РБ: Гарант сме, няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП

Реформаторите очакват 6% подкрепа, виждат се в новото НС
Обновена: 21 яну 2017 16:28 | 21 яну 2017 16:20, Анисия Иванова
86
РБ: Гарант сме, няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП
Снимка: БТА

Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление. Това каза на брифинг след Националния съвет на "Движение България на гражданите” от РБ председателят на партията Меглена Кунева.
 
Без Реформаторския блок в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи, категоричен бе Найден Зеленогорски, като добави, че дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България и това, за което ДБГ работи.

Зеленогорски подчерта, че очакванията на РБ е, че ще бъде част от следващия парламент. РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти.

Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в Блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ, категоричен бе той.

Проф. Даниел Вълчев подчерта, че РБ ще има подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите. Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят, каквото искат, ще гласуват за РБ, каза той.

Кунева посочи приноса на ДБГ към програмата на РБ с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

Централна тема днес е отчетът на министрите на РБ и участието ни в управлението, което представих аз, както и отчетът на Найден Зеленогорски за работата на Парламентарната група на РБ и депутатите на ДБГ, добави още тя, цитирана от пресцентъра на партията си.

Кунева обяви, че ДБГ прави пълна мобилизация за Първия съюзен конгрес на РБ на 28 януари в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
32
 
! Отговори
Кандидат пенсионер преди 7 години
Народа казва "Да ви *****майката на всичките политици,демагози,клептомани.За четвърт век не само,че нямам един лев в банкова сметка за черни дни,но и имам да давам с 44 години трудов стаж.
20
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последен напън на една загиваща коалиция. Тези дали изобщо мислят, че някой и вярва след като видяхме в действие такива "ценни" кадри като Москов, Лукарски, Ненчев, Кунева....които откровено са за затвора
19
2
 
38
 
! Отговори
Найденов преди 7 години
ВИЖТЕ ГИ САМО- ИДДДИОТ ДО ИДДИОТА, КРЕТТЕН ДО КРЕТТЕНА, НЯКАКВА НЕНОРМАЛНА АБСУРДНА КОАЛИЦИЙКА ОТ КУЦО И СЛЯПО, ОТ *** И ПУЛЬО, ОТ КОЛ И ВЪЖЕ, НЕ В ИМЕТО НА НЯКАКВИ ЯСНИ ПРИНЦИПИ, А В ИМЕТО НА ТОВА ДА ВЛЯЗАТ НА ВСЯКА ЦЕНА В ПАРЛАМЕНТА! И ЗАЩО? КАКВО ПОЗИТИВНО И НЕЗАБРАВИМО НАПРАВИХА ДО СЕГА? ТЕ ИСКАТ ДА СА ТАМ ЗА ДА ШАНТАЖИРАТ, ДА ИЗВИВАТ РЪЦЕ НА КОГОТО И ДА Е, И ДА СЕ СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ, ЧЕ СА ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА. ЯЯЯЯЯ МАРШ БЕ ***, В КЛОЗЕТА НА ИСТОРИЯТА, ТАМ ВИ Е МЯСТОТО
18
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие които гласувате за Бойко гласувате против МАЙКА БЪЛГАРИЯ
17
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък,които гласуваме за Бойко,изобщо няма да гласуваме при коалиция с комунистите,ограбили майка Бъария.
16
1
 
45
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Страшен гарант сте вие след като в следващия парламент няма да ви има
15
2
 
37
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Всичките бяхте БКП после СДС после НДСВ и с времето роихте се и сега като РБ се опитватие пак излъжите хората. Защо лъжите че сте правили реформи в образованието здраве опазването как сте преборили корупцията. Хора вие морал нямате ли. Прав беше Радев като ви каза че ви остава една седмица.
14
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбирщина от пишман политици , които ако на са в кюпа - РБ не биха имали и 1 % подкрепа.Ето на това ще разчитат и занапред. ""Обединении'' да могат да влязат в парламента пак тези от снимката. Затова бяха и против мажоритарни избори
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мечти, мечтиии всички реформатори са безумни
12
1
 
47
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Какви гаранти, та вие няма да влезнете в парламента . Но ще разберете че с лъжи и слугинаж далече не се стига.
11
1
 
39
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 7 години
АЛОООО РЕФОРМАТОРИТЕ.....МАРШ ДА ВИ НЯМА.... .ОСТАВЕТЕ МЪЖЕТЕ........ПОВТАРЯМ...МЪЖЕТЕ...ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА......КЪДЕ СТЕ ТРЪГНЛИ С ГОЛ Г**З МЕЖДУ ДВАМА ДЕТ'СИ ГИ МЕРЯТ......
10
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Откъде ги очаквате тия 6%?Отляво нямате нито 1 избирател. Отдясно има няколко вида:НационалистиВярващи някой да ги "оправи"Гласуващи за статуквото с отговора "няма за кого"Антикомунистически вотИскащи реални реформи.Освен някакъв сбъркан антикомунистически вот, друго не ми е ясно откъде ще дойде при вас. С Пръмова начело и от него не можете да вземете сериозна част. А Лукарски отдавна е отблъснал всеки мислещ избирател от СДС към ДСБ.А ДСБ втори път няма да ви се вържат.
9
0
 
31
 
! Отговори
Не думайте преди 7 години
Айде стига с тоя цирк вече! Защо трябва да допускате или не изобщо нещо? Вие, както и всички останали, нямате глас за, каквото и да било... Глас имат кукловодите**кукловоди - тия по чиято *** играете, като подставени лица цялата тая *** от десетилетия...
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партийте разделят хората, като всяка твърди, че работи в името на народа, но всяка е различна от другата..Е, как и двете твърдения са едновременно възможни))Възможини са единствено поради факта, че всяка партия(хората, които я представляват) иска просто лична изгода.Ако реално служехте, различията щяха да са пренебрежимо малки.Разделяй и владей, нищо ново не сте открили.
7
1
 
37
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
Тия смешници си повярваха. Всички, които до момента са гласували за сбирщината ви гласуваха или за Радан или гласовете им ще минат към "Да, България"! За Кунева... кой нормален човек би гласувал? "Да, България" ще ви вземе всички гласове и ще събере още по-голяма популярност дори. Както и Радан - ако не друго поне през цялото време бяха срещу Бойко, за разлика от коалиционните партньори Кунева, Лукарски, Каракачанов, Симеонов та накрая дори и Сидеров.
6
1
 
32
 
! Отговори
Файтона, шапката преди 7 години
и айде бегом на запад! Макар че, ***?лизци си имат и там достатъчно.
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що, бе? Коалиция между ГЕРБ и БСП е най-естественото нещо.Вие там, какво всъщност правите?
4
3
 
27
 
! Отговори
шменти капели преди 7 години
Не мога да си представя, че в България има още червен и син електорат. Баси донкихотовците наивни...
3
4
 
20
 
! Отговори
Император Дмитрий преди 7 години
И що пък не? И БСП и Герб са едни и същи, само разликата е уж в цвета, едните червени а другите сини. В България трябва да управляват патриоти, ако наистина искаме да се оправи тази държава.
2
3
 
34
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
Ха, да гласуваме за вас, че да крепите на БХ топките! Без мен!