Джамбазки: Ромската интеграция е напълно провалена

Зам.-шефът на ВМРО коментира проблема "дете ражда дете"
Обновена: 10 яну 2017 11:44 | 10 яну 2017 11:38, Анисия Иванова
54
Джамбазки: Ромската интеграция е напълно провалена
Снимка: Bulgaria ON AIR

Така наречената "циганска интеграция" е напълно провалена и напълно фалшива. Нищо не се е случило за тези ромски декади и други подобни, в които бяха откраднати една торба български и европейски пари. Това коментира заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в "България сутрин".

Той визира Национален план за действие по инициативата "Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г, както и дълбоките проблеми в ромското общество и хората, които се възползват от тях.

"Никой не може да каже точно колко пари са откраднати (от проекта за интеграцията, бел.ред), никой не знае. Питал съм българската прокуратура, питал съм министър-председателя. Но ефектът е видим", каза Джамбазки.

По думите му една част от българското общество не е вписана и системно не се вписва.

"За тези хора образованието не е ценност, за тях дете да направи дете на друго дете – не е проблем. За мен това е проблем", категоричен е той.

Джамбазки коментира, че най-младата баба в България не е от корейски произход, а от цигански. "Тя е на 25 години, а нейната дъщеря е родила на 12", посочи той.

Според него има група от хора, които "си играят с тази тема". Той ги определя като няколко неправителствени организации и всеки, който твърди, че е правозащитник, "и се мотае по циганските махали".

"Има една шепа противоконституционни етнически партии, те също противоречат според нас, от ВМРО, на законодателството и българската конституция", поясни Джамбазки. "За мен по-големият проблем е, че тези хора са част от Движението за права и свободи (ДПС). А ДПС е част от турската пропаганда в България. Тези хора разделят обществото", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Целият разговор чуйте във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РОМОВЕТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ!ТЕ СА СПОСОБНИ САМО ДА СЕ МУЛТИПЛИЦИРАТ...КАЗАНО ПО МОДЕРНОМУ!
22
13
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Джамбаз Cambaz - хитър преуспяващ търговец. Не се ползва в съвремения турски. По скоро османотурски.Каракачан - Karakacan, Kardakacan - Бяга към снега, бягащ по снега - пак стара османотурска фамилия.Сидер пък от гръцки е демир или желязо.
21
13
 
8
 
! Отговори
преди 7 години
"както и дълбоките проблеми в ромското общество" - вашето общество има проблеми, не нашето. Ние сме си добре, чакаме да одъртеете и да поемем кормилото, а вие си играйте на европейци.
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става ли този който е направил дете на 12 годишна да влиза в затвора?
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамбазки приказвай колкото си искаш,това нищо не решава.Ромите се размножават и ще се размножават колкото си искат,въпроса е защо не го правят българските семейства които са по-добре във финансово отношение
18
2
 
53
 
! Отговори
георги преди 7 години
Това са две култури. Все едно да пуснеш куче при котки и да чакаш то да се интегрира. Нищо лошо.. Светът е хубав защото е шарен. Трябвя да спрът детските след 3то дете примерно. И детските да не ги плащат по 2 години - това само в БГ го има! Иначе нека си има роми. Има и друг проблем - много българи вече са нивото на ромите като култура и възпитание. Децата на поколението което израстна в дивата чалга вече си личи що за хора са станали и това не е добре. Нямат никакво възпитание
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам ама кмета на Каварна добре ги беше оправил.
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво да роди бе, дете много ясно... ееее не така бе бате Джамбо
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина от прехода до сега се "усвоиха"мноого пари,а има и едни други които "усвоиха" доста от тази тема и тва са патриотите.
14
2
 
32
 
! Отговори
бир хаир преди 7 години
Интеграцията на ромите приключи. Следва интеграцията на българите. От ромите.
13
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия не разбраха ли, че шведите НЕ искат да се интегрират?! Пък и защо? За да имат задължения? Ми много по-лесно е да имат само права и да получават 100 вида помощи. Докато не спрете всички фалшиви инвалидни пенсии, 100 вида помощи за "самотни" майки и такива не навършили 18 години, нищо няма да се промени. Че кой е толкова луд да работи и да плаща данъци, ако може да не го прави и да получава пари за лежане?! Та от там тръгва интеграцията! Спиране на всякакви пари.
12
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамбазки никога не би употрбил думата "ром" "ромска" или производна. Заглавието би следвало да се коригира.
11
19
 
13
 
! Отговори
Невен преди 7 години
Джамбазки е лъжец! Според интернет, най-младата баба някога е от Нигерия и е на 17! Пфу, баш си помислих, че в едно сме първи ...
10
2
 
58
 
! Отговори
България умира преди 7 години
100% прав! Не ми харесва само, че всички "националисти" само приказват. Бяха част от управлението, не направиха нищо. А нещата са простички - всички римляни с присъди в затвора да чукат камъни, всички забременили 12-13 годишни - в затвораб за педофилия, спиране на всякакви помощи за деца след 3-тото. Това е единствения начин да запазим България.
9
3
 
28
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Няма работа пък и за какво да работиш? Правиш партия. Събираш няколко амсалака и крещиш с мегафона пред тълпата. От всеки глас 12 лева. После кеф ти Варадеро, кеф ти кубински пури. Ама ако се заиграеш с Бойко Паша после те пращат да метеш пред паметниците.
8
3
 
46
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 7 години
С тази държава е свършено.
7
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Джамбазки стана най-младия мултимилионер в България от насаждане на етническа вражда
6
25
 
6
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Българските патриотари са два вида: едните са към Масква като Сидер Ага а другите като Винкел Ага са към Обама Ага и неговите разновидности. Отвреме навреме за да напомнят за себе си повече преди избори патриотарите набелязват един общ враг ама без да захапят управниците. Обикновено врага са евреите, бежанците, турците или ромите. Този гледам не говори против турците значи е към Масква - Путин - Ердоган. Значи е от нашите. Евала Джамбаз Ефенди.
5
0
 
32
 
! Отговори
Аско хамалина преди 7 години
До турчинаЧоджум ,я да проверим всички роми,които се занимаваха с,,ромското включване,, колко забогатяха за 10 години...
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще интегрираме българите в България?