Битката за парламент започва, ГЕРБ първи на старта

Партиите подават документи в ЦИК за изборите на 26 март
Обновена: 2 фев 2017 10:32 | 2 фев 2017 10:22,
29
Битката за парламент започва, ГЕРБ първи на старта
Снимка: архив Булфото

Битката за присъствие в новия парламент започва де факто. От днес партиите, които ще се състезават да пратят свои представители на депутатските банки, могат да се регистрират в ЦИК за това.

Крайният срок за подаването на документи е 8 февруари.

Листите за участие в предсрочните парламентарни избори трябва да се регистрират до 23 февруари. Три дни по-късно трябва да стартира официално и предизборната кампания.

Още по темата

ГЕРБ и този път спазиха традицията си да се регистрират първи в ЦИК за участие в изборите.

За разлика от друг път обаче документите не внесе зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Той е на посещение в САЩ, а подпис под искането за регистрация сложи  административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Заедно с него бяха заместник-председателят на 43-тото Народното събрание Димитър Главчев и доскорошните депутати Десислава Атанасова и Георг Георгиев.

"В първия ден и час за регистрация в ЦИК ние подадохме документите, те бяха приети без забележка", каза Паунов след внасянето на документите.

Той обясни, че ГЕРБ са били събрали 27 000 подписа на хора, които подкрепят регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори. Заради изискването да се подадат до 9 999 подписа, толкова и били внесени в ЦИК.

"Искам да благодаря на младежите от софийската структура на ГЕРБ, които за пореден път не само, че спазиха традицията, но и много активно се включиха в обработката на подписката, за за можем днес да я внесем в ЦИК", добави Паунов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.