Борисов се готви за избори след избори, чака мажоритарни

Не виждал правителство след 26 март при сегашната конфронтация
Обновена: 3 фев 2017 12:58 | 3 фев 2017 12:35,
203

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му се готви и за вариант на нови избори след предстоящите през март.

Още по темата
Той обясни, че не вижда как ще се състави правителство след 26 март при сегашната конфронтация между партиите.  
Бившият премиер припомни, че се очаква и до седмица-две съдът да се произнесе за законността на референдума за изборните правила.

Според него, ако съдът се произнесе в полза на допитването, следващият парламент ще трябва да се събере само, за да промени изборните правила и да се разпусне, за да се проведат нови избори по тях.  

"Ние ще се подготвим и в единия, и в другия случай", каза Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ  коментира и темата с машинното гласуване.

Той предложи България нито да купува, нито да наема машините, а да си ги произведе.

Според Борисов така ще излезе много по-евтино на държавата, особено ако трябва да се наемат машини за избори през няколко месеца.  


"Да си ги произведем, защото може да се наложи често да си ги купуваме. Нямаме сигурност дали ще дойдат от Филипините, от Канарите, как ще пътуват", каза лидерът на ГЕРБ.  

Той коментира и заявките за ревизия на управлението му, които даде служебният кабинет. Бившият премиер заяви готовност да го проверяват от сутрин до вечер, но заподозря, че това е част от предизборната кампания.  

Борисов попита и защо ревизията се ограничава до последните две години, а не се разпростре и преди това.  

"На моите опоненти искам да кажа - времето на моята толерантност приключи", каза той и допълни, че няма да позволи всичко да се лепи на името на ГЕРБ.  

"Знам как платихме "Спартан"-ите и как дойдоха, как платих първите еърбъси. И как тази партия, която ни ги натресе да ги плащаме, пътува с тях за да е по-евтино", каза още Борисов.  

На фона на предстоящите ревизии във властта у нас той констатира и че "се счупи румънският модел, толкова хвален".  

Той обвини журналистите в къса памет, защото се възмущават от румънските социалисти, които оневиняват корупцията, а не помнят как в последните си дни кабинетът Станишев бил приел закон, с който оневинява властта си за всичко.  

Борисов припомни КТБ, за която каза, че е била източена умишлена, както и 5 млрд. евро за реакторите, дадени без обществена поръчка на Уестингхаус по времето на Драгомир Стойнев.  

Коментирайки програмата на ГЕРБ, на чието представяне присъства, Борисов се застъпи за доброволци към армията и си спомни, че като млад е мечтаел да марширува по плаца.

"Кубинките ни още са в гардероба", каза още той, подкрепяйки тезата, че всеки може да поиска да стане доброволец.  

"Ако ще даваш ябълки, да взимам нож да ги беля, небелени не ги ям", даде думата за въпрос Борисов на Илияна Беновска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,Бойко,верно ли обещаваш такива благини като 600 лв.мин.заплата и 1500 лв.средна?Ама нали преди изборите патриотите поискаха 300 лв.мин.пенсия,а ти каза,че "ще сринем държавата,ако ги дадем".А сега няма ли да се срине държавата при тия бомбастични обещания?Ама,кой ли пък ти вярва.
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАТЕ БОЙКО Е ВЕЛИКПо брой подадени оставки верно сте първа сила.
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най неудачния политик ;едн мандат не може да изкара без да се о...е...е
65
4
 
18
 
! Отговори
АМАН ОТ ПРОСТОТИЯТА преди 7 години
НАЛИ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ЗАЩОТО ХОРАТА ИСКАЛИ ПРОМЯНА Т.Е. НЕ ИСКАЛИ ВЕЧЕ ГЕРБ. АМИ ЗАЩО ПАК СЕ НАТИСКА? ПАК РАЗВЪРЗА ТОРБАТА С ОБЕЩАНИЯТА, Т.Е. С ОПАШАТИТЕ ЛЪЖИ. МИСЛЕХ СИ, ЧЕ СМЕ СЕ ОТЪРВАЛИ ОТ ПРОСТАШКОТО МУТРЕНСКО, НЕНОРМАЛНО ГОВОРЕНЕ - И ЕТО ПАК, НЕ ЯДЯЛ ЯБЪЛКИТЕ НА БЕНОВСКА НЕОБЕЛЕНИ. А СЛИВАТА НА БЕНОВСКА, КАК ЛИ Я ЯДЕ?
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за какво са му мажоритарни избори след като освен него никой гербераст няма да бъде избран.какво ще прави без партия
63
6
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
ГЕРБ ще останат само "званите" на тези избори, избраните ще бъдат други! Защото и ние се готвим за тях;))))
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже и тоя признава, че от следващия парламент няма смисъл 27 год не ги ли натаманихте тия закони на кой е нужен тоя парламент то парламент не е нужен те машини ще им купуват, купувайте бе купувайте ашколсун.
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не парламента е най-големия проблем, най-големия проблем е съдът и администрацията от края на миналия век. Заради тях има високи нива на корупция и от там увеличаваща се разлика от бедни и богати и заради това хората напускат българия и отлагат да имат деца.
60
3
 
