Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!

Премиерът в оставка си пожела "кратка пауза", за да работят еврофондовете
227
Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!
Снимка: МС

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че правителството му си е поставило много приоритети и за да ги изпълни, е спряло изтичането на пари от държавата, главно от контрабанда.

"Предполагам, че всички са искали да направят нещо добро – но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш", каза Борисов, който присъства в Плевен на подписването на договор за изграждане на интегрирания воден цикъл на Долна Митрополия и Плевен. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".
 
Премиерът отбеляза значението на опазването на природата за здравето на хората, развитието на туризма и местната икономика. Той посочи, че вече 51 пречиствателни станции са изградени по ОПОС и работят, в събота е подписването на договора за съоръжението, което ще обслужва Приморско и Айтос.

"Само като си представим какво е текло в българското море, в реките, в подпочвените води, какво е дишал българинът – въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация! Ще видите след година, като стане пречиствателната станция, защо е толкова важно това, което се прави", обърна се премиерът към плевенчани.
 
Министър-председателят отбеляза също, че възможността за строителството на екологичната инфраструктура в голяма степен се дължи на еврофондовете.

"Има едни тъмни и празни периоди, в които е имало друго управление, със спрени еврофондове. Сутринта ми казаха, че някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове, защото винаги са им били спирани по всички програми", коментира Борисов. Той изрази очакване, че сега кметовете ще наваксат пропуснатото време, а паузата, наложена от предсрочните избори, "ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове".
 
В Плевен премиерът Борисов потвърди, че автомагистрала "Хемус" остава приоритет за управлението на ГЕРБ. "Не направим ли "Хемус", този край е загубен. Там, където минаха "Струма", "Марица", "Тракия" – не достигат работници за работните места".
 
Министър-председателят съобщи, че с решение на парламента са гарантирани 2 млрд. лв. за програмата за саниране. Той даде пример с жилищните блокове в Плевен, които не са пипани от десетилетия и вече са в безобразно състояние.

"14 блока почваме сега, само да се затопли времето. Общо са 54 за Плевен, на различна фаза. Просто исках да бъда сигурен, че с решение на парламента ще бъдат гарантирани средствата, за да не си позволи някой да си играе с това. Защото в тези блокове живеят и от БСП, и от ДСП, и от ГЕРБ, и от Атака, и патриоти, и реформатори – всякакви. И това е най-голямата помощ за хората. В градовете, в които от две години са готови блоковете, наполовина са им сметките. Не стига, че е по-красив, но се вдига и стойността на апартамента, ако рече човек да го продава, енергийно ефективен и с по-дълготраен живот. Това е нещо изключително социално… и тук съм съгласен с опозицията, че това е абсурдна социална политика", каза Борисов.
 
По думите му много е лесно да се говори, но е трудно да го направиш. Българите сме нетърпеливи, много време е загубено и искаме веднага да стане. Това ще се прави година и половина-две. Но ще се направи. Ако е било лесно, да са го направили 90-та година, да са направили водопроводите, да са направили канализацията, обобщи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога лъжливата кака *** на власт. Стига ми, че ще гледам леката жена мис Пиги,бивша продажна журналистка.
104
4
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Другари герберасти,оставете и на ...други комунисти да построят нещо.
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 140.Няма такъв натресен заем.Посмали цифрите.
102
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбрахте ли защо е имало 1945г Народен Съд?!Защото е имало такива като Борисов, КОЙ и т.н.......
101
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАБА БУНА.-БСП ДОСТА ИЗГЛАДНЯХТЕ НАЛИ?ВИЕ КАКВО ПОСТРОИХТЕ НАПРИМЕР?ЕДНА ЧИНИЯ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ РЕМОНТИРАТЕ НА БУЗЛУДЖА,ТА ДА ИЗЛЕТИТЕ С НЕЯ НА НЯКЪДЕ.
100
2
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Мисля си: оказва се, че имаме страшно много злато в земята. Геостратегическото положение на България е ясно, че е ключово и че други политици само от това биха извлекли такива дивиденти за страната, че щяхме да сме добре. Нефт намериха в Черно море. Орешарски добър - лош, такъв онакъв, но валутен резерв остави. Но мантрата на политиците е: бедни сме били, нищичко си нямаме, затова сме зле, хубаво че са те да работят и да закрепяме положението.Пуста тояга дето не играе по тая *** герберска...
99
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Борисов е ..има и 25 милиарда натресен заем ...
98
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Самолети отказват кацане на летище София""Три чужди самолета са отказали да кацнат на летище София вчера заради съмнение за заледени писти."При Тиквата е ТАКА. Пистите не се чистят а кинтите са "усвоени"=ОТКРАДНАТИ.Но никой не може да ги барне защото са си платили "където трябва"(На Тиквоний).
97
6
 
