БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?

Ревизията на Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, убедени анализатори
Обновена: 31 яну 2017 10:29 | 31 яну 2017 09:04,
120
БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Социологът Кънчо Стойчев прогнозира, че след предстоящите парламентарни избори можем да се озовем в 7 или 8-партиен парламент. Той обаче подчерта, че това е по-малко вероятно.

Според него не може да се говори за неимоверно вдигане на рейтинга на БСП след президентските избори. Стойчев е на мнение, че съществува възможност в парламента да влезе "Да, България" на Христо Иванов.

Още по темата
"

Гласуването за Марешки е гласуване за ГЕРБ, става дума за един и същи проект", настоя социологът пред Bulgаria ON AIR.

Според експерта по изборни системи Димитър Димитров има белези за възможен голям интерес към платформи, подобни на тази на Марешки, които са опростени и лесни за разбиране.

"Партиите, които ще влязат в парламента са пет, евентуално пет плюс една", посочи  той и добави, че ако има някаква изненада, тя ще дойде от коалицията АБВ-"Движение 21".

Политологът е убеден, че заявената ревизия от служебното правителство на Огнян Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, а оценката ще бъде селективна. По думите му засегнат от ревизията може да се окаже бившият здравен министър Петър Москов.

Кънчо Стойчев защити тезата, че мнозинството българи искат промяна, а на страната са нужни две неща - нормализация (спазване на правилата в държавата) и европеизация.

"Президентските избори бяха знак за промяна и изненадаха всички ни със своя мащаб. Всеки призив за ревизия се посреща добре от българския народ - не е нужен телескоп, за да се видят безобразията. Не е възможно в България да се спечели обществена поръчка, тъй като всички 100% са наредени", каза още социологът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
10
 
! Отговори
добре,де Стойчев, преди 7 години
казваш за Марешки,а не казваш за партията на Хр Иванов-ако гласуваш за тях....и т.н.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОТЪРСИ С ГУГЛЕТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ, ВИЖ КОИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛЕВИ ПАРТИИ СА НЕГОВИ ЧЛЕНОВЕ, И ОТВОРИ ДА ВИДИШ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТИЯ ПАРТИИ ЗА НАРОДА СИ И БЕДНИТЕ, КАК РЕАЛНО СА ПОСТИГНАЛИ СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- ПРОВЕРИ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ- ТАМ СА НАШИТЕ СЕГА КАТО ИЗБЕРЕМ НИНОВА ЩЕЛИ ДА СЕ ВЪРНАТ ТЯ ГИ ВИКАЛА С ГОЛЕМИ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ И СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква "европеизация" ви гони бе? Тая еуропка вече е такава ориенталщина, каквато в 19 век не е била. Айде джа, това не е за нас!
36
5
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 7 години
Неслучайно в Англия наши сънародници зададоха въпроса на Боко, кой вижда като се погледне в огледалото!Те двамата си пръцкат в едно гърне!
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да вземете да се образовате и да видите какви са настроенията в Русия ! - руснаците са се наточили и се готвят за революция срещу любимият Ви батюшка Путин.Та от БСП да се съберат и обмислят накъде ще хващат че без Путин пътя е само в учебниците по история.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блаженни са вярващите!Кънчо- момчето чудо!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето хора не четат между редовете!Слушайте какво си говореха " Двете каки", там има мноооого истина!
32
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КТБ я ограби Бойко и Пеевскизащото перяха пари
31
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕРВЕНИТЕ ИМАТ ТАКЪВ ВИСОК РЕЙТИНГ ЗАЩОТО ПАРТИЯ ЧЛЕН НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ЩЕ ВЪВЕДЕ ОГРОМНИ ДАНЪЦИ ЗА БОГАТИТЕ СИ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ И НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ ЗА БЕДНИТЕ СИ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ- НЯМА ДА ГИ ПУСНЕМ САМО ТЯХ ЩЕ ИЗБИРАМЕ- КЪНЧО БЪДЕЩЕТО Е НА ЛЕВИТЕ - ВИЖ КАКВО НАПРАВИХА ЛЕВИТЕ В ЕВРОПА- ВИСОКИ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ, 13 И 14 ЗАПЛАТА И НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, ЕДИН Е ЗДРАВНО СИГУРЕН- ВСИЧКИТЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ В ТОЯ СЛУЧАЙ- ЕВРОПА Е СОЦИАЛНА И БОГАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА СОЦИАЛ ПАРТИИ
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата (ако може да се нарече така тази ***) се работи от 4, 5 човека и затова няма оправия!А устойчиво правителство няма да има и след тези избори, разделени сме! Да живее Плевнята - обединителя!
29
0
 
