БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната

Корнелия Нинова представи идеите на Левицата за местно развитие
24 яну 2017 20:24, Анисия Иванова
149
БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната
Архив: Булфото
БСП си поставя за цел да спре демографската катастрофа в страната и 8 милиона българи в страната. Нито едно управление не може да се справи добре без подкрепата и взаимодействие с местната власт, защото именно тя е до реалните проблеми в страната. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия с кметове на левицата, на която бе представено предложение за реализиране на политики в сектор "Местна власт".
 
Години правителствата водиха диалог с вас – кметовете и показваха отношение, но проблемите ви остават и задълбочават. Целта на нашия проект, който предлагаме е да намерим реални решения на реални въпроси, а не политическо предизборно говорене с обещания. Наистина да очертаем няколко наболели проблема и да търсим реални решения, каза тя, цитирана от пресцентъра си.
 
"Години наред си говорим за децентрализация. Да намерим начин да я направим", категорична бе тя.

Нинова сподели идеи за политики на експертите от БСП, които могат да спомогнат представителите на местната власт. Една от тях е процент отстъпен данък от доходите на физическите лица. Като минус Нинова отчете фактът, че големите населени места ще получат повече от отстъпения данък за сметка на по-малките.

 
"Големите цели са да намалим диспропорциите на различните по големина населени места и да решаваме реалните проблеми на хората в общините”, категорична бе Нинова. „Трябва да се спре да се търси отговорност на кметовете, ако не са били финансирани. Такъв пример беше с прехвърлянето на професионалните гимназии на общините. Казваме, че имаме нужда от професионални кадри, но даваме гимназиите на общините без да са получили финансов ресурс да ги издържат. Това крие опасност от закриването им поради липсата на пари в общините".

Нинова сподели, че в програмата на БСП има други мерки, които се отнасят до живота и стандарта в общините.

 
"Възнамеряваме да създадем фонд "Индустрия", да заделим от бюджета 500 милиона лева за него, които да бъдат насочени към общините за проектно кандидатстване за разкриване на производство. Голямата цел е - работни места и да се спре демографската катастрофа в малките населени места. Освен това, за да задържим младите хора предвиждаме опрощаване на лихвите по кредит за първо жилище, ако е до 150 000 лева. Предвиждаме още да се възстановяват по 50 лева от данъка на всеки родител за всяко дете", посочи още Нинова част от мерките на левицата, които ще се отразят положително към развитието на общините.
 
"Имаме и далечна цел - да постигнем чрез приемственост със следващите правителства – ръст от 8 милиона българи. Народът се топи и ако не си поставим тази цел нищо друго няма значение. Както и да няма българин под прага на бедност", каза тя.
 
Отчетено беше, че основната задача на БСП е намаляване на вътрешнорегионалните различия в социалното и териториалното развитие и осигуряване на условия за ускорен икономически растеж и високо ниво на заетост.
 
Беше предложено програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите", която стартира в предното правителство с 500 милиона лева, да продължи с ресурс до 1 млрд. лева. Да се насочат средства и към общини със силен демографски срив с конкретни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вси4ки от бсп до стената и на автомати4ен в главите
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демографската криза трябва да стане национална кауза. Да се рекламира по телевизиите (както беше в Дания), да се стимулират работодателите да пазят местата на бременните, да се въведат привилегии за родителите на малки деца, облегчения от кредити за първо жилище, за единствен автомобил, при наемане на държавна работа, каквото се сетите. Здравеопазването трябва специално да бъде реформирано в полза на жените в репродуктивна възраст и най-важното, обществото да цени децата. Защото без тях -лошо.
82
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 млн?! Мухаха! Тази да каже какво друса да вземем и ние. Българите в България са не повече от 5млн в момента, 6 млн. макс. Официалната средна възраст е 43, неофициално сигурно е 50. Официално за жените средната възраст е 45. На тая възраст колкото и 50лв да опростяват, колата все е в дерето. Трябва да се мисли агресивно - големи помощи за майки със средно образование, опростяване на данъци и осигуровки за 1та година, приемане на закона за сурогатното майчинство, финансиране на инвитрото...
81
2
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ооооохххххх...8 милиона ли? Кога последно бяха толкова ???!! През 83та?? После, които бяха по-хитри започнаха "изтеглянето" през Кубинския маршрут с междинно кацане в Канада! Е те на това - му се вика популизъм! Сега в България са останали не повече от 3 милиона "биобългари"...ама голяма част от тях седят на куфарите...и ще драснат навън! Скоро ДПС ще има парламентарно мнозинство...по чисто технически причини!
80
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те Тея дето реват за БСП нямат идея, колко милионери е създала партията. Там ви потънаха пенсиите, инфраструктурата, добрият живот....
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
:-)
78
3
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Идеи,идеи,като заваляха та 27 години..Изтребиха много българи,много и прокудиха...И още идеи са се родили,ей!Жална ни майка.
77
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята е много добра! Поздравявам та другарке! Само едно въпросче- кой ще им плаща помощите, тока, водата... щото от другите българи, тия балъците дето работят, взеха да бегат у чОжбина...
76
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
az v balgaria ste se varna samo s krakata napred :)
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I KAK SHTE STANE TOVA CHE NE MI E IASNO NESHTO
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова и мъжът и толкова ли бедни са били та са останали с 1 дете?
73
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако БСП изчезне тотално от политическата сцена на България,1 200000 българи ще се завърнат от чужбина и е възможно да станем 8 000000.
72
3
 
29
 
! Отговори
Гого преди 7 години
А бе тая нормална ли е? Мисля, че не е! Ако БСП поеме управлението след предсточщите избори то спасението е само едно - Терминал 2.
71
2
 
36
 
! Отговори
пак манипулации преди 7 години
8 милиона и един - твоят син ! Ще се върне ли той от САЩ? Едва ли.Тогава не баламосвай останалите българи да се връщат тук да ти гледат шмекериите и гадориите ! Гнусна лъжкиня!
70
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
направете зплатата 3 000 лв и ще имате не 8 а 16 млн , даже бежанците дет напират заГермания ще обърнат посоката и ще искат тук .
69
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Само повече пари за мръсните и гадни Gypsy да се размножават като въшки!!!!
68
2
 
31
 
! Отговори
Не се безпокойте! преди 7 години
Корна лъже, та се къса, но няма да получат мнозинство в следващия парламент.Усещат, че не могат да се включат така масово във възможностите за грабеж и затова вият като настъпан динозавър.
67
1
 
37
 
! Отговори
краси преди 7 години
Да си дойде синчето от САЩ, да се ожени за комунистка, да направят пет деца и да дадат пример!
66
1
 
23
 
! Отговори
Боре преди 7 години
Мен какво ме топли,че "станем" 8 млн. при положение,че същите унищожиха моя и на моите деца живот и бъдеще. Моите родители така и не дочакаха тяхното"светло бъдеще".Изглежда имат нужда от роби за да им работят и опазват откраднатото за да могат да си живеят и да ни поучават какво е важно за нас.
65
1
 
20
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
Другарката Нинова от това ли черпи толкова вдъхновение за бъдешето на България?"ПОСТАНОВЛЕНИЕ 61 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 1967 Г. ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТАОбн. ДВ. бр.2 от 9 Януари 1968г."Ще въведем ли отново т.нар.ергенски данък?"За неомъжените и неоженените над 30-годишна възраст,както и за семейните без деца след 5-годишен брак размерът на този данък да се увеличи от 5 на 10% ."Кога столетницата ще започне да ражда??? А ?Младите са в чужбина,бели робини!