Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

Нинова нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години"
26 яну 2017 11:07,
410
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарко Решетникова, не ви вЕрваме! На комунист-путинист вера не хващаме!
207
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо, когато нещо позитивно, в интерес на широк кръг граждани се предложи от политическа партия, веднага се появяват хора, които започват да злословят, да отричат, да създават недоверие? Изглежда това е нашенска народностна черта.
206
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ПИТАМ ДРУГАРИТЕ ДЕТО ТРЪГНАХА ПО НОВ ПЪТ НАМЕРИХА ЛИ 120 000 ЛЕВА ДЕТО ИЗЧЕЗНАХА ОТ ПАРТИЙНАТА ИМ КАСА- ТИЯ СЕ КРАДАТ ЕДИН ДРУГ АКО НЕ МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ ОТ ДРУГАДЕ.
205
4
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
*** набързо построи социализма. Така, както я слушам, най-добре ще е да си легна вкъщи. Държавата ще си грижи да всеки.
204
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО НЕЛЕПО ШОУ БЯХА СПРЕТНАЛИ В ПАРЛАМЕНТА- КОГО УБЕЖДАВАТ ДА ДАВА ПОДКУПИ КАТО ПИЩЯТ "ЩЕ ИМА РЕЖИМ НА ТОКА" АМА КАК ДЪРПАХА МИКРОФОНА НА МИНИСТЪРКАТА- ЩЯХА ДА Я НАБИЯТ ОЩЕ МАЛКО ЗА ТОВА ЧЕ ДРЪЗНАЛА ДА ИЗНЕСЕ ИСТИНАТА- ТИЯ СА ОБЕЩАЛИ НОВИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ, А ЕДИН ВИДЕН ХИДРОЛОГ ЩЕ ПОЧНЕ ДА ЦЕПИ АТОМА ПАК НА КУХНЕНСКАТА МАСА- ПАК ЩЕ НИ ПРАВЯТ НА ШИБЕЦИ- А ЕВРОПА ЩЕ ИМ СПРЕ ПАК ПАРИТЕ.
203
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата,дето рисува др.Решетникова,трябваше да ги постигнем още на10 конгрес на партията!Пфу не успяхме !А сега ,дано ама надали!Има събрани пари за изхарчване ,това поне го умеемТе това е промяната!
202
0
 
17
 
! Отговори
petar преди 7 години
В САЩ до преди седмица имаше закон за подпомагане на семейства които си купуват първо жилище (1% от лихвата се поема от държавата и отделно се правят данъчни облекчения за това семейство), но Тръмп го отмени това още в първия си ден!
201
3
 
35
 
! Отговори
Boby преди 7 години
"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне"Е то тогава за какво да внасям здравни вноски, като така или иначе държавата да помага.
200
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червената ОЛИГАРХИЯ КАЗВАТ ТРЪГНАЛА ПО НОВ ПЪТ, В НАСТЪПАТЕЛНА БОРБА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО, САМО НЕ РАЗБРАХ МИЛИОНИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ С БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ ЛИ ЩЕ ИЗРАВНЯВАТ И ОЛИГАРХИЯТА ЩЕ БЪДЕ ОБЛОЖЕНА С ОГРОМНИ ДАНЪЦИ КАКТО НАПРАВИХА ДРУГИ ЛЕВИ ЕВРОПАРТИИ - 70% ДАНЪК ВЪВ ФРАНЦИЯ, ЕВТИНА ХРАНА, ЛЕЧЕНИЕ И ЛЕКАРСТВА СРЕЩУ ДЪРЖАВНА ТАКСА, А ОТ КАКЪВ ФОНД ЩЕ ПОЕМАТ ЛИХВИТЕ НА МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА И КАТО НАЧАЛО ПОНЕЖЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НА 1000 ЛВ ЛИ
199
4
 
27
 
! Отговори
naco преди 7 години
Другарко Нинова,ПАК Ви молим,ПОДАЙТЕ ОСТАВКА! Сега му е ВРЕМЕТО! ПРЕСТАНЕТЕ да се ГАВРИТЕ с НАШАТА ПАРТИЯ!!!
198
3
 
19
 
! Отговори
ура,щеВладеемСвета преди 7 години
много е скромна другарката седесарка, като си спомня Серьожа колко неща обеща, ама на него верно сега му стават на крака в ПЕСа и не вижда клошари, нито пустеещи земи, само майки с деца по парковете
197
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственото по-лошо от Борисов 2, би могло да бъде Борисов 3 !!!
196
7
 
19
 
! Отговори
65 преди 7 години
Бойко ***??Да ,ама не.
195
3
 
16
 
! Отговори
гЛистопад преди 7 години
Безплатен нациАнален и здрав за всички!А в банките тихичко се трупат едни 60 милиарда....
194
31
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ-ПЪЛЕН ФАЛИТ преди 7 години
Взет непосилен дълг от 16 милиарда без лихвите,вкарал страната в дългова спирала.Отгоре на всичко никой не разбра къде отидоха тия пари.Замразени доходи.Демографска катастрофа.Срината енергийна система.България от износител стана вносител на ток.Увеличени цени на ток,винетки,градски транспорт.Страната ни е най-корумпираната държава в Европа.Благодарение лично на мутрата Борисов си провалихме шанса да имаме генерален секретар на ООН,след глупостта с Кр.Георгиева.Най-бедната страна в Европа сме.
193
1
 
28
 
! Отговори
Таню преди 7 години
До ТанюДа се поправя: Че лошо ли ни беше при БСП - народ от милионери си бехме :DВярно, можехме само да завиждаме на милиардерите от Зимбабве :)
192
3
 
41
 
! Отговори
Пфффффф преди 7 години
*** много евтин популизъм бе, другарко. Ще накараш банките да занулят лихвите ли? И после като актуализираш пенсиите на най-бедните, демек ако някоя твоя почитателка е работила като чистачка 10 години ще полу1ава колкото доктор със стаж 40 години. *** то така си е било и през социализЪма - на шлосера заплатата е била 2 пъти по-голяма от тази на учителя. Повръща ми се от тея. Колкото и да е *** Боко, тия изр0ди не трябва да се пускат във властта.
191
4
 
31
 
! Отговори
65 преди 7 години
Ха_ха,а Москвичи ,Жигули без да чакаме с години може ли?Само нека да има през цялата година банани,моля ви се.Не само за нова година Дядо Мраз да ги носи.Моля другари ,дружинни имайте милост,!
190
1
 
29
 
! Отговори
месара преди 7 години
всички знаем колко лесно и много бсп обещават , но и всички сме ги чували нееднократно тези обещания , резултата от техните обещания обаче е пълна 0 (нула) ! сега щели деца да раждат , безплатно да лекуват , пенсии ше раздават , жилища .....,..и куп други такива простотии ! бе как да не гласуваш за тях......... да напуснат парламента , не да управляват !
189
1
 
24
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Ще си запиша (букмаркна) тези обещания и от следващата седмица започвам да питам къде са.