Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът

Доц. Чавдар Христов пред Bulgaria ON AIR: Четеше, което не е препоръчително!
20 яну 2017 10:44, Петя Славова
317
Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията", заяви пред  Bulgaria ON AIR доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR.

Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Още по темата

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев.

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той.

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха.

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи и тези които не могат да четат стават президенти ами тогава следващия път някой приятел на бат Сали да изберем. Така или иначе четат готов текст.
98
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцето изкара два мандата и върна България с 10 години назад, сега същото ще направи и разведката радев. Важното е господарите в кремъл да са доволни
97
3
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен113Приятел, а Борисов накоя партия е все още член, защото отказа да си предаде партийната книжка на времето? А да не би Борисов да не е ***? Ако си на годините, да си бил в казармата, можеш да направиш разлика, между действащ генерал, изкачил се сам в йерархията , завършил втори по успех и пръв от чуждестранните слушатели в АМЕРИКАНСКА военна академия, и произведения по политическа линия пожарникар, който ръси простотия навсякъде, където си отвори устата.
96
4
 
4
 
! Отговори
Турчинь преди 7 години
България ще разиграе филма Бясното куче и Глория. Кои са те се сетете самички
95
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най сетне България попадна на Президент дай боже да попаднем и на Министър и на партия и тогава ще видим бял ден ще станем Нормална Европеиска Държава
94
20
 
3
 
! Отговори
уплашен до смях преди 7 години
Абе генерал, генерал, ама и той се изложи като новобранец. Ще трябва сега старите кучета да му покажат това-онова, ще се научи. Това вчерашното беше като раздирането на котката от младоженеца. Е не му се получи, всички видяха. Дано за втората първа брачна нощ да успее със самолета.
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На такива хора такъв президент пилот за да може да контролира останалите пилоти.
92
0
 
9
 
! Отговори
МЕТОДИ АНДРЕЕВ преди 7 години
ВОЛЕН САИДЕРОВ Е ОТКРАДНАЛ ФОТОАПАРАТ НА 28 ГОДИНИ. ВОЛЕН Е ОТКРАДНАЛ ФОТО АПАРАТА ОТ СВОЙ КОЛЕГА, ТОГАВА СТАРТИРАЩИЯ ВЪВ ЖУРНАЛИСТИКАТА ПРЕЗ 1984 Г. ЯМНБОЛСКИ МЛАД БЕДНЯК, Е ОТКРАДНАЛ СКЪП ЗАПАДЕН ВНОСЕН ФОТОАПАРАТ, И ПОСЛЕ Е ОПИТАЛ ИЗНУДВАНЕ НА КОЛЕГАТА СИ ЖУРНАЛИСТ..ПОЛИЦИЯТА ГО ХВАЩА !! И ОО БОЖЕ---ОБАЧЕ В СЪДА НЕ ВЛИЗА ДЕЛОО !ВОЛЕН Е ХВАНАТ ЗА ДОНОСНИК НА МВР, И С СТАВА УХО НА МИЛИЦИЯТА И ДРУГИ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ. ПРЕЗ 1990 Г. ВЕНЦЕЛ РАЙЧЕВ СМЕНЯ ИМЕТО НА ВЕСТНИК РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО, И ГО И
91
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко сте лицемери значи да се целува ръка на поп не разваля светския харектер ама ако се целуне ръка на ходжа става религиозна и несветска държава. Какво не ви хареса не разбрах ?
90
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аде на бас отворковци че два мандата ще искара като Президент.Не го познавате ,продажници!
89
3
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Правилно им каза човека! Имат още една седмица, и повече някои от тях няма да видят парламент, народът ги разбра какви редки ........ са.А за това, какъв е Радев, народът също си каза думата, преди време, и сега за ГЕРБ ООД и сътрапезниците им е ситуация "Когато гръм удари-как ехото заглъхва". За това *** на умряло сега....
88
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е член на БКП, нищо добро не може да се очаква от него, само комунистически и казармени простотии
87
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 дена останаха
86
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КОЙ МЕСТАН ЛИСнощното истерично поведение на всички И НА МЕСТАН илюстрират израза "Изпълзяха като въшки на челО" ))
85
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви 100 дена няма да му дават. Сто дена да учи да чете, НЕ! Да се е научил!
84
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се,че ще чете.Половинчасова реч без да чете може да произнесе само професионален оратор.Кой от депутатите може да се похвали,че има такива качества.След него Цецка Цачева също чете от листче и то не повече от 5 минути.Но това не се видя нали?А тя е в политиката от години.А що се отнася до изпускането на нервите,всъщност той им каза това,което щяха да чуят по-късно,но подрани заради провокациите в залата.Значи те могат да покажат неуважение,а той-не,така ли?
83
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерала чете Устава на БНА пред парламента, а Йотова минава зад него и шепне: Др. Генерал, там някой говори !Радев към всички: Остава ви една седмица ...и всички в ареста !
82
5
 
33
 
! Отговори
Крив макарон преди 7 години
А какво да каже президента . Да ги похвали че са свършили много работа или че Бойко е дебаркирал или че не е целунал Найден Зеленогорски. Само дисциплина може да изведе страната от пропадането
81
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов призова Станишев да не говори от името на народа
80
8
 
39
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Радев се показа като дисциплиниран, а не като депутатите разпасано стадо. Браво. А плюещите депутати от ГЕРБ и Б. Борисов - кога ще кажете нещо лошо за Пеевски? Защо, наехте международна фирма да разследва парите от КТБ, а не и да ги върне? Вярно ли е, че Б. Борисов е взел от КТБ 270 мил. лв и това е причината да не желаят връщането на парите. Защо няма виновни за КТБ? До кога ще се наливат наши лични пари, от данъците ни за саниране на празни апартаменти, на които собствениците работятв чужбина