Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
25
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Базите ще ги махнем когато русия си махне базата от Сирия, Крим, Таджикистан, Беларус, Калининград и агентурата от Европа.
25
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВОЛЕН Е ПО-ДОСТОЕН ОТ РАДЕВ.
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНапротив държавата може и трябва да има официална религия. Много държави имат.
23
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лика прилика са с Радев, единия ще лъска кремълския ботуш да другия ще слага вакса
22
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко българите не бяха християни, нямаше да спасят евреите например. Комунистите не биха спасили евреите, защото комунистите са тоталните фанатици и ксенофоби.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волен да не е почистил виенския Альоша?А фамилията "сидеров" която също е турска кога ще смени?
20
3
 
11
 
! Отговори
Roco преди 7 години
Novo ime na Jambazki,novo ime na Karakachanov i kakvo e tova tursko ime Sider.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zaw12929Всички комунисти се срамуват от ГЕРБ и Валери и ги мразят.
18
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА. САМО КОМУНИСТИТЕ МРАЗЯТ РЕЛИГИЯТА. ЗАЩОТО КОМУНИЗМА Е РЕЛИГИЯ НА ЗЛОТО.
17
8
 
20
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
Срамувам се за Валери Симеонов- надмина ГЕРБ и РЕФОРМАТОРИТЕ
16
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Белата ЗлаткаГрешка, САЩ стигна до Марс, Русия стигна само до Крим. Това е технологичното равнище. Волен могат да го изстрелят до Крим толкова.
15
9
 
22
 
! Отговори
ДА... преди 7 години
ПРЕДПОЧИТАМ ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕД ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ - СИДЕРОВ Е ПО УМЕН И ЗНАЕ ДА УВАЖАВА ИНСТИТУЦИИТЕ САМО ДЕТО МНОГО ИЗБЪРЗВА ТРЯБВА ДА МИСЛИ МАЛКО ПРЕДИ ДА ИЗБУХВА А СИМЕОНОВ Е ДОСТА С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ НЕ Е ВЪЗПИТАН И НЕ Е УМЕН ВЛЯЗАХА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗАРАДИ ГЛАСОВЕТЕ НА АТАКА
14
6
 
9
 
! Отговори
не прелюбодействайте преди 7 години
летец, видял планетата отвисоко, ще настоява подрастващите да учат, че Космосът е сделан за 6 дни, на седмия - ваканцуване, а при Потопа - всички обитатели на Земята по чифт се побрали в една дървена шлюпка - яли, пили и се веселили два-три месеца докато се заклещят в Арарат. за Божиите заповеди - вярвам, няма да се учат, и без това никой не ги спазва, особено пък политиците. имаме и малък астрономически проблем с Луната - оформена в днешния си вид от ятагана на Мохаммад, яхнал летящо магаре...
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болен ефенди от къде се появи!? Тоя вече е политически труп!
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров току що загуби симпатизант в мое лице.Крайно против съм да се индоктринират деца в религии, без значение за коя конкретно религия става дума.Според мене е редно всеки сам да си преценява в какво да вярва или да не вярва, но държавата не може да има официална религия. Тя трябва да е светска.Цял свят осъжда действията на хората, които искат да остановят ислямска държава,ние тука християнска държава ли ще правим? И ние ли ще почваме с рязането на глави?Ха замислете се малко...
11
11
 
15
 
! Отговори
Анти- Волен глупака преди 7 години
Програмата на новият президент:1т.- Излизане от ЕС и НАТО2т.-Премахване на всички санкции с/у Русия3-Изграждане на две руски ядрени бази у нас.4-Конфискация всичко на кръга Капитал и фондациите С0р0с5-Разтуряне на всички договори за ВЕИ американски централи и мощности.6-Визи за ЕС 1500 $ за посещение на България
10
10
 
19
 
! Отговори
NADKA преди 7 години
Това NATO с коя операция е известно точно?Какъв бюджет има и на кой се отчита?Само крайно заблудени хора може да вярват в това че тази организация ще реагира адекватно при необходимост.Защо не функционира сега адекватно и не прекрати войнат в Сирия за да не се налага да се ислямизира Европа!
9
4
 
21
 
! Отговори
референдум преди 7 години
Сидеров кога ще си смени името?
8
5
 
15
 
! Отговори
говорит Москва преди 7 години
Сидер Ага да си гледа ** *** и да несе меси дето неразбира , че ще има дебел и вълнуващ...
7
30
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Не четири, а четиринадесет трябва да са базите на НАТО тук! Ако не бяхме членове на тая организация, отдавна черноморието да е осъмнало с кримски сценарии! А глупавите р.у.с.о.ф.и.л.и трябва да ги затворят някъде за дълго - може в Софийския, Бургаския....