БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?

Ревизията на Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, убедени анализатори
Обновена: 31 яну 2017 10:29 | 31 яну 2017 09:04,
120
БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Социологът Кънчо Стойчев прогнозира, че след предстоящите парламентарни избори можем да се озовем в 7 или 8-партиен парламент. Той обаче подчерта, че това е по-малко вероятно.

Според него не може да се говори за неимоверно вдигане на рейтинга на БСП след президентските избори. Стойчев е на мнение, че съществува възможност в парламента да влезе "Да, България" на Христо Иванов.

Още по темата
"

Гласуването за Марешки е гласуване за ГЕРБ, става дума за един и същи проект", настоя социологът пред Bulgаria ON AIR.

Според експерта по изборни системи Димитър Димитров има белези за възможен голям интерес към платформи, подобни на тази на Марешки, които са опростени и лесни за разбиране.

"Партиите, които ще влязат в парламента са пет, евентуално пет плюс една", посочи  той и добави, че ако има някаква изненада, тя ще дойде от коалицията АБВ-"Движение 21".

Политологът е убеден, че заявената ревизия от служебното правителство на Огнян Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, а оценката ще бъде селективна. По думите му засегнат от ревизията може да се окаже бившият здравен министър Петър Москов.

Кънчо Стойчев защити тезата, че мнозинството българи искат промяна, а на страната са нужни две неща - нормализация (спазване на правилата в държавата) и европеизация.

"Президентските избори бяха знак за промяна и изненадаха всички ни със своя мащаб. Всеки призив за ревизия се посреща добре от българския народ - не е нужен телескоп, за да се видят безобразията. Не е възможно в България да се спечели обществена поръчка, тъй като всички 100% са наредени", каза още социологът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, Кънчо...
18
9
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ХанкоПримитивното ти мислене е в синхрон с примитивното ти име... - с тия 16 милиарда ГЕРБ платиха сметката на БСП... - фалита на КТБ, разплащане с Русия и НЕК за АЕЦ Белене, дългове по Южен поток и още един куп необезпечени договори...
17
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странджа, Тиквата бая пари е отнесъл за да продължава да ви плаща и след като Народа го нарита!Незабравяй, че стотинките които получаваш на пост са от нашия джоб!
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Кънчо като го гледам все едно гледам някакво хумористично предаване. Жалкото е че има много хора, които не виждат елементарната демагогия на такива псевдо социолози - бизнесмени.
15
16
 
11
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Тиквата също размахваше членската си книжка от БКП. И да си припомним: "Ало Ваньо, абе обещах на Гоце" И като са толкова десни ГЕРБ, защо не позволиха на населението да си защитава собствеността? Комунистите и техните Копои милиционерите, много ги е страх от народната Любов.
14
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете на Герб си помпат плюсчета и мислят, че ще манипулират хората хахахахаха
13
14
 
11
 
! Отговори
барон мюнхаузен преди 7 години
..на вниманието на троловете гурберасти : тва за виденовите зими и други инструменти за агитация се поизтърка , само да напомня , че преди Боко да дойде на власт и да изреве на умряло , че идва криза към Бг , всичко си беше тръгнало да се оправя , заплатите се вдигнаха и " златния дъжд" дето не го споменавате нещо се изсипваше към държавата от западна посока ..но то тоя винаги нещо му е виновно , но тогава още не беше познат на публиката ..
12
12
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Нормален човек няма как да повярва на социолози, като Кънчо и червен Кольо... - ако искаме донякъде да разберем истината гласовете за БСП трябва да се разделят на две, а тия на ГЕРБ да се умножат по две...
11
12
 
10
 
! Отговори
Ханко преди 7 години
..е , може би , ако Орешарски беше толкова гениален да вземе като Боко двайсетина милиарда заем щеше да управлява и до днес . А за тия , които си мислят , че с термина " мадам лъжа" ще спечелят изборите да им намекна , че с това само напомнят на хората поговорката " лъжеца вика вижте лъжеца"/ май за крадеца беше , но и в случая върши работа../
10
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това беше протестен мажоритарен вот и какво излезе гласувахмме за радевполучихме ндсв така че бсп е загубила парл избори аз ще гласувамЗА НИКОИ
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помним Лукановата зима и инфлацията на Виденов, помним Станишев с Белене и Орешарски и катастрофата с КТБ!
8
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДргарю национални катастрофи има само след управление на БКП - БСП . Не умееш да правиш пропаганда , много си елементарен .
7
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Лъжа впрегна каруцата пред коня със своите социолози. Така ли БСП ще печели избори с лъжи иманипулации. И като ги спечели евентуално какво ще прави , като никой не я иска за партньор . Смешници .
6
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ГЕРБ никога повече не трябва да се допускат да управляват.След тях национални катастрофи и нищо друго.
5
13
 
21
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Голямата разлика на втория тур в полза на Жимби Радев дойде основно от гласовете на депесе. Така че Нинова да не се бие в гърдите. Ако баце Боко беше пуснал нишан на Доганя преди изборите, кака Цецка щеше да е президент.
4
13
 
34
 
! Отговори
забраван преди 7 години
ако сме забравили лУКАНОВОТО и вИДЕНОВАТО управление бсп ще са първи и пак катасттрофа,но ние не сме забравили
3
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП никога няма да са номер 1, защото хората не ги обичат.
2
7
 
19
 
! Отговори
don преди 7 години
За да си върне довирето в избирателите г-н Борисов трябва да продължи започнатото си намерение и да предеде на прокуратурата корумираните си министри и висши служители на държавната администрация за които има пре достатъчно доказателства за тяхните престъпни действия действия. да не стане както пловдивския кмет веднага поръчков съдебен чадър при толкова много доказателства и за други престъпление.по тази начин ще има промяна и ГЕРБ ще бъде 1нов бардак със стари " *** в и " не се прави!
1
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладна кокошка - просо сънува. Много гладна. Свирепа. Ама кокошка.