БСП и Ангелкова гуша за гуша заради концесиите

Червените обявиха: Близки на властта взимат апетитни плажове!
24
БСП и Ангелкова гуша за гуша заради концесиите
Снимка: Булфото, архив

БСП обвини министерството на туризма, че в последния момент обявява конкурси за концесии на апетитни плажове. Очаквано ресорният министър в оставка Николина Ангелкова отрече твърденията на червените.

Още по темата

Според соцдепутата Атанас Зафировов правителството в оставка раздава апетитни и атрактивни плажове на фирми, близки до управлението. По думите му това се прави с идеята част от паричния поток да бъде върнат и вкаран под някаква форма в кампанията за предсрочните парламентарни избори.

Според Зафиров има сгрешени формули в стартовия пакет, приет от Министерския съвет.

По думите му седмица след започването на процедурата участниците в нея са получили по мейл документ, които трябвало да сменят.

"Това е некоректен подход и допълнително скъсява и без това краткия срок, в който участниците са принудени да подадат своите документи", коментира Зафиров и отбеляза, че заложеният по закон срок е 30 дни, а след промените става 11 дни.

Зафиров каза, че при процедурата за плаж "Поморие-Север" са допуснати участници, които не са имали цялата необходима документация и са отстранени участници, които са дали цена 0 лв. за чадър и шезлонг, с аргумент, че нула не може да се включи във формулата и не е цена.

Сред другите нередности Зафиров посочи неспазване на срокове за оповестяване на отворените оферти, както и фактът, че към днешна дата не се знае какъв е съставът на комисиите, които оценяват офертите.

Той посочи, че на 31 декември 2016 г. били развалени концесии и насрочени петгодишни търгове за "много атрактивни плажове", сред които "Слънчев бряг - Север". "Това са обстоятелства, които говорят за предрешеност на крайния резултат", настоя той.

Министър Николина Ангелкова отвърна на левия удар като попита социалистите – участват ли в процедурите и по какъв начин, защото данните около концесиите би трябвало да са известни само на членовете на комисиите и на участниците в процедурите.

"По този начин оказват ли политически и икономически начин върху администрацията и в полза на кой оказват този икономически натиск?", попита от своя страна тя.

"Оттук нататък така ли смятат да управляват държавата, нарушавайки закона, който всеки от нас е длъжен да спазва?", обвини ги още Ангелкова.

Тя обясни, че 34 договора на плажове, отдадени на концесии, са изтекли и, за да се гарантира нормалното протичане на летния сезон през тази година, е важно да се намерят стопани за тях.

Освен това голяма част от процедурите по концесиите щели да бъдат довършвани в мандата на служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Ангелкова! Май ще изтървеш корупционните вноскип на концесионерите.
22
0
 
0
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Плажовете трябва да се стопанисват от ОБЩИНИТЕ, на чиято територия са. Така е в Германия и всичко е нормално. Ако почиващ има оплакване, прави го в общината. В България веднага ти казват, че общината няма вина (напр. за непочистени *** или прескъпи шезлонги и чадъри), не можели да се месят в работата на концесионера. Пълна глупост, трябва да се сложи край на тази ПОРОЧНА ПРАКТИКА.
21
0
 
1
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Кой не знае, че при всички правителства българските плажове се държат /концесионират или наемат/ от мутрите. От тях пропищяха наши и чужди туристи. Така, че сега борбата е за едни големи пари, които ще влязат в партийните каси в зависимост от това чии мутри ще "стопанисват" плажовете. А Народа - кучета го яли... да ходи по турските и гръцките плажове.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП да не реват защото участват в унищожението на България до рамо с другите си "другари" от партиите с които просто се плюят за разнообразие.Тези концесии са просто да се пълнят някои джобове като може плажовете да са държавни да има 5лв вход за държавата и тя да назначи почистване спасители и т.н
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангелкова !? Не беше ли оная дето се хилеше като дрогирана , когато задаваха власта !?
18
0
 
3
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Стопани за плажовете винаги се намират. Апетитните такива се раздават на наши фирми и хора и това става още в самото начало на сезона. Другите обаче , по неапетитните , се търкалят чрез разни договорки до средата на сезона и някъде към 10 юли се дават на Общините да си блъскат главите. Понеже всички влакове са изтървани ,администрациите слагат по две табели "Плажа неохраняем" и толкоз. От там нататък следват неприятни неща -*** ,спешни случаи ,одавяния и т.н.До следващия
17
0
 