14
 
! Отговори
Кумa Лисa преди 7 години
Ха така, тъпaци! Делете се ***. А колецa влизa ли влиза все по на дълбоко в ГЪЗЪТ !
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, но Борисов не беше тогава на власт, а Искров беше назначен от Станишев.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и все пак
26
2
 
5
 
! Отговори
до реалист преди 7 години
Ами защото и той е вътре с двата крака
25
6
 
25
 
! Отговори
реалист преди 7 години
БСП като са виновни за КТБ, защо Борисаов не пожела международната фирма, която направи доклад за КТБ, да върне парите? Защо не каже кой ограби КТБ? Да ли той не е един от тях? Защо никога не сме чули лоша дума от него и съпартийците му за Пеевски? А какво направиха за съдебната реформа? Не защитавам БСП, по добре да ги няма, но нека да не се заблуждаваме и за ГЕРБ. От едно кутило са, но с различни имена.Промяната няма да настъпи с тях.
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
33, ЗАПЛАТА МИ ПО НОИ С ПИК И ЕГН- ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ ЗА МЕСЕЦ ЯНУАРИ 1997 Г 12.44ЛВ, ДЕКЕМВРИ 2016 Г- 1090 ЛВ- ПОЗНАЙ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАМ, А СЕГА ЩЕ ТИЧАМ ДА СИ ИЗТЕГЛЯ ПАРИТЕ И ДА СИ ГИ ИЗХАРЧА ВСИЧКИТЕ - ЗА ДЕЦА И ВНУЦИ, НЕ ИСКАМ ДА ОСЪМНА С БЛОКИРАНА СМЕТКА- ПОЗНАЙ ЗАЩО НЕКА ДА Е ВИСОК РЕЙТИНГА НА БСП- ПОЗНАЙ КЪДЕ ОТИВАМЕ ВСИЧКИ СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ С ЛИЧНИТЕ СИ КАРТИ. НЕ СЪМ *** НЕ СЪМ *** И ИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТУК ЗАЩОТО ВЕЧЕ РАЗБРАХМЕ ОТ ТОМА ТОМОВ ЧЕ ЕВРОПА Е В РАЗРУХА
23
24
 
12
 
! Отговори
Тиквено оакване преди 7 години
Не *** сс много хубави. Тиквата много се изложи. Хората вече търсят промяната дори, ако тя е БСП.
22
31
 
18
 
! Отговори
До Троловете преди 7 години
Абе герберски ***, какво ми размахвате времена от преди 20 години!?!При Станишев заплатата ми стигна 1200 лв на края на мандата му а сега ми е 800! Хладилника ми беше пълен и гости, гости, сега хората не могат да поканят гости поне веднъж в месеца!Айде не ми отваряйте устата за отминали години, където бяхме в пъти по-добре!А за Жан Виденов мога да кажа, че "десните" му направиха ***, фалираха държавата и дойдоха на бял кон за да направят тая кражба - Масовата приватизация!
21
5
 
12
 
! Отговори
И ГЕРБ, и БСП преди 7 години
събират по един милион армия, алчни и прости чиновници, милиционери и персонал в партийни фирми-касички, както и по някоя махала *** също. Който и да дойде на власт от двата лагера, все ще си остане същото дране за раята- на живо, бавно и мъчително
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕРВЕН КЪНЧО ТОЯ ПЪТ Е ПРАВ- БСП ВЛЯЗОХА ВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА И НА 2 РИЯ ДЕН РЕЙТИНГА ИМ НАДСКОЧИ ТОЯ НА ГЕРБ- ЗАЩОТО ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ОТ М МАРТ 1000 ЛВ, МИН ПЕНСИЯ 500 ЛВ, А ДАНЪКЪТ НА ВИСОКИТЕ ДОХОДИ 70% КАТО ДРУГИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРТИИ И НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, 13 И 14 ЗАПЛАТА- НЕМА ДА ГИ ПУСКАМЕ ОТ ВЛАСТТА- ЗАПОЧВАЛИ СОЦИАЛНОТО ИЗРАВНЯВАНЕ ОТ СВОИТЕ ЛИДЕРИ МИЛИОНЕРИ И ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ- ДО ЕДИН СЪБИРАЛИ СТАРО ДЖЕЛЕЗО. ТЕ ЗАТОВА РЕЙТИНГЪТ ИМ Е ТОЛКОВА ОГРОМЕН- 99.9%