ФАКТОРИ ОПРЕДЕЛЯЩИ ТОВАЕКСПЕРИМЕНТИРАТ"НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД"БЕЗ УСПЕХ! ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ ХРИСТОВО,СЛЕДВАЙТЕ БОГ,А ЧУДЕСАТА СА НАЛИЦЕ!
73
0
 
18
 
! Отговори
Васо преди 7 години
"Януари месец пък се характеризирал с набези в отдалечени населени места срещу възрастни хора, а повече от половината нападатели били редицивисти". На крачка е от решението на проблема. Рецидивистите там, където им е мястото.
72
2
 
22
 
! Отговори
kings преди 7 години
Разбирайте, че ще проверяват за марихуана дришльовци или хора, отишли с анцуга и суичера до магазина. Обикновено тва правят, ще изпохванат няколко грама за отчета и всички ще са доволни. СИГУРНОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ! :)
71
2
 
26
 
! Отговори
питане преди 7 години
Може ли някой да ми отговори колко милиционери имаме на глава от населението, след съответното намаляване на населението /имигрантите де/ и къде сме по тая бройка в Европа
70
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече колко станаха парите дадени за МВР ? по бюджет един милиард и двеста милиона лева плюс сега тези седем милиона. Това е официално. Какъв е рейтинга на МВР? и каква е да сега разкриваемоста на МВР ? Оправдани ли са тези пари на данъкоплатеца? В последните дни голяма загриженост и големо харчене. А до сега?
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За 3 месеца, ако следващото правителство иска да ги продължава (мерките - бел. ред.), ще си ги направи, ако не като се върнем ние, ще ги направим за цялата година", разясни премиерът в оставка Бойко Борисов."Ало, Цацаров! Това не е ли купуване на гласове? Май че беше престъпление? Или зависи от човека.