20
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Самохвалко+популист=ББ
96
4
 
30
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Още искат да лапкат, малко им е било. Още парички за саниране от "нашите" фирми. Как не се наплюскаха?И ми говори и ми обсъжда и акъл ми ръси. А зомбираните гл0паци пак ще гласуват, ГЕРБ пак имат планове правителство да правят, ясно е и с кого. А това ако се случи ще плюя на българската чест и гордост, която ми е останала и ще ходя да се мъча по чужбина.
95
5
 
27
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
СЪС КРЕДИТИ И БАБА МОЖЕ ДА СТРОИ,КЪДЕ МУ СА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРОЕКТИ С НОСЕНЕ НА ПЕЧАЛБА,БУРГАС АЛЕКСАНДРОПОЛИС 80 МЛН,ЮЖЕН ПОТОК 500 МЛН,БЕЛЕНЕ МИЛИАРДИ И 40-50 ГОДИНИ ТОК И ЗА ИЗНОС,КАКЪВ ВЕЛИК ПРИМИЕР,КАТО ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО, СТАНА 7 ГОДИНИ,МАГИСТРАЛИ,САНИРАНЕ,СТАНЦИИ,МЛАДИТЕ ИЗБЯГАХА ОТ НЕГО,КАТО ПРИ ПОЖАР.НЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ МОЯ ПРЕМИЕР МОЖЕ ДА ГАСИ ПОЖАР,АКО СТРОИ ТАКА ЩЕ СТИГНЕ БАЙ ТОШО ЗА 700 ГОДИНИ.
94
6
 
25
 
! Отговори
Насо преди 7 години
Според мен Борисов има няква договорка с европейските лидери да не отпускат кинти на друго правителство, освен негово, в замяна на послушничество, и в това да ни държат бедни за да ходим да им вършим кофти работата.Иначе няма да е толко сигурен че парите от Европа ще спрат.
93
4
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Нали построй и лятна магистрала до Бургас. Грешно проектирана и изпълнена. После времето ти виновно и на герой ходи да се правиш. С Цветанов сте аут.Утре си заминава и вашата маша Плевнелиев. Вие сте измета на БКП!
92
3
 
21
 
! Отговори
бате Ицо преди 7 години
Парите трябва да отидат за пенсионерите ,а не за саниране
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОТЪРПЕВШ.Тия в миша дупка,а останалите ще ги короноваме за светци в някоя църква или джамия!
90
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ.Коя история? ЛЪЖЛИВАТА-Написана от Живков или тая,която доказва трите фалита с подписите на Живков и БКП?Умните хора четат факти и документи,а будалите вярват на съзвездия.
89
3
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Едно е да искаш, друго е да правиш!--------------Бойче ръцете са ти заврени в дупето, за да правиш каквото и да било! Логореята ти гоовори добре за теб! Знаем всички ,че си силен в краката, а у главата ти - асвалт, магистлали и милярди, милярди и милиони! За съжаление си като съдран чувал, *** Борисов!
88
1
 
18
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Бойко представи си за момент, че не биеш и този път на изборите, както на президенскте ! Кво ще се случи с теб? Как ще се чувстваш, усещаш? Как се виждаш партииката ти да има 50на депутати, а? Ще ходиш ли редовно в НС? Скучно, безинтерисно и непонятно,не разбираемо ще е за теб в НС комай? Все пак народа ти мисли доброто, да си поотпочинеш, а и той от тебда взеве глътка чист въздух! Е да, пак могат да те канят като коментатор по ТВто да ни развеселяваш! :)))
87
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Супер са си Бойко 3 до тотално унищожение на БГ.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ.Личи си че си руски ***.Ти кога чу,видя и разбра комунист да даде власт без бой?`Скритите фалити на БКП`,затова са скрити,да не падне от власт Живков овчаря,и останалите червени мухоморки,които до ден днешен изучиха и техните наследници,как се мори народ и все още ни смучат като въшки.