След клетвата Радев се кълне: БСП няма да ми влияе!

Президентът взима за министри експерти, сред тях и леви
41
След клетвата Радев се кълне: БСП няма да ми влияе!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият президент Румен Радев, който днес официално влиза на "Дондуков" 2, се зарече, че служебният кабинет, който предстои да назначи, ще бъде само от експерти.

Още по темата

"БСП по никакъв начин не влияе на моя избор, но това не означава, че си забранявам да си вземам хора от ляво. Много важно е да запазя своята независимост, своята субективна преценка и свободата да вземам сам решения", увери той пред БНТ.

"Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Затова ще разчитам на експерти. Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство", подчерта Радев.

"В никакъв случай нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство, но президентът по своите правомощия има правото да задава въпроси. Има правото да настоява политиката на едно правителство да върви в посока интересите на българските граждани", заяви още Радев и увери, че няма намерение да иззема функциите на премиер.

"Във външната политика ще се старая тази политика да се формира на основата на българския национален интерес в рамките на съюзите, в които членуваме", заяви Радев.

"Няма да изказвам съмнения, че България няма да се справи с председателството на съвета на ЕС. Напротив ще положим всички сили и съм убеден, че България ще бъде достоен председател. Със сигурност няма да давам съвети на други държавни глави, със сигурност на президента на САЩ", подчерта още той.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами как ще стане това бе? Тя Нинова затова ли те прегръща и целува бе?
28
1
 
8
 
! Отговори
ХА ХААА преди 1 година
Тази година 1 април много подрани!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гузен негонен бяга.
26
0
 
9
 
! Отговори
размисъл преди 1 година
Добри изявления дава Президент Радев, че няма да е зависим от БСП, но думите на Йотова са противоречиви и "заплашителни"???:
"Oбещава да е добър и директен съветник на Румен Радев. Показа го с предупреждението си към президента по време на кампанията: „И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия няма да ви бъде простено."
Как тълкува Президент Радев последното изречение на Йотова?( по-горе пише, че ще е "добър и директен съветник"??) Но да заплашва Президента?
25
0
 
11
 
! Отговори
АндреЖшко преди 1 година
Щом тъй се кълне....,значи БСП ще влияе с всички сили. Или е наивник, или не знае къде се намира този генерал....А може би ....просто лъже....
24
1
 
9
 
! Отговори
naco преди 1 година
Да,но КАК да Ви вярваме,след като не желаете да отговирите на ПРОСТИЧКИ въпроси? Румене,разбрахме Сте били ГЕНЕРАЛ,сега Сте вече НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ,но КАК да се обръщаме към Вас: ГОСПОДИН президент,ГЕНЕРАЛ президент или ДРУГАРЮ президент??? И още нещо КОЙ,КОЙ,КОЙ Ви НАТРЕСЕ тази "КРЪПКА"-другарката Йотова,или САМ си я "ИЗБРАХТЕ"???
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано,ама надали!Ще поживеем и ще видим!
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-доволни на този етап са русофилите....обаче една крачка в страни от Путин да направи и ще видите какъв вой ще настане в нашата България....такава воня ще се разнесе на руска водка и ***..........
21
2
 
9
 
! Отговори
бг антикомунист преди 1 година
"ВЕРВАЙТЕ МИ"!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ДАЛИ Е ТАКА......КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ?
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А другарките около теб?
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прескачам БСП и затова те няма да ми влияят. Отчитам се директно на ген. Решетников.
17
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отсега нататък жална ви майка няма го Роско няма протекции. Хайде ходи си вземай паричките от посолството на сащ и си намери нормална работа.
16
6
 
16
 
! Отговори
от сега нататък преди 1 година
жална ни майка !
15
6
 
19
 
! Отговори
пази Боже преди 1 година
БСП нямало да му влияе ?! Още малко ще се мъчи да ни убеди ,че и Кремъл няма да му влияе ! Дори Бог не ни пази от такива русофилски предадети ! Май трябва сами да се пазим ?!
14
11
 
9
 
! Отговори
ООООООХ.... преди 1 година
ЗАЩО НЕ ВИ ЧУХМЕ ДА КАЖЕТЕ ЧЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ ВЛИЯЕШЕ ОТ ГЕРБ ИЛИ ПО ТОЧНО КАКВОТО МУ КАЖЕШЕ БОРИСОВ
13
2
 
12
 
! Отговори
Дедо гоше преди 1 година
Не не не...аман от ***...аман..един единствен въпрос трябва да се зададе сега а и за напред: ВИЖДА ЛИ СЕ В ПОТЕНЦИАЛЕН КАПАН ОТ БСП/НИНОВА И ЙОТОЕА РЕСПЕКТИВНО КАК ЩЕ ПОДХОДИ АКО ТЕ ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА СИ ОТТЕГЛЯТ ПОДКРЕПАТА..ТОВА Е ДРУГОТО Е ПРАХ В ОЧИТЕ...
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега какво правите ве платени драскачи сорос е погнат от всякъде ,тук сменихме безродника Роско.Ще трябва да почнете да работите ама като не можете.Търсете си друга занимавка Америка каза да на Тръмп ,България каза да на Радев това е положението.
11
3
 
10
 
! Отговори
Азза преди 1 година
Ми какво прави другарката до ***.ъ. ти нонстоп тогава?
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ураааа!!!
Уважаеми ДРУГАРИ, откакто си имаме нов президент, вече дишаме по-чист въздух, няма замърсяване от автомобилите, електричеството ни е само ЕКО, но на кой му трябва електричество, след като ни сгрява водката и препарата за вана. От утре Септември ще бъде Май, страната ни ще процъфти и върже, минимална пенсия 1200 лева очаквам, живот в социално равенство и справедливост, от чешмите да потече вино, винетка да няма, а на мен не ми пречи да чакам 30 години за Лада... ако доживея! Заклех се!