Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт

Гроздан Караджов: Противопостави президентска и парламентарна власт
Обновена: 20 яну 2017 13:56 | 20 яну 2017 13:44,
404
Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт
Снимка: bgonair.bg

С вчерашната реплика към Народното събрание Радев на практика е противопоставил двете власти - президентската и парламентарната. Ако вече беше встъпил в длъжност, това е основателна причина за искане на импийчмънт, заяви пред Bulgaria ON AIR Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

По думите му от вчерашната реч на Радев е станало ясно, че новият президент не познава добре Конституцията и не се е готвил достатъчно преди да застане със слово пред народните представители.

"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица. Това прозвуча не просто грубо, а и като закана от президентската власт към народните предтавители", коментира Караджов.

"Ако той вече беше президент, то на него заради това противопоставяне на властите, което духът на Конституцията изцяло забранява, може и според мен щяха да се намерят над 120 подписа, които да му поискат отстраняване и това щеше да остави много тежко петно в неговата биография. Това, което ние му подсказваме с напусакнето на залата, е, че подобно поведение няма да бъде толерирано, властите са разделени от Конституцията, така е избрал народът, а народът решава, не президентът", добави Караджов.

Той изрази недоволство най-вече от това, че в обръщението си Радев, макар че е посочил, че България е член на семейството на ЕС и на НАТО, не е изразил съгласие с решението на Международния съд в Хага, че Русия е агресор и превзема незаконно чужда земя - в случая Крим.

"Като не заявява, че ще се съобрази с позицията на Международния съд в Хага, той ни нарежда наравно с Бурунди, Уганда - държавите, които са излезли от споразумението на този международен съд, т.е. на нецивилизованите държави", посочи Караджов.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
94
 
! Отговори
бай Рангел преди 7 години
Тоя ***,дето е зинал на снимката се ненаяде. Пътник е. Ще си държи речите в кварталния пенсионерски клуб.
6
2
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А подвикванията на Грозд-омицин пристойно ли беше?
5
6
 
104
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Кой е този Караджов?Радев е избран от Народа!Караджов кой го избра?
4
2
 
88
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
То едно време изменниците и предателите са ги екзекутирали. Ама ГЕРБ все още са в пълен състав.
3
1
 
98
 
! Отговори
Д преди 7 години
съжелявам че снашите данъци храним тези невъспитани депутати, то бива бива ама тяхната грубост нямат край, малко уважение към този човек , хубав лош народа го е избрал, ха да видим на изборите тези красавци на сутрешния блок кой ще ги избере
2
4
 
125
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е редно един файтон хора да дават оценки на Новият Президент!!Щом тез са недоволни от него,Радев е на прав път...
1
5
 
131
 
! Отговори
88 преди 7 години
Защо ни занимавате с "политици", на които им остава една седмица политически живот и после никой няма да си спомня за тях?