4
 
! Отговори
БОЖО преди 7 години
"УВАЖАЕМИ" ДАЛАВЕРАДЖИИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ //ГОВОРЯ ЗА ПЛАЖОВЕТЕ/, ДОКАТО НЕ ПРЕДОСТАВИТЕ ПЛАЖОВЕТЕ ЗА СТОПАНИСВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ ОБЩИНИ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕ ДЪРВИТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ ,ЗАЩОТО ДАЛАВЕРАТА Е НАИСТИНА КОСМИЧЕСКА. ДЕСНИТЕ ГИ РАЗБИРАМ ,ИСКАТ СИ *** ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И КАПИТАЛИЗЪМ. НО ,НЕДОУМЯВАМ ЗАЩО ЛЕВИТЕ СИЛИ НЕ ПОСТАВЯТ ТАКА ВЪПРОСА ,КАКТО ГО ПОСТАВЯМ АЗ , А И ТЕ СИ ИСКАТ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ. НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ВЯРВАМ ,ЧЕ БСП СА КАПИТАЛИСТИ.
16
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 7 години
До 16Защото нямаме правосъдие.Иначе за останалото си абсолютно прав.Но докато ги търпим тия, тъй ще е.
15
0
 
11
 
! Отговори
Я да питам: преди 7 години
1. Защо не се разследват, прекратяват и НАКАЗВАТ идиотиите на администраторите, допуснали кретенските концесии?2. Защо не ходят в затвора тези, които правят беззаконията?3. Защо не отговарят с цялото си имущество престъпниците, а могат да прехвърлят на подставени лица откраднатото (ако някой от другите престъпници им го потърси)?Хора... Толкова ли сме ***, че някакви мутромалоумници ни се качват по главите!?На кого пак слугувате?И защо слугувате на тоя, на който му плащате заплатата!!!!!!!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо въобще плажовете трябва да се дават на концесия както и всички неща в България от които лесно се печели.разбирам да даваш нещо нерентабилно и някои по кадърен да го развие но при нас всички концесии са законно ограбване.
13
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо тогава след като им остават 10 дена има няма,правят тези поръчки.а Да бе защото били много"загрижени" за държавата.Лакардии за наивници.Естествено,че трябва в последния момент да се дадат на "свои"хора.Иначе приказки за наивници колкото си искаш,стига да има някой да им вярва.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Червените обявиха: Близки на властта взимат апетитни плажове!" Да се чете: Ние искаме да ги вземем, ама няма да останат за нас!
11
0
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има ли далавера у нас без партийна намеса?
10
2
 
29
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Ангелкова, Ангелкова, и вие сте като демократите на Обама. Не отричате и не оспорвате изнесените факти, а питате как е стигнала информацията до БСП. Много просто, руските хакери им я дават. Според Обама сега те въртят света.
9
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе по-големи xaйдyци от комунист-социалистите не се е видяло досега! ненадминати!
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале, мале...Колкото е красива, толкова е и умна. Но...за сметка на това има едно уникално качество - за какъвто и да е ресор "СТАВА" за министър, та нали е детската й мечта - да върже шалчето като селска тетка и да застане пред табелка "министър на ..."
7
5
 
17
 
! Отговори
Куц Кольо преди 7 години
Колко и се искаше на столетната диария да може тя да ги вземе,та хептен га ги ***. Язък!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато един човек е невинен представя доказателства. Когато има какво да крие, на въпроса отговаря с въпрос, който няма нищо общо с отговора, и нападателно. Та, Ангелкова да отговори:Вярно ли е това в което я обвиняват. Да отговори кратко и ясно, а не да пита:вие така ли смятате да управлявате-това госпожо не е отговор, или не разбирате български?
5
0
 
16
 
! Отговори
к'во да се пра& преди 7 години
ми те сега раздават картите, последна ръка.
4
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
БСП - гуша за гуша... - тия не се ли изтърбушатшат - започват да се гушат, но след изборите ще се омърлушат и ще почнат да слушат...