Радев представи министрите и им заръча: Ревизия на предходните

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си
Обновена: 27 яну 2017 11:28 | 27 яну 2017 10:32, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебните министри ще направят ревизия на ресорните им ведомства, стана ясно при представянето на кабинета, назначен от президента Румен Радев.

"Служебното правителство няма как да изпълни пълноценно своите задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно от министерствата и на държавата. Ще настоявам при установяване на порочни случаи, довели до ощетяване на държавата, да бъдат осветени и прекратени, ще следя отблизо за нулева толерантност на служебните министри към корупцията", зарече се президентът.

След като ги похвали за безспорния им професионализъм, държавният глава пожела успех, кураж и мъдрост на министрите в управлението на държавата, защото задачата им не е лесна.

"От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, което ще работи в сложна вътрешнополитическа и в международна обстановка. В предизборен период между партиите дебатът се изостря, геополитическата среда е нестабилна и непредсказуема, в тази сложна ситуация на страната е нужна сигурност, стабилност и изпълнение на важните задачи за обществото и държавата", отсече Радев при представянето на назначения от него кабинет.

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си - осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото легитимно правителство, провеждането на честни избори, подготовката на председателството на България на ЕС.

Радев посочи, че е от изключителна важност гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната, реда и сигурността, което пък означава спокойна и ефективно работеща държавна администрация.

"Освен гарантирането на честни избори, служебният кабинет трябва да се справи и с тежката отговорност да подготви председателството на ЕС", допълни президентът.

Според Радев това е предизвикателство и огромен шанс на страната ни, не само да демонстрира лицемерство, но и да отстоява нашите приоритети, а това пък било нужно, за да се подобри координацията между институциите на всички нива.

Той призова служебните министри да останат надпартийни при "развихрилата се вече предизборната борба".

Радев обясни, че изборът му за служебен премиер се е спрял на Огнян Герджиков, който е юрист с безспорен авторитет, бивш депутат и председател на парламента, политик който бе изпратен с аплодисменти от поста си, нещо което рядко се случвало.

"Той е човек на диалога и вярвам, че чувството му за хумор понякога ще е нужната противоотрова във време на тежка и остра предизборна кампания", каза държавният глава.

Румен Радев представи и част от служебните министри с похвали.

Здравният министър Илко Семерджиев бил човек с активна гражданска позиция и реформаторски дух, военният Стефан Янев – достоен офицер и дипломат, заемал отговорни длъжности в Министерството на отбраната, министърката, отговорна за еврофондовете, Малина Крумова – човек с доказан опит, вицето за подготовката на председателството на ЕС Деница Златева – доказан експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
19
 
! Отговори
Калинките ги тресе преди 7 години
Калинките *** на умряло, защото очакват как скоро ще трябва да станат от топлите си местенца в администрацията и да си ходят на село. Пишете, Калинки, пишете :)
42
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е събирателен образ от анимацията 'тримата ***'
41
3
 
12
 
! Отговори
АЙДЕ преди 7 години
ДА ИДВА МАКОВЕЙ
40
4
 
7
 
! Отговори
един друг преди 7 години
За съжаление 51-ви (Темида) е прав. И моят опит показва, че българинът е лицемерен индивид, който си мени мнението по 3 пъти на ден според разговора за да се "натегне" пред говорещите. Управляващите не правят изключение. Оправия няма и няма и да има в следващите доста години. Свиквайте.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** изкомандва:тичай от мен до другото дърво
38
5
 
24
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 7 години
Няма и една седмица, откакто новия президент встъпи в длъжност и гербавите, умните и красивите вече вият на умряло. Безразборно повтарят зле скалъпени опорни точки и се държат неадекватно.
37
0
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 44: Написал си най-г`лупавия тролски коментар, който може да се измисли. До 45 и други подобни: Дори и при смяна на администрация на най-ниско ниво ревизия задължително се прави. Да не говорим за министерства, както е в случая. Това е толкова ясно, че едва ли е необходимо да се обяснява. Една продавачка в магазин да постъпи на работа, първо ще провери какво има в касата и по щандовете, и така ще започне работа.Разбирам, че искате да напишете нещо негативно, но не се престаравайте.
36
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев по-добре мълчи щото ставаш за смях
35
2
 
8
 
! Отговори
Темида преди 7 години
От всяко управление последните 25 години 2 години се губят в "Ревизия на предното"........Ако някой не е разбрал ВСИЧКИТЕ СА КРАЛИ И КРАДАТ...Не се намери един читав социопат да поизбия от Прокажената политическа каста ПОНЕ основните фигури.......... Нито Герб бяха читави НИТО БСП ЩЕ ВИ СПАСИ!!!!!!!!!! Само сами можем да се спасим, но не сме нация и не сме патриоти (лицемери да)
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ще се прави ревизия, то би трябвало да е от независима жедународна фирма за одит.
33
1
 
2
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Коментар 39 казва всичко!
32
4
 
17
 
! Отговори
ponti преди 7 години
само гузните наричат ревизията реваншизъм.. това което чувам герберско скимтене ли е ?
31
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента в интелектуално отношение е доста ограничен, жалко е че такива хора управляват държавата
30
1
 
7
 
! Отговори
35 преди 7 години
Миро, Това е капитализма, пич. Напускай и търси друга работа. 8 години стоиш и чакаш шефа ти да бръкне в своя джоб и да даде на теб? Как ще стане това? Докато има хора доволни на подаяния, ще има и хора като твоя шеф. И за това не ти е виновен Радев, Боко, Гоце или който и да е. Виновен си си сам!Пожелавам ти да ме разбереш правилно и да хванеш живота си в ръце. Няма кой да го направи вместо теб!
29
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
То и ГЕРБ започнаха с ревизия, но нищо не стана.
28
4
 
24
 
! Отговори
36 преди 7 години
Ти от Марс ли идваш? До преди дни имахме за пРЕЗИДЕНТ най-жалкия човек в Галактиката. Или ти си ***, което се бори за жълти стотинки за пица, кутия китайски цигари и водка Венец?
27
22
 
22
 
! Отговори
И ваща мама също преди 7 години
Радев излъга избирателите си, че ще прави промяна.С назначаването на Герджиков стана ясно, че промяна няма да има.
26
17
 
15
 
! Отговори
Сеирджия преди 7 години
Почна се с Ловът на Вещици. Както казвали в средите на бившите ченгета ДС "Ние да го оцапаме, пък после той да се жали!". Щото ще омацат конкуренцията, ще изпозаведат дела, които ще се проточат. Междувременно ще минат изборите, БСП и ДПС ще се възползват от ситуацията да вземат властта и ще окрадат парите ни, а делата след това ще приключат с оправдателни присъди. От всичкото това ще загубиме ние. О будали, о ***.
25
11
 
3
 
! Отговори
Карастоян преди 7 години
До 33 "АЗ" ЕЕЕЕЕЕЕеееееййй най после един прозря истината бреееииии. Ха така брат ,обясни го на влечугите. Та това е и една от целите на прехода: Президентска република,ама с угоден на Путин президент. Затова бяха и тези циркове досега,само дето народеца се заблуждаваже,че всичко зависи от вота му. ГОЛЕМА ДЪРЖАВА.
24
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е най-глупавия президент който сме имали, срам ме е