РБ обмисля образователен ценз за гласуване

Вълчев: Не може хора, които не могат да четат, да решават бъдещето ни
Обновена: 10 яну 2017 06:27 | 9 яну 2017 22:15, Красимир Ангелов
141
РБ обмисля образователен ценз за гласуване
Снимка: Булфото

Реформаторският блок счита, че въвеждането на образователен ценз за гласуване трябва да се обмисли сериозно, тъй като всеки има задължение да се образова и за това държавата изплаща детски надбавки на родителите.

Не може хора, които не могат да четат и да пишат и нямат никакви задължения към това общество, да решават бъдещето ни, обяви пред bTV проф. Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.
 
Като втори важен акцент в политиките на РБ той посочи, че България има проблем с бежанците и трябва сериозно да обмислим възможността за създаване на съюз за сигурност по границата ни с Турция и изпращане на сили за сигурност от европейските ни партньори там.
 
Самият Вълчев подчерта, че Реформаторският блок вече се готви за избори. Според него трябва да започнат и разговорите за разширяване на РБ с други формации, които вече са заявили такова желание.
 
Даниел Вълчев коментира и новосъздадения проект на бившия правосъден министър Христо Иванов, чието начало бе поставено преди броени дни. „Ако този проект ще върви по собствен път - добре, но ако е втори начин Радан Кънев да се върне във властта, бих казал жалко“, посочи бившият образователен министър.

Попитан за идеята за удължаване работата на това Народно събрание, Вълчев посочи, че според него от криза на легитимността се излиза чрез явяване на избори и РБ се подготвя усилено за предсрочния вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Реформаторите" много се ежят против Русия, но това е единствената империя :СССР/, която не само ограмотява поголовно населението си, а и създава писменост и литература на много, досега само само в устна форма и слабо развити, езици. Книгите им бяха изключително евтини. В България новите книги са много скъпи за среднодтатистическия гражданин, да не говорим за подвързването им.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гласуващите, а техните представители, " народните" избраници ни определят бъдещето.
58
2
 
3
 
! Отговори
НАС преди 7 години
Отново популизъм ! Не трябва да се ограничават , а ПРАВИЛНО !!! Да се насърчават ,но се толкова акъл да го измислят как !?
57
0
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
какво стана, вс подхванаха на Волен идеите, пък иначе мн крив им беше. Онова за маскарите ще излезе вярно. Като се замислиш има ценз да се кандидатираш за президент примерно, що да няма и за да го избереш.
56
9
 
4
 
! Отговори
Точка преди 7 години
Тоаа не е демократично и никога няма да стане.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости са това.Докато Вълчев беше министър ЗА образованието, да беше вложил усилия да бъдат ограмотени, а не да въвежда делегирани бюджети, с които се узаконява конфликтът на интереси и се поддържа корупцията.Освен това - юрист да иска нещо, което противоречи на конституцията, и , меко казано, игра на думи и заиграване с публиката.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защитниците на правата на ромите нека ми кажат как човек който не знае коя е столицата на България,кой му е президент и не може да чете и пише ще определя съдбата на страната.Това се отнася и за избирателите на ГЕРБ от Турция които повтаряха като ***:жената жената,а не говореха български.
53
4
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Георгиа, може то, що да не може. ама се радвам на робеспиерчетата като ги предлагат тия неща, как не се усещат че сами си коват гилотината.
52
9
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 78,Прав е Шопа,Не можеш да искаш от ромите да плащат данъци и в същото време да им отнемаш конституционно право. Ромите всъщност плащат непреки данъци почти наравно с нас българите. Акцизи, ДДС. В България непреките данъци са основния източник на средства за бюджета. Ама това какво значение има? За Вас явно е важно да оплюете човека Shopp, защото има навика да ви удря с истината по главите.
51
5
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
зубърски напъни, но бай тодор го е казал най-точно: ти нямаш право да решаваш, право да решава има който има пари. ако ще има ценз, да е имотен, а не зубърски
50
2
 
13
 
! Отговори
R преди 7 години
До ShoppА да плаща данъци дали е нужно. Да образова децата си дали е нужно. Сподели бе, шопе.Никакъв шоп не си ти . Каква полза от тия необразованите, дето на 13 год напуска училище, ражда дете и има нахалството и апартамент да иска???
49
7
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Днес образователен, утре имотен вдругиден полов ....И ето ти Вълчев без право на глас.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарцис
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашата държава политик се става, ако имаш потенциала да генерираш огромно количество простотии за кратки срокове или ако сам не можеш трябва да осигуриш възможността да го брави някой отвън.Е, за да избираш такива хора не трябва да си академик, а точно обратното. Вълчев си подритва трудовата книжка, ама това минава за национален вопъл.Така ли е? Айде стига популизъм, имайте мярка.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може хора, които не могат да четат и пишат, да решават бъдещето ниХаха, същото си мисля и аз, когато отказвам да гласувам за политическите генииDD Некой не харесва образа в огледалото. Спокойно, това сте вие. Вие създадохте ЕЛЕКТОРАТ, ТЪЛПА, СТАДО. Не разбирам защо сега сте обидени))) Кой ще ги образова, Кунева ли?Смешници!
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За четири години всеки човек може да буден научен да чете и пише. Защо Вълчев не го направи?
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вълчев, книгата " Милионер без образование" прочети. Много си ретрограден.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДобра идея. Ще намали купените гласове ..........И тогава поне ще видим черно на бяло, че всщност никой не гласува)))
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече дори не дразните, само разсмивате. толкова сте неспособни.Образователен ценз трябва за политиците)) Речите на Вожда могат да доведат до припадък.***!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Необразованите чистят нашите улици, образованите западните тоалетни. Много даскали - малко клиенти. Вълчев търси работа за гилдията си.