Депутатът ни – беднякът на депутатите в Европа!

Ангела Меркел печели осъм пъти повече от редовите германци
7 яну 2017 12:01,
83
Депутатът ни – беднякът на депутатите в Европа!
Снимка: архив "Булфото"

Българският депутат е сред най-бедните народни представители в Европа. Заедно с него последните места в класацията на депутатските доходи дели и избраникът в Румъния.

Това пише ирландският сайт "Thejournal.ie", цитиран от "Нова телевизия".

Изданието публикува заплатите, които получават парламентаристи във всички европейски страни, но също така и  някои европейски премиери и президенти.

Изследването е фокусирано върху брутната печалба.

Според информацията българските депутати се нареждат на предпоследна позиция по доход, следвани от румънските си колеги.

На челна позиция е Италия, където доходът на депутат е 125 220 евро на година, което е четири пъти повече от тази на един жител на страната (29 599 на година).

В Гърция един депутат печели 61 620 евро годишно средно, което е три пъти повече от средния доход на гръцки граждани - 18 331 евро.

На дъното на класацията се намират румънските и българските депутати, чиито заплати не надхвърлят 20000 евро годишно.

Само 20 от 28-те европейски страни са подали данни за годишните заплати на премиерите.

Германският канцлер Ангела Меркел е най-добре платеният лидер на ЕС с брутен годишен доход от 325 955 евро. Това е осем пъти над средния национален доход на германците.

Френският премиер се нарежда на четвърто място. Неговата годишна заплата е 178 920 евро, т.е. пет пъти повече от средния годишен доход на един френски гражданин, който е 36 572 евро.

Добре платен е и премиерът на Люксембург, който е на четвърто място, с годишна брутна заплата от 178 920 евро, което е пет пъти повече от средния годишен доход на един гражданин, който е 36 572 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
25
 
! Отговори
затова пък преди 7 години
Нашият премиер е най-богатият на света политик - по милиард на година! Евала. Само едно ще му кажа - последната риза джобове няма, а внукът му ще шмърка кока и даже няма да си спомня за него.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките, работят по 80часа седмично за да направят България по-добро място за живот. Веднага да се отвори един DMS номер, за да може всички да дарим пари.
19
5
 
2
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 7 години
Българинът се видя с пари.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо да ги оплачеш.
17
2
 
4
 
! Отговори
1 към 1 преди 7 години
До Анонимен 14,същото важи и за къщите на народа,в позлатени къщи са се разположили,но на бедни ми се преструват
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако заплащането беше пропорционално на свършената от тях работа,то не заплати ще взимаха, ами ще плащаха те на държавата .Толкова некадърност,лакомия,продажничество .....каква заплата заслужава!?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЙ И НАРОДЪТ НИ Е НАЙ-БЕДНИЯТ В ЕВРОПАНАПРАВО ЗА КНИГАТА НА ГИНЕС СМЕ, ОСОБЕНО ПЕНСИОНЕРИТЕ С МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
осЪм!!!
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя заплатата им е само за си купуват кафетата и закуските. Проверете колко крадат, какви коли карат в какви къщи живеят и т.н.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малоумнатта лелка старша възраст продаде Германия и Европа за осем немски работни заплати. А можеше да вземе милиарди, ама я шантажираха с това че е лесбийка и че ще го разгласят. Е, не е ли турбомалоумничка?
11
2
 
10
 
! Отговори
Георги преди 7 години
А стандарта на живот взимат ли напредвид? В смисъл колко пари са нужни средно на един Български гражданин да живее спокойно? Двайсет хиляди евро са 40,000 лева на година, което пък значи че след данъци взимат чисто 3,000лв заплата и ако това не стига да живееш като пич в България.... То и с емигрантите е същото! Кажат,че взимали 2000 евро в Германия и умният Българин в България веднага си мисли кой модел бмв може да си купи ако правеше и той толкова, а не си дават сметка за цените в чужбина.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре ще е, ако из цяла Европа медиите разпространят каква е средната пенсия на български висшист с 35-40 г. трудов стаж.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ли е моментът да заплачем?
8
1
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
"Депутатът ни беднякът на депутатите в Европа!" - Отивам веднага пред НС с шапка да им събирам помощи!!
7
1
 
23
 
! Отговори
Български пенсионер преди 7 години
не думайте. Чакай да си взема хапче, че вдигнах кръвното. Сега няма да мога да спя от тревоги за горките депутати. Тука съм си скътал 10 лева за зор заман, ама искам да ги дам на някой. Да не гладува горкият. Някой знае ли къде да ги дам. Божке, божке, само мъка на този свят.
6
3
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК преди 7 години
Тия им е бедна фантазията колко си докарвам. Ако знаят, ще хлъцнат.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това въобще не е вярно. Всели са предвид само това, което официално наричат заплата на български депутат - т. е. основната му заплата към която започват всеки месец да се плащат допълнителни суми, които в крайна сметка възлизат на около 20 000 лв. месечно. Освен това нашенци са 1 по субсидии - тук партиите са на пълна държавна издръжка и получават освен пари и сгради. За един мандат финансираме с около половин милиард лв. политическите партии в България.
4
1
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Италия е член на Г-7 - една от седемте най-развити икономики в света. Не е коректно да сравняваме доходите на Италианските депутати с тези на българските. Когато приемникът е слаб и паразитът няма с какво да се храни.
3
1
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
А какво са направили тези депутати за икономическото състояние на държавта и на положението на обикновение българин? Обикновеният българин също е беднякът на Европа. Каквато държавата, такива и депутатите и.
2
1
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Не се безпокойте, г-да журналисти: нашите депутати оползотворяват пределно своето време в търговски сделки и осребряване на помощта, която оказват при такива сделки и най-вече по европроекти. За да вземеш европроект трябва да имаш помощта на поне 2-3 депутати, иначе нито ще напишеш обосновка, нито пък онези от представителството на МЗ ще ти я приемат. Там има такава верижка от "наши люде", че без жертване на почти половината от парите няма да минеш.