БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?

Ревизията на Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, убедени анализатори
Обновена: 31 яну 2017 10:29 | 31 яну 2017 09:04,
120
БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Социологът Кънчо Стойчев прогнозира, че след предстоящите парламентарни избори можем да се озовем в 7 или 8-партиен парламент. Той обаче подчерта, че това е по-малко вероятно.

Според него не може да се говори за неимоверно вдигане на рейтинга на БСП след президентските избори. Стойчев е на мнение, че съществува възможност в парламента да влезе "Да, България" на Христо Иванов.

Още по темата
"

Гласуването за Марешки е гласуване за ГЕРБ, става дума за един и същи проект", настоя социологът пред Bulgаria ON AIR.

Според експерта по изборни системи Димитър Димитров има белези за възможен голям интерес към платформи, подобни на тази на Марешки, които са опростени и лесни за разбиране.

"Партиите, които ще влязат в парламента са пет, евентуално пет плюс една", посочи  той и добави, че ако има някаква изненада, тя ще дойде от коалицията АБВ-"Движение 21".

Политологът е убеден, че заявената ревизия от служебното правителство на Огнян Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, а оценката ще бъде селективна. По думите му засегнат от ревизията може да се окаже бившият здравен министър Петър Москов.

Кънчо Стойчев защити тезата, че мнозинството българи искат промяна, а на страната са нужни две неща - нормализация (спазване на правилата в държавата) и европеизация.

"Президентските избори бяха знак за промяна и изненадаха всички ни със своя мащаб. Всеки призив за ревизия се посреща добре от българския народ - не е нужен телескоп, за да се видят безобразията. Не е възможно в България да се спечели обществена поръчка, тъй като всички 100% са наредени", каза още социологът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че човекът на БСП Радев назначи компроментиран висш кадър на НДСВ в лицето на Герджиков.БСП и НДСВ бяха в коалиция 8 години!
58
14
 
29
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
БСП пак ще бъдат номер ЕДНО по крадене, както винаги са билиАко не вярвате, питайте Луканов, Жан Виденов и мандрила Опустошарски
57
14
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Аз съм един от най-големите и най-старите критици на Бойко Методиев Борисов.Критикувам го още от времето, когато беше Главен секретар на МВР, та чак до ден днешен.Ако ще заменяме Борисов обаче с Герджиков и подобни на Герджиков суеци, по-добре е Борисов да изкара трети мандата.Това не е промяна, това е подмяна !Герджиков е част от статуквото и част от политическата мафия, която съсипа България. Факт !
56
6
 
1
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Abe koi normalen bi glasuval za onia krokodil cacheva.GERB sa mnogo pred be se peto.obrazovani hora,ucjeni glavi a logikata im ne stava
55
7
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Вече има мнозинство в следващия Парламент - БСП-ДПС и Обединените патриоти.
54
9
 
30
 
! Отговори
куката преди 7 години
Червените чугунени кратуни хукнаха по талавизиите! Явно партията хранилка е отвързала торбата с кинтите!
53
14
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Нямам престава защо е така, но на няколко пъти през последните 3 десетилетия БСП имаш възможността да се укрепи трайно и стабилно на власт и все нещо я проваляше в последния момент.Сега пак се повтаря старата история. ГЕРБ така се оляха, че народът ги намрази.Гласувахме масово за Радев и го избрахме за президент.И точно сега пак започна странното поведение на БСП.Първо Радев назначи мишока Герджиков за премиер, а после отиде в Брюксел да целува *** з.адници.Докога така ?
52
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкянският Шишков за втори път фалира държавата и отново се излиза като мокра връв.
51
6
 
25
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Кънчо, Галап, Малап всичитеще предвиждат за каквото им се плаща, ако отида и им изсипа една торба с пари веднага ще ме включат в изборните предвиждания като партията на неизвестните гайдари. Всичките социологичеси агенции са манипулатори на общественото мнение.
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e partiqta za koqto sys sigurnost nikoga nqma da glasuvam.
49
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кънчо с голф-игрището пак е получил едни пари и лее мантри.Всяка шведка на някой площад с тесте карти може да му е конкуренция.
48
3
 
21
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Пред кого бе Кънчо ,пред кого?У нас остана една шепа население ежедневно шантажирано ,най често чрез заплаха за оставане без доходи без значение дали си наемен работник или дребен бизнесмен.От другата страна са протежетата на политиците и партиите.Само една малка искра е достатъчна да стане страшно.
47
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме нова тройна коалиция !!! Искаме си ДПС във власта !!!
46
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ДПС дружба вовеки !!!
45
3
 
20
 
! Отговори
Пацан преди 7 години
До Анонимен 55А ти знаеш ли че в БГ ляво и дясно са понятие за ляв и десен джоб.
44
1
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Знам да. Чел съм доста за политическия спектър. Уикипедия е добър старт.
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринСмяната на ляво и дясно е нормален обществен процес.Ти изобщо знаеш ли какво е "ляво"?
42
3
 
32
 
! Отговори
фрий преди 7 години
Вчера пуснаха Андрейчо, днес пускат другият милионер - Кънчо... Аве партийни милионери и голф играчи, КОЙ ви дава право да говорите от името на "българският народ" и така да предизвиквате ефекта на "самосбъднатото предсказание".Изобщо т.н. "социологически" проучвания трябва да бъдат забранени. Някой замисля ли се, какви биха били резултатите от едни избори, ако изобщо нямаше "проучвания" и ей така - отиваш и гласуваш/ или не гласуваш, без да си предварително облъчен. Ами картината ще различна!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
49, И ТИ ПОВЕРВА НА ТОМОВ ЧЕ ЕВРОПА Е В РУИНИ- НЕ ВА ДА ТА УСПОКОЯ- РОДНИНИТЕ МИ РЕКОХА - НЯМА РУИНИ, НЯМА СКЪПОТИЯ- В ИРЛАНДИЯ ХРАНАТА БИЛА ПО ЕВТИНА ОТ ТУК- ОТВОРИ САЙТОВЕ С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ- ША ВИДИШ, АКО СИ ЛЮБОЗНАТЕЛЕН МОЖЕШ МНОГО НЕЩА ДА ПРОЧЕТЕШ С ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧА, ОСТАВЕТЕ БРАТУШКИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ РОДИНАТА И НИЕ ЕВРОПА- НАЧИ ЗИМАШ СИ ЛИЧНАТА КАРТА, ЕВРОПЕЙСКА ЗДРАВНА КАРТА И СЕ ИЗТРОПВАШ КЪДЕТО ИСКАШ- КАЗВАТ ТРЯБВА ДА ИМАШ МНОГО БАГАЖ НА ГОРНИЯ ЕТАЖ И ЗДРАВИ РЪЦЕ.
40
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Смяната на ляво и дясно е нормален обществен процес. Винаги е било така и ще продължава да бъде. Прочетете за политическия спектър и връзката му с човешкия мозък на когнитивно ниво.