21
 
! Отговори
НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИНАЛИ преди 7 години
НЯМА ОТЪРВАВАНЕ НИТО ОТ МУТРАТА БОРИСОВ, НИТО ОТ МУТРАТА СЛАВИ ТРИФОНОВ. НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ ВЕЧЕ В ЗМИЙСКАТА ПРЕГРЪДКА МЕЖДУ ТИЯ ДВАМАТА.ЗАМ. ГЛАВНАТА ПРОКУРОРКА АСЯ ПЕТРОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА, КОЯТО ОТ ВИСШИЯ ПРАВЕН ЕШЕЛОН ПРИЗНАВА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ПО ЗАКОН БЮЛЕТИНИ, ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНИ.СЪЩАТА АСЯ ПЕТРОВА, ПРОВИНЦИАЛНАТА СЪДИЙКА ПО ПОРЪЧКОВОТО ДЕЛО СРЕЩУ ПЕШО СУМИСТА, ЧОВЕКЪТ НА СРЕТАН ЙОСИЧ,КОШМАРЪТ НА БОКО. КАКАТА Е И СКАНДАЛНО ИЗВЕСТНА КАТОЛЮБОВНИЦА НА ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ, КЪМ СКОКЪТ И ВЪВ ВЛАСТТА
59
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Лъжльо Б.Борисов ви обещава, ако пак го изберете,от чешмите ви ще потече мед и масло.И по-точно мин.заплата 600 лв.и средна заплата 1500 лв.Нищо,че той не ги дава.Нищо че само преди един месец вдигнаха мин.заплата на 460 лв.и то с триста зора и то с нежелание от страна на работодателите.Същия господин тогава каза,че в следващите 3 години мин.заплата няма да се вдига.Но тогава не беше подал оставка и не мислеше за избори.Тоя верно ни мисли за много прости.
58
3
 
19
 
! Отговори
дв преди 7 години
Бойко, къде е Пеевски?
57
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче Боце си продължава - "Платих", "докарах"...Баце, тия пари са наши, а не твои.
56
3
 
30
 
! Отговори
Тиквократ преди 7 години
Не виждал правителство при тази конфронтация, ами как ще вижда, той иска да е само ТОЙ, да свети като вселенското слънце, мотото му е: "Аз съм пътят и истината, и бостанът!". А герберастите, като ги приемат в партията, се заклеват върху "Винету" и една тиква с думите: "Един е Боко и Цвъко е неговият пророк", а вождът ги закичва с клонка от магнолия! Отвратен съм!
55
0
 
9
 
! Отговори
:)))))) преди 7 години
До Анонимен 62Ти направо изби рибата с чадъра!
54
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти го гониш през вратататой ти влиза през комина
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не достигат 12 000, за да бъде преминат прага. Резултатите са ясни, останалото е манипулация.
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей Ей ..... Няма такова нещо като българина. Баси тарикатлъка баси чудото. нова схема измислиха само и само да се протака време и нищо смислено да не се върши. Добре дошли всички в новата реалност "Избори" след "Избори" с цел протакане... докога ? казва ли ти някой........
51
11
 
2
 
! Отговори
ROSEN преди 7 години
До АнонименКак ги преброи 8 години?
50
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коалиция след изборите е възможна само между Курванелия Магарешки и Доганич. От другата страна стоят ГЕРБ+ПФ+РБ. Всякакви други конфигурации ще са от ден до пладне. Така че наистина се гответе за нови мажоритарни на 100% избори в началото на есента.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След всичките резили и злоупотреба с власт,Цвета Караянчева отново е номинирана за депутат!Човекът,извършил най-масовите и жестоки политически чистки в Кърджали,човекът,който реанимира бивши кадри на БКП и агенти на ДС отново иска власт!Какъв е генезисът на тази партия,ако анализираме действията на Караянчева?КОМУНИЗЪМ и БОЛШЕВИЗЪМ от най-злокобен модел.Добре,че няма смъртно наказание,защото Цвета щеше да ни издейства място до стената.