Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички

Нинова нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години"
26 яну 2017 11:07,
410
Обещано от БСП: Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако БСП дойде на власт, държавата ще помага на младите хора да си купуват жилище и ще преизчисли пенсията на възрастните с ниски доходи. 

Тези обещания за 44-ия парламент се чуха от трибуната в последните минути на 43-ия от лидерката на Столетницата Корнелия Нинова. 

Тя отново нарече управлението на ГЕРБ "две загубени години, които върнаха България назад". 

Шефката на социалистите изреди критиките си към работата на приключващия днес парламент. 

"Имаше реформи, в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше и много работа, статистиката ще отчете много приети закони, но нямаше справедливост", каза Нинова.

Тя обясни, че заради кражбата в здравната система хората са били наказани да влизат в болница с отпечетъци. Припомни и решението от бюджета да се дават пари за частните училища и да се лишават държавните. 

"Не е справедливо заради нашия уют да се возим в лъскави коли, да харчим за това, а да няма пари за деца с увреждания. Картата на депутата не е индулгенция", каза Нинова и припомни скандала от последните дни с народния представител от РБ, заградил улица. 

Шефката на БСП обясни, че миналата седмица в една минута отиващият си парламент е демонстрирал всичко. Това била минутата на реакцията на репликата на президента: "Имате една седмица". 

"Тя бе посрещната с одобрение от хората, но от другата страна реакция на управляващото мнозинство бе реакция на агресия и съпротива на промяната",каза Нинова. 

За следващото управление лидерката на БСП обеща развитие на индустрията, земеделие, промяна в образователния закон. 

"Безплатно здравеопазване, ако си си внасял здравните вноски, ако не си - държавата ще ти помогне", обеща Нинова. А също - ако си млад и нямаш жилище, държавата ще ти помогне. 

"Пенсията ти е ниска, държавата ще ти я преизчисли. Имигрант си, ще отиваш отъкдето си дошъл", обеща още лидерката на социалистите. 

"Ще бъдем спокойни за България едва тогава, когато пътувайки по пътищата, няма да има пустеещи земи, когато ходейки по улиците, няма да има просещи, когато в парковете има майки с деца, когато на международна среща, когато влезе български лидер, ще става тихо и ще казват: Влиза Бълагрия", помечта още от трибуната Нинова.

Тя припомни, че светът се променя и тази промяна се събира в две думи - нацианален интерес. 

"Ако искате - в една - родолюбие. Това е промяната в света - това се случи в САЩ, това е Brexit, отрицание на глобализацията и защита на собствения интерес. Светът се променя,  ще трябва и ние да се променим",завърши лидерката на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
6
 
0
 
! Отговори
Slavistiq преди 7 години
*** i plateni palqchovci e ima v Balgariq v poveche .Radev I Ninova 6te vi sprqt grabega .Lqlqna da sanira kiliite v zatvora da ate na toplo I si draskaite kolkoto 6tete
187
36
 
7
 
! Отговори
хаххаха преди 7 години
Герберските *** изкара хиляди от тая статия! Изляли са 1 тон глупости под нея. Баце Боце пък обеща магистрала до луната и назад и тунел под Черно море до....Истанбул, а там безплатно е...не, без възелин.
186
6
 
38
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Явно в БСП много са го закъсали щом толкова рано разтвориха торбата с лъжите, а те друго и не умеят.
185
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лустрация , "бившите" със забрана до живот да заемат общински и държавни постове както и забрана до живот да участват в обществени поръчки от всякакъв вид .
184
25
 
3
 
! Отговори
Slavistiq преди 7 години
Tazi gena e po-razlichna ot kolegite si.Ima has ,znamiq,option I e obrazovana pogelavam I uspeh.
183
4
 
24
 
! Отговори
Курнел не нов преди 7 години
Здрав за всички! И як нациАнален интерес! 3 500 лева за $1 и катарзиси на всеки километър!
182
4
 
36
 
! Отговори
Аденауер преди 7 години
Единствения път за България е Германския модел след ВСВ.Тотална забрана на членовете на Нацисткта /За нас ***/в управлението на държавата за срок от 40 год.и Национализация на всички техни богатства.Месторабота за тези престъпници-само Селското стопанство,Транспорта,Строителството и Услугите ,но само като изпълнителски кадри .Никакво началническо място и длъжност,корена противоположност на полужението в България.Където и да се обърнеш -саммо *** на власт и длъжност.-пример М.Попова.
181
2
 
25
 
! Отговори
лозунги преди 7 години
Повече кожи за Партията!Повече камъни за народа!На Партията - вярност, на народа - чиста вода!Всички луди - на борба за мир!Да живее народната милиция - единствената опора на Народната Власт!Който не познава Сибир - не познава СССР!Да живее Съветският Съюз - вечният строител на комунизма!Рейгън - враг номер 1 на Тутраканска селищна система!С всички сили - пет за четри!Дръж маркуча си в изправност!Всяка ръка - на крак!25 години Народна власт - 25 години цирк!
180
4
 
29
 
! Отговори
Herr Bo преди 7 години
А ТКЗС-тата връщаме ли ги, че ми е важно?
179
5
 
25
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА преди 7 години
Браво Браво Браво Вече няма да плащам здравни осигуровки Държавата ще ми ги плаща Добре че съм се родил РОМ
178
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво сме видели от комунистите досега: Терористичен взрив в църква, грабежи на мандри, убийства на невинни и достойни българи, преврат, национализация, колективизация, репресии, глад, държава - затвор, режим на тока, купони за храна, хиперинфлация, ограбени банки, червена приватизация, съсипана държава.... Моля, добавете нещата, които не съм упоменал.
177
2
 
29
 
! Отговори
Курниновая преди 7 години
Ще направя пенсиите по 5 000 лева!! Ще е по-хубаво от Виденовата зима!Помнете свинарката в долния ъгъл и по-далече от гинкото!
176
4
 
36
 
! Отговори
КУРнелий преди 7 години
Другарката Нинова май днес не си е пила хапчетата!
175
2
 
28
 
! Отговори
дрогари! преди 7 години
ДАЙТЕ да дадем!!Банките са тъпкани в пачки, а синчето в Америка едно Бентли като на дрогарката Масларова не може да си купи!ОБЕЩАВАЙТЕ, ДРОГАРИ!! Матрялът е про3, както се върза 5 пъти ще се върже и шести!!
174
6
 
34
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"Жилища за млади, пенсии за стари, здраве за всички"..... Тази *** съвсем е изухала !Сигурно може да изпълни обещанията си, НО тогава трябва да върне заграбеното от комунистите в това чиало и заграбените милионо от нея .... Ха, ха.... наодът не иска да духа супата на ***....
173
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооо герберите много активни ,бе като за последно ! Ама какво се чудя кой им е даскала !? Една медийна звезда !!!
172
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв руски пазар бе? Никоя сериозна фирма не би рискувала вече да работи на руския пазар, защото не се знае утре какви други санкции ще им сложат заради агресивната си политика и тази фирма ще фалира. Фирмите търсят нисък риск.
171
26
 
9
 
! Отговори
KKK преди 7 години
права е за двете загубени години, за другото както обикновенно лъже !
170
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лъжат!
169
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лудкоКогато става дума за БСП никога не се знае ЧИЙ национален интерес визира... турския или руския...