Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев

Причината - не е ясно чие ще е следващото правителство
184
Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

Още по темата

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри, пише "Труд".

Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство.

Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер.

След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк.

Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.

В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха, още не е назначен, а платените наксачаха, ей опасни са "герб *** оод" хахах
63
17
 
23
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Не след дълго и Румката ще цвили че е бил употребен,ама така е.Глупост?Наивност?Алчност?Знае ли човек....
62
27
 
30
 
! Отговори
Апо преди 7 години
Радев - елементарен избор на елементарни хора.Прогноза - елементарни политики , решения и постъпки.За онези , които не са ме разбрали ще го река по селски - не чакайте кух пън да цъфне и да върже , върху него ще се въдят само мухъл , лишеии и гъби.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сменим парадигмата.ГРАД БългарияКВАРТАЛИ: София, Пловдив,....КМЕТ: ПрезидентаЩом има кметове на 5,10, 15 милионни градове, то кво са нашите 6-7 милиона?!
60
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че цВЪЦКА не стана президент, че трябваше да се отказвам от гражданство! Голям срам - Цвъци президент, а Уиуето лови снежинки по магистралите...
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обявете конкурс за премиер да видите колко много ще се кандидатират.
58
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офиса на Плевнелиев в Техпарк-аОфиса на Първанов в гьола БеленеОфиса на Радев пред паметника на поробителите
57
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И понеже тук има доста русофили,торолобионти и т.н., които обичат да повтарят как западни компании ни ограбват - да спомена за една шокираща за мен информация - ЛукОйл за 10 години има 59 МИЛИАРДА лв. от продажби и 0 стотинки печалба ???Да не говорим колко ни окрадоха с газта преди намесата на ЕК, която за разлика от Р.Ов. действа в полза на гражданите си.
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно, че никой не го е еня за тая държава и народа й.Всеки се спасява поединично.
55
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните ги било страх,че щели да изкарат компромати срещу тях.Другите така наречени "експерти"пък се ослушват накъде ще духне вятърът,сакън да не се прецакат.Това показва само едно:политиците и "експертите "гледат само келепира.Никой не му пука за България и народа.Колкото до Радев нека изчакаме да встъпи в длъжност.Не вярвам да е по зле от ирландската пастирка или Цура рабфака.Дано да не е все пак,щото иначе сме загубени.
54
7
 
23
 
! Отговори
Брайвик президент преди 7 години
Аз ако бях щях да поканя Бай Х за премиер и да гледам как половината Пoзитaно се гътва от инфаркт :-Р
53
27
 
30
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Хората са разумни. Никой не иска да оправя батака, в който Бойко Борисов вкара България. Които и да са министрите в следващите 4-5 години, ще трябва да пооправят България от наследството от Бойко Борисов, а това на практика е невъзможно. После за не особено умните, тези м8нистри и правителства ще са виновни, а не истинския виновник - ГЕРБ и Бойко Борисов. Този филм вече сме го гледали поне два пъти.
52
1
 
17
 
! Отговори
Пеев преди 7 години
"не е ясно чие ще е следващото правителство"Това изречение казва почти всичко за жалката ни държава.
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе един блогър го беше казал много добре: НА ТАЯ ДЪРЖАВА И СТИГА САМО ЕДИН СЕКРЕТАР/КА И ЕДИН ПРЕВОДАЧ/КА.ВСИЧКО СЕ КОМАНДВА ОТВЪН.НЯМА НУЖДА ОТ ПАРЛАМЕНт- да гласува за следните щуротии:-пешеходецът без права на пешеходната пътека-здравната каса, а не лекарите да решават дали да се лекува пациента-колко % прозрачност трчбва да има страничното стъкло-размер и кривина на краставицитеи ооще......
50
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименХахах , какво се укрепи при ГЕРБ БЕ , дълг в милиарди , младите емигрират, заселват бежанци, заплати миззерни , баси стабилизираното ХАХАХА ако не плащат на някой от коментиращите значи са много прости да ги защитават ХАХАХА
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквано, след като БСП отказа на Радев хора на БСП да влязат в служебното правителство.
48
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 69 преди 7 години
Хареса ми...има и идея...и виц! А останалото е преливане - от пусто в празно!Робинята Изаура
47
11
 
15
 
! Отговори
КУPнелия преди 7 години
Другарят Радев да пусне обява във вестниците на Пeeв."Търся запознанство с млад надарен експерт с цел временно Оправление на държава."
46
1
 
20
 
! Отговори
popa преди 7 години
Е сега е момента да направи правителство от хора които не са закърмени със властта , нови неопетнени хора не разни комунисти от кръговете на ГЕРБ, БСП и т.н. Ако многго го закъса за примиер , да се обади !
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Радев, Боко е прав матряла е крив в държавата. Трябва да се смени чипа. Затова назначете Брайвик за премиер. Видяхме, че работи добре, дано да е работохолик, че тук много работа има