БСП към ГЕРБ: Провал в усвояването на еврофондовете

България ще загуби 350 млн. лева, пресмята Столетницата
28
БСП към ГЕРБ: Провал в усвояването на еврофондовете
Снимка: Reuters, архив

БСП отново обвини отиващия си кабинет в провал в усвояването на еврофондовете.

Според червения Жельо Бойчев вицепремиерът в оставка Томислав Дончев е излъгал, че всичко е наред с парите от Брюксел.

Той отсече, че България ще загуби 350 милиона лева заради нарушения по новата оперативна програма "Наука, образование и интелигентен растеж".

Социалистите разполагат с писмо от Дончев до просветния министър в оставка Меглена Кунева, в което той обяснява, че насоките за кандидатстване по две от процедурите са били изменени съществено при това по незаконосъобразен ред, което води до опорочаването на провеждането им.

Става въпрос за процедурите "Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения" и "Изграждане и развитие на центрове за компетентност".

В писмото на Дончев е посочено, че установените промени крият сериозен риск от нарушаване на основните принципи на равнопоставеност и осигуряване на достатъчна публичност и прозрачност.

Така че той препоръчва управителният орган на програмата да пристъпи към прекратяване на процедурите и след отстраняване на допуснатите технически и физически грешки, максимално бързо да бъдат обявени отново с възможно най-кратки срокове за кандидатстване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що му обръщате внимание на това *** Жельо?
15
2
 
9
 
! Отговори
марин преди 7 години
Няма никакво спиране и никакви щети , след като Кунева поправи грешката процедурата продължава , но от бсп-то що да не повдигат джангъра малко , какво друго да правят без работа!!!
14
1
 
11
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Това "разкритие" е също като Костинброд скити бюлетини!
13
2
 
0
 
! Отговори
Циник до 17 преди 7 години
Най-късно ...средата на май...ама само от снега!
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП да не говорят за усвояване на увропейски пари,защото при последното им управление то бе нулево,дори им бяха спряли ес-фондовете.
11
2
 
5
 
! Отговори
булгар преди 7 години
Кога ще бъдат изчистени от снега кварталните улици в София?
10
5
 
4
 
! Отговори
мхм преди 7 години
Изобщо не съм червен *** аз ти говоря с факти, позаинтерисувай се и ще разбереш, и още нещо усвоямостта на БСП и ГЕРБ бяха около 950 млд евро когато ГЕРБ взеха властта повторно, а иначе слушаме обвинения че били спрени
9
2
 
3
 
! Отговори
тц тц тц преди 7 години
до 9:Не визирам само тази програма. Говоря за фондовете като цяло.
8
5
 
12
 
! Отговори
antrazit преди 7 години
Ура, започнаха де се плюят едни други. на БСП много им порасна работата . Ще ги видим на изборите как ще са увесили нос в НДК.
7
7
 
8
 
! Отговори
до ТЦ ТЦ преди 7 години
по време на социалистите такива програми за наука нямаше, причината беше, че Кунева при преговорите затвори глава Наука без да договори фондове.
6
15
 
6
 
! Отговори
мхм преди 7 години
Само да обесня на тези които явно не са запознати и слушат каквото телевизора им каже. Еврофондове се спират след като мине задължителна 2 годишна проверка, тоест когато при Орешарски се спират фондове, те са спряни защото 2 години по рано е почнала проверката по време на управлението на ГЕРБ. За това държавата е на това положение, говорите без да сте запознати и слушате кво ви говорят по телевизията, че сме били стабилни, икономически подем и всякакви подобни фантазии..
5
7
 
17
 
! Отговори
тц тц тц преди 7 години
Какво означава провал, че ще загубят 350 мил. евро? Та по тяхно време ги бяха спряли съвесем.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така или иначе без значение кой управлява 2020 всички тия фондове ще бъдат спрени, тяхната цел беше - пари да създават пари и да движат икономиката, при нас просто бяха откраднати и нищо не създадоха
3
2
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Та какво означаваше думичката "популизъм"?
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
коментираните две процедури "Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения" и "Изграждане и развитие на центрове за компетентност", са пълни с допърнително ненужни простотии, които постоянно те карат да даказваш, че нямаш сестра и са въведени от БГ страна, а не са изисквания на Брюксел, така е и с останалите фондове - стил по папа и от папата, което супер затруднява ползвателите, та е нормално нещата по всички програми да са зле. Герберите набутаха навсякъде калинки като Боце!
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това го казват тези на които им спряха фондовете. Позор!