Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
12
 
! Отговори
Магдалена Мъдева преди 7 години
Аз предлагам вр. Мусала да се именува вр. Мъдемир Путин
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой на ясно ли е дали бели@ гном@ изтърпя пробацията?
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Samo taka. Van bazite na America ot Balgaria tezi podlezi za6to ne mahnaha vizite za nas a polzvat na6i bazi Balgaria e za Balgari sa6to taka i imigrantite van koito gi iska da si gi vzema az kato Balgarin se zavra6tam v Balgaria. Sa6to taka Evropa ni6to ne ni dava i da se nay4at da ni yvajavat tezi marionetki. I V zatvora vsi4ki milioner4eta koito ne izgonixa ot Bg.
43
2
 
4
 
! Отговори
църковен канон преди 7 години
До Сидеров майтапчиятаа с многоженството какво ще правим, то само при исляма е позволено, и при амишите, ама и там с уговорка - всичките ханъми да са еднакво доволни и осигурени, каквото за едната, до четири денонощия същото и за другата. за Содома и Гомора няма да коментираме, че и четирите власти плюс религиозната пета без кадри ще останат и ще се чудят учениците как да зубрят уроците за шестица, освен ако съкратим още няколкостотин страници от Библията.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проблема на задължителното вероучение е, че ще се преподава само една гледна точка.aз пък искам в училищата да се прожектира документалния филм Zeitgeist (2007). има го на youtube
41
4
 
18
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Волен така и не се научи,че името Мусала не е турско и не трябва да се сменява,понеже означава Мусела (Намусения връх).
40
5
 
6
 
! Отговори
Баба Гуси преди 7 години
Ох котьооо, от кога чакам да ме назначат в някое даскало с малки пухкави момченца да ги уча на вероучение и да ги покривам с патрахила...
39
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров: Ново име за Мусала - Путин, старо име на Цариградско шосе - Ленин !
38
3
 
16
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Този депесарски *** няма право да поучава никого в моята Родина България!Златният пръст е жалка марионетка!Да живее България!
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще разправя отчето на подрастващите? Ще разкрива тайнството на непорочното зачатие на вероучещите които са разбрали всички тайни на порочното незачатие ли? Смех!!!
36
7
 
5
 
! Отговори
Българина преди 7 години
С една дума всичко е правилно. Не знам в заграбената от турция тракия да има български топоними?!?
35
2
 
19
 
! Отговори
Сидеров майтапчията преди 7 години
Сега трябва да иска от парламента закон който да задължи всички българи с фамилии / Каракачанов , Абаджиев , Гюзелев , Чолаков и много други / да си сменят фамилиите с български еквивалент на тюркоезичните !
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *Желязков трябва да се казва. Въвеждаме вероучение (юдаизъм - модерни, умерени и консервативни; православие, католицизъм, протестанизъм, калвинизъм, и тн, ислям - суни, шиити и тн, будизъм, шинтоизъм, друг кой остана да няма обидени, извинете, във всички светски училища, обърнати на килийни и медресета, поради липса на синагоги, църкви, джамии и други, но заличаваме връх Мойсей - патриарха на Религията, със следовника Йоан, защото Муса бил евреин, а Христос е китаец.
33
5
 
21
 
! Отговори
exaaa преди 7 години
Тоя платен *** отново му натиснаха копчето. По тая логика, трябва да сменим имената на 3/4 от географските понятия в БГ - реки, планини, градове и села, плюс 4/5 от фамилните имена, плюс имената на ястията, дрехите, обичаите и народните песни. Това ли е проблемът на проблемите ни, *** нещастен.
32
2
 
12
 
! Отговори
Долу! Под масата! преди 7 години
Какъв референдум? Нали народното събрание трябва да го одобри, а то заедно със Сидеров си отиват. Да има мажоритарни избори, тази мижитурка няма никакъв шанс
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вероучение добре, но трябва да осигурим по един поп, имам, равин, пастор далай лама, харе Кришна и ерменски поп за всяко даскало. От де да ги изровим?
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименХаха....Отвори Wikipedia и виж кой стига пръв до Венера и Марс.На Щатите постиженията им са човек на Луната и първи апарат извън Слънчевата система.
29
5
 
18
 
! Отговори
от 22 до 29 преди 7 години
"БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА. САМО КОМУНИСТИТЕ МРАЗЯТ РЕЛИГИЯТА. КОМУНИЗМА Е РЕЛИГИЯ НА ЗЛОТО."Не съм комунист. Не съм атеист. Не съм и дарвинист. Не съм и зъл.Вярвам, че човек е създаден от нещо интелигентно, но дали божество или по-стара раса от нашата не мога да кажа.и никой не може да каже със сигурност! Пиши ме агностик.Живота ми не се върти около това да се чудя от къде сме се пръкнали. Но от доста, които това им е фикс идея идва бая зло по света м/ду които и християни, ИД и т.н.
28
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Програмата на новият президент:1т.- влизане в кочинката евразия2т.-трикратно компенсиране на Русия заради санкциите3-Изграждане на две руски ядрени бази у нас и референдум за присъединяване към матушката4-Конфискация всичко на кръга Капитал и фондациите С0р0с и даряването им на сдружение "русофили"5-Разтуряне на всички договори за ВЕИ американски централи и мощности и преподписване то им с роснефт6-Визи за ЕС 1500 $ за посещение на България и премия от $100 000 за всеки руснак посетил бг
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да върне официално християнството за своя религия, но вероучението е излишно.