Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът

Доц. Чавдар Христов пред Bulgaria ON AIR: Четеше, което не е препоръчително!
20 яну 2017 10:44, Петя Славова
317
Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията", заяви пред  Bulgaria ON AIR доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR.

Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Още по темата

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев.

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той.

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха.

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Местан сърдит щот Радев не обърнал внимание на мюфтията.Имате още една седмица,после на съд и по затворите.Е със тези думи Радев обедини нацията
78
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви нерви е изпуснал Радев? Какво е това взиране под лупа при условие, че човекът едва е постъпил на работа? Даже на най-мизерните служители дават по 3 месеца изпитателен срок, а на футболистите адаптацията да речем е още по-дълга. Нервите си изпуснаха депутатите, от всички парламентарни групи без изключение. Едни се разквичаха като на умряло, а други се разхихикаха ехидно. Никой не изслуша речта на Радев докрай. Страх от избори ги тресе всичките 240, голям страх.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПИАРИ И ПИАРКИХа дано,ама надали!?
76
14
 
8
 
! Отговори
няма хора преди 7 години
Стига сте плюли предварително,изчакайте поне да се издъни!И той си е ТЕХЕН,така че всичко е въпрос на време!
75
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за това че целуна ръка на попчето България не може да претендира че е светска държава.
74
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мене е истински националист щом не поздрави другите религиозни личности, нали за това гласувахме за него.
73
5
 
21
 
! Отговори
))) преди 7 години
Нали се сещате кога селските кучета започват да лаят и как се скриват в колибките си и защо!
72
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 85 Значи падна им на нивото и ги победи с опит ?!?! а тази част "остава ви една седмица" беше единственото нещо което каза той, останалото беше написано от кукловода....Много интересни на избори гласуваш за жена - получаваш мъж и обратното.Т2 отворен!
71
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво очаквате бил командир на щаб с два самолета единя с един двигател.
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дам, то се оказа че българина е по голям душманин на българина отколкото през турското робство е. И сега за шепа грошове продаваме суверенитета си на Турция, която само дебне пак да ни превземе и тероризира
69
4
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Ако народът си изпусни нервите заради наглеците, от ГЕРБ тогава става лошо.
68
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почна се...голямото мрънкане...когато Плевнелиев стана президент( с фалшификации ), народът си седна на дупето и го остави да се напрезидентства( негодуванието се трупаше постепенно), за Радев обаче нямаме такива екстри, подвиквания и хули започнаха на самата клетва...въпреки това, повечето хора очакват от него, просто да назовава проблемите на гражданите, а да не си измисля свой си дневен ред, не касаещ никого, освен пет НПОта.
67
4
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Дали пък "случайно" всичко да е нагласено предварително. Сигнализирахте за неуместен коментар--------------------Няма случайности, клетвата на Президент не е случка, а национално Събитие! пп. непроверили изрядноста на техниката ли, аха! :)) Напротив! Нарочно са я скапали! "политиката била в детайлите!" за неизправна техника ли става въпрос или за умишлен Шантаж?
66
19
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
В края на мандата му всички ще заобичат Плевнелиев, което ще го накара да изкара още един мандат...
65
2
 
24
 
! Отговори
Турчинь преди 7 години
Проблема на тази държава е че се краде безпардонно! Затова ще погине. Неизбежно е. Раждаемост никва, емиграция масова. Е катунарския етнос компенсира демографския кризис. Утре другиден ще имаме някой мургавей за министър, после цялото НС. Най накрая ще си имат държава и те. Ама кой ще бачка не знам. Ще изчезнат и ало измамниците
64
1
 
3
 
! Отговори
_)_ преди 7 години
ИЗМАМА !!!!
63
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛКакъв генерал, бе товарищ? Радев има манталитета на *** артелчик, а не на офицер, още по-малко генерал. И летеца, който не бил пълзял пред никого БСП го превърна за нула време в СТЮАРДЕСА на руската Аерофлот. Никаква злоба не изпитваме към човека. Съжаляваме го!
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Понеже имахме истински висшисти, та загубихме Студената война"Загубиха не вишистите, ами Бай Ганиовците с книжка в БКП, като другаря Бойко Методиев Борисов.И като сегретаря на консомол Росен Плевнелиев.Тарикатчета влезли в държавното управление не да работят в интерес на народа, ами за личният КЕЛЕПИРЕЦ.Без стратегически план, без виждане за България след 30-40 години. Кради Кради и замазвай да не те пипат. Това е плана на политическата ***.
61
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво изпускане на нерви, нещо не разбирам. Някои депутати се държаха като деца от детската градина, на официалната реч на новия президент. Това беше признак на отвратително възпитание и липса на уважение към институциите. По между си могат да си кудкудякат на заседанията, но когато става въпрос за официално събитие, това е напълно неприемливо. Даже много добре ги постави на местата им. Той за разлика от тях има професия, постигнал е максимума в нея, и има самочуствието на успял.А те са ***
60
4
 
37
 
! Отговори
Xxx преди 7 години
Евала на Генерала,това е мъжко поведение,за разлика от плевела,Радев е мъж!А тия дето напуснаха залата,да ги питам,кво уважение искат!Тези хора са ненавиждани от народа!Още веднъж ЕВАЛА ГЕНЕРАЛЕ!