Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът

Доц. Чавдар Христов пред Bulgaria ON AIR: Четеше, което не е препоръчително!
20 яну 2017 10:44, Петя Славова
317
Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията", заяви пред  Bulgaria ON AIR доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR.

Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Още по темата

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев.

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той.

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха.

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже имахме истински висшисти, та загубихме Студената война
58
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сега сме нямали такъв "Умен" президент, който даже не умее да чете, а срича като първолак. Щял да бъде обединител на нацията, а вчера си показа зъбките........Типичен КОМУНИСТ
57
4
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
изпуснал си нервите? показа малко зъби, нищо не е изпускал
56
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Много думи от доклада на дрОгарката Нинова... - никога не са били в устата на самальотчика...
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после се чудите що младите бягат. Бягат от простотията и беднотията която се шити в президентвото, МС и НС
54
13
 
6
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Е ако очаквате от Радев да е българският Роналд Рейгън или от още по любимият ми Джими Картър, жестоко се лъжете. Нямаме такъв потенциал. Но колкото, толкова
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз специалист ако слуша някоя реч на Чърчил или на кенеди съвсем ще каже че си испускат нервите.Какв са тези приказки Аз съм Берлинчанин бе Кенеди!?Ами Чърчил... ще се бием с тях на бреговете, ще се бием с тях на улиците.. така ли се говори за хрисимите германци на леля меркел. По спокойно, че наще ПР спецове ще ви изкарат нестабилни.
52
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Речта която генерал Румен Радев се опита да прочете му донесе доста проблеми, но най-важното разкри кухата му същност.
51
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лютфи Местан говори по добре Български от Генерала(макар и Турчин да е)
50
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, ще им се да си е изпуснал нервите, просто ги постави на място, а това провокира изпускането на нервите на така наречените "народни представители" - самозабравили се мижитурки!
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо президентът си изпусна нервите в НС - защото не е политик и това му е предимството,не е човек който само приказва и надприказва,обикновен човек е,по-малко говори,повече прави,предстои да видим дали ще успее нещо да направи за нас
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR."Еиии едно време имахме истински вишисти. Специалисти по ядрена енегретика, машиностроене, земеделие, енергетика, авиация и т.н.Сега имаме някакви "доц." дето учили за ПР (сиреч Пъблик Рилеишънс - отношения с публичността/народа) и кризистно лъжене и мажене.
47
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румбата изложи армията, НАТО и РБ. МНого *** човек, роден да наглежда добитъка и да гази кал
46
8
 
35
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ преди 7 години
летец, който не е пълзял пред никого и плужеците сега ще се скъсат от злоба, защото до него просто изглеждат трагично жалки
45
7
 
23
 
! Отговори
Тато преди 7 години
До АнонименИмали сме..В неделя се прощаваме завинаги с това недоразумение Плювлю.
44
7
 
36
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Гласувах за него, но не очаквам чудеса. Така или инак от Плевнелиев няма накъде по зле. Той беше най зле от хан Аспарух насам. Само Русия му се привижда. Русия си е една бедна, огромна страна, но с голяма и силна армия. Все пак често са ставали обект на агресия от страна на азиатци и европейци. Генерал Радев ще въведе малко дисциплина сред управляващите. Гаранция че ще му искат импийчмънт при всеки удобен случай. Боко не може да преглътне факта че президентът не е от ГРОБ
43
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за седмицата беше удар в десетката! Отдавна в парламента не се беше чувало толкова смислено изречение и казано точно на място. Кратко и ясно. Браво на Радев! Имал зъби, честно казано не очаквах.
42
9
 
8
 
! Отговори
жалки сме преди 7 години
Добре де, радвате се че този парламент ще си отиде! Да, депутатите ни са калпави, но такива имаме, такива избираме! Мислите ли, че следващото НС ще бъде по-добро?! Нямаме вече политици, нямаме вече държава, а Радев на кого е президент?!
41
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-смешен прецедент не сме имали. Бог да пази България!
40
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За добро или лошо сме парламентарна република, а *** още не му е ясно тази дреболия