Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...

Да се порадваме на президента, призова премиерът в оставка
19 яну 2017 12:30,
87
Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви днешния ден за тържествен и призова да се подходи с оптимизъм. Лидерът на ГЕРБ пожела успех на новия държавен глава и неговия вицепрезидент.

"Днес е тържествен ден, имаме нов президент и вицепрезидент, нека малко да се порадваме на тоя ден и да подходим с оптимизъм", каза Борисов минути след като приключи церемонията по клетвата на новия държавен глава.

Още по темата

Той отново обясни, че е едно да четеш декларация, друго да изпълняваш написаното в нея.

"Рядък шанс има пред президента, че му се дава възможност да има служебно правителство. Така че това, което прочете, след няколко месеца може да е факт. След няколко месеца ще можем да отчетем свършеното", каза Борисов.

Той коментира думите на Радев, че парламентът има още една седмица живот, така: "Едната седмица важи и за нас, и за тях".

Борисов призова да се спрат въпросите за отношенията със САЩ, Русия и Брюксел.

"Евроатлантическите ни отношения, дружбата с Русия, бизнесконтактите, особено в сферите на земеделието и туризма всеки ще ги прави, защото са важни за държавата", каза още премиерът в оставка.

Той изрази притеснение от поведението на депутати в залата, които са репликирали Радев по време на словото му.

"В днешния ден трябва да сме оптимисти. Аз винаги така съм подхождал, че съединението прави силата", каза още Бойко Борисов.

Премиерът в оставка обясни, че ГЕРБ са постъпили изключително коректно към Румен Радев като не са назначили началник на Ген. щаба и еврокомисар, въпреки че са могли да го направят.

"Но преценихме, че след като на него са му дали повече гласове, ще се съобразим с волята на хората. Надявам се и с нас да се постъпи така", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни как Росен Плевнелиев е бил посрещнат с плакати в парламента преди пет години, а днес управляващите в оставка са демонстрирали цивилизовано предаване на властта.

"Нашето верую, на ГЕРБ, е, че власт се взима и дава с морал", каза Борисов.

Той обясни още, че параметрите на държавата са максимално добри: "Ще видим как са след няколко месеца и след една година".

Премиерът в оставка обясни, че за ГЕРБ е безразлично кога ще са изборите, но все пак предпочитали повече втори април.

Лидерът на ГЕРБ отново похвали управлението на Росен Плевнелиев: "Той беше изключително успешен евроатлантически президент, с няколко реплики си навлече гнева на една част от обществото и загуби рейтинг. По линията Европа-НАТО той е недостижим за нито един български политик".

Той обясни, че иска ясно да се види разликата между ГЕРБ и БСП. "Те се държаха просташки с Плевнелиев", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари