Борисов каза: Кабинет на малцинството пред съюз с БСП!

Който спечели изборите, да управлява, каза лидерът на ГЕРБ
17 яну 2017 12:30,
220

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би предпочел правителството на малцинството, ако партията му е първа на изборите, пред коалиция с БСП или участие в друг широк управленски съюз.

"Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза Борисов, цитиран от БТА. Според премиера в оставка, който спечели изборите, трябва да си направи правителство и да управлява.

Лидерът на ГЕРБ нарече невъзможна и абсурдна евентуална коалиция с БСП при следващо управление.

Още по темата

"Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", каза Борисов, който участва в 11-та годишна среща на правителството с бизнеса.

Вчера вицепремиерът по коалиционната политика в оставка Румяна Бъчварова обяви, че би искала ГЕРБ да търси партньори за евентуално бъдещо управление сред българските партии, които членуват в европейската десница.

Тя обаче не изключи и коалиции с други формации.

ГЕРБ пък започва допитване сред членовете си за това с кои формации може да си сътрудничи партията след изборите.

Премиерът в оставка изрази съмнение, че БСП не помага на Румен Радев за съставянето на служебен кабинет.

"Свръхчовек да е, той няма как... Няма как да познаваш всички и най-доброто да сложиш. Но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват, сега казват: "Не. Ние дори и на Радев не се месим. Той сам ще си го направи". Но не вярвам на такива неща“, каза Борисов.

В изказването си пред бизнеса днес премиерът в оставка оцени мандата на Росен Плевнелиев като "много успешен".

Премиерът в оставка коментира и международната политика. Той акцентира на това, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се сблъсква с протести още преди да е започнал мандата му. Борисов видя в политиките на новия US-президент контраст с това, което Европа досега е мислила за правилно.

"Какво се случва в ЕС? Предстоят избори в двете най-големи държави – Германия и Франция. Досега трима от кандитатите за президент на Франция казват, че не са за санкции срещу Русия, а най-големите защитници за санкциите са президентът Оланд и канцлерът Меркел. Другият кандидат за канцлер в Гермния също е срещу санкции срещу Русия", разказа премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ПОЧНА КАБИНЕТ ДА РЕДИ.СЪМНЯВАМ СЕ И ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ДА НЯМА ПОДОБНА ВЪЗМОЖНОСТ.
78
12
 
6
 
! Отговори
Супер преди 7 години
А как да сте добре като мине не мине и избирате БСП да ви управлява, 4 милиарда се дадоха за КТБ, 1,3 милиарда за реактори, ами гьола в Белене, цанков камък и колко още.Знаете ли що пара е това, до оня ден се плащаха техните бакии вместо да отидат в икономиката
77
4
 
23
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 7 години
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ С НАС за 2017г. 1.Стабилност - замразени заплати2. Ръст на ЗАЕМИТЕ3. Ръст на Бежанците 4. Ръст на ВИНЕТКИ и ТОЛ такси 5. Ръст на РОМИТЕ
76
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм доволен, че социализмът свърши и никога повече няма да се върне, а ако се върне, аз няма да жертвам живота си, този на децата си и на неродените си внуци, за да живея в соц. държава.Чудя се, когато хората като мен - работещи и креативни, напуснат, какво ще правят социалистите? От кого ще цоцат. От другите като тях? Че то от лош човешки материал какво добро може да излезе? Видяхме го какво излезе от онзи пагубен 45-годишен експеримент. НИКОГА ВЕЧЕ!
75
3
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До маСпоред мен при Орешарски бе финалът на КТБ, но процесът е започнал много по рано по време на ББ когато е бил във власта! Да си припомним как за една нощ близката до ББ Цветелина стана банкер, аха! Този път комай не се получи нещо и КТБ не мина в ръцете на близкото обкръжение около ББ!
74
3
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Силно се надяваме да не е. Просто още едно правителство с теб начело ще е крах за страната
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 95 С квалификация и сертификати -ИТ , мене не ме мисли, просто гледам приятели, родители, как ГЕРБ им осигурява мизерно съществуване. Особенно осезаемо е когато се замислиш че само Албания са по-бедни от БГ.
72
2
 
11
 
! Отговори
загрижен преди 7 години
Защо така бе Боко?Нали сте си от едно дс-семейство с червените!Ама какво съм се загрижил,до довечера ще си сменил мнението си...
71
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До promoА ти с какво си заслужил по-висока заплата? :-)
70
1
 
3
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Безкрайността е по добра от завършеноста.А в науката безкрайноста е константа-от тук и надеждата.
69
11
 
3
 
! Отговори
з преди 7 години
Като крадеш Olaf и европейския съюз ти спират еврофондовете, на кой ги спряха, на БСП разбира се, най-крадливата шайка
68
3
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До КазасовИнтуиция без четене на сериозна литература и подготовка в сериозна област води до Продтотия, т.с резултатите на ГЕРБ - мизерия, провалено управление, току що постоени патища, сгради, ... се ремонтират и се хвърлят отново усилия и кредства за ремонти, изхарчени средства, пропиляни усилия, богатството на държавата се стопява, вкл. хора бегат да си търсят препитание някъде другаде извън *** създадена от ГЕРБ, .... Пари нема! Действайте! Похарчени беха за простотии!
67
1
 
7
 
! Отговори
promo преди 7 години
До Анонименбхахах,, и какво ще му е новото, аа, сигурно нови цени на всичкоо, само старите заплатиии !!!
66
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На лято ще си имаме нов премиер и той ще се казва Бойко Борисов.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До маХайде стика! Щом можеш да смяташ - това прави ли 16 млрд? Щото на мен не ми излизат толкова! Щ си провери джобчетата, да не е там остатъка?
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойче, няма нужда да ти казвам, че във властта е като в брака - всеки следващ е все по-зле! Така че, приготви се психически, да не вдигнеш кръвното! Няма да се наложи да се коалираш!
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой обещае да ги вкара всичките тези в затвора ще постигне абсолютна победа на изборите! Няма да е от значение дали е ляв, десен и бесен.
62
14
 
6
 
! Отговори
ма преди 7 години
А как да сте добре като мине не мине и избирате БСП да ви управлява, 4 милиарда се дадоха за КТБ, 1,3 милиарда за реактори, ами гьола в Белене, цанков камък и колко още.Знаете ли що пара е това, до оня ден се плащаха техните бакии
61
1
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Нашите български елитни слугини - политиканти - въобще не се сещат, за страната, за народа който им е гласувал доверие, а много повече ги вълнува конкурентните им партии и Началниците от САЩ и ЕС! Тез неразбират комай и некоментират ползите и вредата от дадена политика /идейна, икономическа, .../, а се самокоментират на равнище кой е по устат, едната партия или другата. Пр.: "Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", ВЪЗКЛИКНА ББ
60
13
 
4
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Борисов е интуитивен политик,а всички знаем,че интуицията е майка на решенията,но с поглед в бъдещето.