БСП, ГЕРБ, или трета партия... Кой ще ни управлява след вота?

Татяна Буруджиева смята, че гражданите са вече скептични
11 яну 2017 12:07,
75
БСП, ГЕРБ, или трета партия... Кой ще ни управлява след вота?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политологът доц. Татяна Буруджиева обяви, че в следващия парламент няма да има партия, която да се откроява от другите. По думите й нито ГЕРБ, нито БСП ще имат истинската легитимност да съставят правителство.

"Най-логично е да оставят третата политическа сила да състави по-широко правителство. ГЕРБ и БСП са еднакво нелегитимни", категорична е Буруджиева.

Политологът Любомир Стефанов изрази съмнение в работата на социлозите, които според него са демонстрирали поредица от провали.

"Факт е, че гражданите отказват да отговарят коректно на въпросите. Скептичен съм към всякакви проучвания, докато не видя резултатите от изборите", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Политолозите коментираха и дебата за промени в Изборния кодекс след резултатите от референдума, както и въвеждането на мажоритарна избирателна система. Доц. Буруджиева е на мнение, че преференциалната системата е най-силният мажоритарен начин да избираме депутати.

"Изборният кодекс се прави от хора, които не разбират за какво точно го правят. Юристи, които не разбират, че нормата се създава първо в обществото. Дебатът за референдума е започнал и той със сигурност ще роди различен Изборен кодекс в следващия парламент", каза още Буруджиева.

Любомир Стефанов се съгласи с мнението, че е нормално въпросът да бъде разгледан в следващото Народно събрание.

"Настоящато НС, ако искаше да промени Изборния кодекс, демонстрира как го прави - некадърно. Политиците е хубаво от време на време да питат нас, специалистите, как се правят някои неща", обясни политологът, според когото имаме достатъчно голям мажоритарен опит в избирането на кметове и президенти.

"Знаем кое работи при нас и кое - не. Политиците не могат да ни плашат с избори, обратното е вярно", допълни Любомир Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
11
 
! Отговори
Ало преди 7 години
От мъжкар-бабаит и държавник разстоянието е от Земята до Марс !
38
17
 
11
 
! Отговори
КАК КОЙ ? преди 7 години
БСП ще спечели изборите ! Троловете могат вече да ***.
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ
36
0
 
6
 
! Отговори
Кой? преди 7 години
Доколкото разбрах от статията, първо се твърди, че експертите са некадърни да направят Избирателен кодекс, защото не знаят какво правят и защо го правят, а после се твърди, че политиците са демонстрирали, че са некадърни да направят Избирателен кодекс.Е, кой тогава да направи този Избирателен кодекс?
35
3
 
5
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Стига с тези ГЕРБ и БСП само те управляват и какво-НИЩО!!!!
34
9
 
18
 
! Отговори
БОЙКО ХАРАМ преди 7 години
ИЗБЕРЕТЕ МЕ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ И НЯМА ДА ОСТАНЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ ................... ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
33
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквун тиквун, ама за 2016 сме с ръст на икономиката, а при вас са фалити на банки и хиперинфлация винаги.А ти прочети в Зюддойчецайтунг миналият брой за замъкът на Станишев и Моника за 20 млн евро.За тях и БСП ли да гласувам?
32
23
 
10
 
! Отговори
важно! преди 7 години
Според мен Радев не бива да се допуска до президенството дакато не се проведе разследване за възможна руска намеса в изборите ни. Да разлдедват инаште служби и да поискаме помощ от американците и от нато. проблема е много сериозен защото може да се окаже че имаме фалшив президент!!!!!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Пазарджик не е от ГЕРБ нещо бъркаш.
30
0
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
45 години---- социализъм. След 45 години----преход, ще поживеем,ще видим (който доживее и издържи). Явно това е цикъла на природата, но създаван от хората. Както вървят нещата, така ще бъде. Колкото и да се напъваме и да умуваме, който и да избереме да ни управлява няма да стане, докато не се завърти колелото!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявайте, кметовете на Пловдив и Пазарджик от коя партия бяха? Че нещо забравих?
28
4
 
7
 
! Отговори
Аз съм за преди 7 години
ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА а Вие? Плюс да минус не
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЗ БСП И ДПС В УПРАВЛЕНИЕТО!
26
3
 
8
 
! Отговори
До Генедко преди 7 години
Абе, Генади, как е надника при Цецо? Докарваш ли си 20 кинта с писане на тъпотии?
25
2
 
12
 
! Отговори
21 преди 7 години
Генади, Всеки човек със средно образование е 2 пъти по-умен от Тиквун и 100000000 пъти по-морален. Тиквун е най-лошия избор. По-лош от Луканов и Костов взети заедно. Прочети какво бяха написали във Форбс за твоя любим фюрер - "дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър". Това е истината за него.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами ката сте си избрали банкянския поплювко а не силард немет да ви управлява така ще е
23
2
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Генади, добре е, че изобщо си се научил да пишеш! Защото колко да ти е IQ-то, щом признаваш Боко за капацитет?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все ми е тая, важното е да са добри и работливи хора.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропусната новина от вашия сайт- може би умишленоЗам. председател на управляващата партия в Унгария, "унгарско Гражданско обединение" Силард Немет направи изявление, според които властите ще изгонят от страната неправителствени организации, свързани със Сорос. За изпълнение на тази цел ще се използват всички силиSzilard Немет-"Те служат на интересите на глобалния капитализъм и поддържане на приоритета на принципите на политическата коректност а не на интересите на националните правителства
20
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
президенска РЕПУБЛИКА,това е пътя.