Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад

БСП лидерът отрече Станишев да бъде номиниран за еврокомисар
Обновена: 21 яну 2017 13:38 | 21 яну 2017 12:26, Елка Василева
235
Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад
Корнелия Нинова. Снимка: архив, Булфото

Двугодишното управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тото Народно събрание върна България назад. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

Тя направи оценка на двугодишното управление на ГЕРБ и коалиционните им партньори.

По думите й в страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата.

Според Нинова в обществото липсва духовност, цари безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците.

Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат, заяви Нинова.

Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25 процента, изреди негативите Нинова.

По думите й има риск от спиране на европейски средства по оперативни програми.

Реформата в образованието тръгна с грешки, в ход е политика за облагодетелстване на частното образование, коментира Нинова, цитирана от БТА.

Правителството на ГЕРБ показа, че науката в България като фактор на растеж не е важна, смята тя. В здравеопазването според нея е абсолютен хаос.

Външната политика е поставила България в унизително положение на международната сцена, смята Нинова. Според нея външната ни политика е пасивна, покорна на чужди интереси.

Във вътрешен план намаляване на престъпността има само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората, каза Нинова. Според нея се е увеличила дейността на каналджиите.

В земеделието има негативни резултати, спрян е процесът на децентрализация на общините, не е започнала програмата за подкрепа на Северозапада, каза Нинова.

Правителството сгреши първо с дефинирането на проблемите в съдебната власт, правосъдната реформа се провали, каза Нинова.

Тя коментира и слуховете, че за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева ще бъде изпратен Сергей Станишев: „Неоснователен слух – не сме обсъждали такова нещо. Изненадвате ме”.

БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви още лидерът на БСП. В речта си тя очерта и визията на БСП за промяна.

Промяната, която БСП предлага в плоския данък, е ориентирана към три групи български граждани - за бедните, за средната класа и за българите с високи доходи.

От БСП предлагат освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв. Предлагат намаляване на данък общ доход на семействата с деца с 50 лв. на всяко дете всеки месец.

БСП ще преизчисли пенсиите и при най-ниските това ще доведе до почти 20 процента увеличение, каза Нинова.

Предлага се запазване на 10-те процента данък за средната класа. Хората с доходи над 10 000 лв. от заплати, рента, наем, лихви, да плащат 20 процента данък, предвиждат още от БСП.

Според Нинова промяната в България е задължителна. Промяната започна по волята на народите в света, в Европа и у нас, народите поискаха справедливост и се обявиха против върхушките, заяви тя. Според нея БСП е поставила началото на тази промяна у нас с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Наше задължение е да я продължим, каза Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
14
 
! Отговори
анонимен212 преди 7 години
Не знам на Борисов кой ще му се върже пак, не е цвете избощо....ама пък тази да си прави някви сметки е просто смехотворно! Мн. соц управление сме видяли вече и нищо добро от него. Имахте много време да ни се докажете ама май колкото и пъти да ви дадем властта провал. Че сме зле, да зле сме, ама с Нинова на чело просто не ни виждам!
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова няма да управлява.Политиката не е спорт, още по-малко кръжок по празнословие.След избора на Тръмп за президент на САЩ е ясно, че политиката на празните приказки приключи.Бизнесът си взе властта.Приветствам този факт.
100
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е умна и красива.Ще бъде един добър м-р председател.Няма да ни излага като боцко,цочко и роско.Много ни дойде с тия тримата.Промяната идва и надеждата също.
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 121Тя убаво ше управлява, *** нема да върне парите дето гепи от костовата приватизация, е туй му е лошото.
98
5
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Имаш два месеца Минова,да плямпаш простотии!
97
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига сте плашили хората с комунизъм!Всяка прогресивна теория за обществото приема идеята за свобода, братство и равенство между хората.Друг въпрос е как тази максима може да се постигне.Поне западните общества не страдат от комплекса за малоценност на постсоциалистическите и се стремят да направят всеки член на обществото полезен за общността.
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имате ефма седмица! Така ще викаш на твоите шапкари в щаба!Шапкарят си шапкар!
95
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
107,щом един пожарникар можа да ни управлява 8 години и една жена с юридическо образование и опит в политиката ще може и то много по-добре.
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам герберугите яко са налазили форума,нали са вече безработни,трябва да захлебят малко.Такава е волята на вожда.Ако той не плюе някъде по селата,където още му се връзват,арията на клеветата се подема от п.о.д.л.о.г.и.т.е наречени за благозвучност депутати или министри или просто тролчета за дребни суми.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България се е управлявала и се управлява от бивши комунисти стоящи зад кулисите.Жалкото е че българина вярва в разни синьо червени и пембени поставени лица които са много алчни и безскрупулни. Но за това сме си виновни ние ,защото се влачим като овце и позволяваме да ни мачкат.
92
3
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 7 години
Да бъдем малко по-точни.Клетвата на Тръмп я гледаха на живо по-малко от 1 милион и то защото беше на открито.Клетвата на Радев я гледаха на живо милиони,защото НС нямаше да ги побере,а и не бяха допуснати.Да се състезаваме със САЩ по многолюдие е просто смешно.
91
7
 
11
 
! Отговори
До 110 преди 7 години
Другарката Цецка Цачева(бивша партийна секретарка)също е пратила сина си в САЩ.Какво ще кажеш за това?
90
7
 
15
 
! Отговори
до108 преди 7 години
ти по добре се моли да не видим радева зима !
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първия ден на Радев-Имате още една седмица - Първия ден на Тръмп - милиони гледат клетвата , пляскат , викат , радват се , симфоничен оркестър клетва на високо ниво
88
7
 
13
 
! Отговори
Божеее.., преди 7 години
От къде се събра толкова много прос тотия на едно място,Бажеее! Вулгарност,циничност и пигментирана злоба на губещите.К ръв цвърчи и от ушите им. За комунизма и Жан-виденовото време си спомням,но си спомням и за времето на началото на "демокрацията" и още чувам гласа на она дето викаше:"За Бога братя,не купувайте!" Купони,изметени от ветровете щандове в магазините,по цели дни се редяхме за един хляб,резен сирене и къс салам,а за други необходими неща се редяхме по цели нощи-не год ни ци жал ки.
87
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглярка.
86
5
 
16
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Абе вижте снимката бе хора.Яко си е напудрила сурата.На кого ще се харесваш маааааааааа :)))
85
6
 
12
 
! Отговори
Аскювлия преди 7 години
Мааааани съ ***!!!!!
84
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМПИЙЧМЪТ ВЕДНАГА !
83
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо синът на другарката Нинова е студент в САЩ, а не в любимата и Москва , на която толкова държи?! Не ги слушай какво говорят, а гледай какво правят... Мръсни лицемери и далавераджии кремълски...