Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойде

А откога български премиер не е ходил в Москва?! Следващият да отиде!
74
Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойде
Снимка: БТА, архив

Според екслидера на АБВ и президент (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов България не трябва да козирува на Брюксел във всяко нещо.

Още по темата

Посещението на новия държавен глава Румен Радев беше позитивно, но трябва още по-активно да се отстоява българския интерес, не може на нас да ни се спускат всякакви решения и позиции, коментира Първанов пред bTV, след като вчера президентът наложи вето на Закона за концесиите, а евродепутати предупредиха, че това ще ни навлече санкции от Брюксел.

"В тази криза на Европа, ценностна и политическа, очаквам да видя повече характер от българските политици", заяви бившият председател на БСП и АБВ.

Той отбеляза, че използването на военен самолет за визитата до Брюксел е било знаково и е било с цел Радев "да покаже сила, мощ".

Според Георги Първанов президентът е казал нещо, което не се отличава от позицията на европейските лидери – не може да се гради нова европейска архитектура на сигурността без Москва. По думите му санкциите, наложени от ЕС, носят негативи за България и трябва по-настойчиво да се настоява за тяхната отмяна.

Във връзка с визитата на Владимир Путин в Унгария и изразената там от него готовност отново да работи с нашата страна, Първанов коментира: "Онова, което ние можехме да направим с мощните газови проекти и всички проекти в енергетиката, уви, правят ги други".

Бившият лидер на АБВ даде и "идея" на управляващите: "Предстои да отбележим юбилейна годишнина от руско-турската освободителна война. През 2003 г. през Путин беше в България по повод на тогавашната годишнина. Това беше една мн силна визита с последващ политически и икономически ефект. Диалогът би могъл да започне с такова събития в културен план, а след това ще се отпушат възможностите за общуване в икономиката".

Първанов посъветва и следващите български премиери да намерят път към Москва: "Знаете ли от кога български премиер не е ходил в Москва? Това е недопустимо!".

След като АБВ започна съвместна работа с "Движение 21" на Татяна Дончева, Георги Първановобяви, че това е нормална част от процесите в лявото пространство и двете формации имат много общи приоритети. Той смята, че новата коалиция "би могла да бъде сериозна алтернатива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Ползите от Южен поток и АЕЦ-а са видни, а ти ни кажи за какво НАСА харчи милиарди долари пари на данъкоплатците мисия до Марс много полезно нещо ?
34
6
 
12
 
! Отговори
алоо преди 7 години
Само да попитам тоя дето се прехласва по "майката кърмилница русия" от чии гърди е сукал мляко ??
33
4
 
10
 
! Отговори
ж преди 7 години
Русия може и да има бъдеще ,но в Евразия ....... Некатъргува с партньори като Китай ,Индия и тн . Нас какво ни засяга.
32
6
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Българи, правете си сметка за какви пари става дума в мераците на БСП и АБВ за "големия енергиен шлем". Това са нашите пари, на децата и внуците, може и правнуците ни. На никой ли не му стана ясно, че БСП харчи нашите пари за 20-30 години напред, без да има налице нищо построено, само за да си натъпчат гушите с още и още, защото червените насита нямат. Освен това наистина ще ни превърнат в "задунайская губерния". Бай Тошо не успя, защото Брежнев не го пожела, но Путин работи упорито по въпроса.
31
1
 
16
 
! Отговори
Майтапи :) преди 7 години
използването на военен самолет за визитата до Брюксел е било знаково и е било с цел Радев "да покаже сила, мощ" ???Еее майтапчиии ...
30
2
 
10
 
! Отговори
?? преди 7 години
майката кърмилница Русия ??? А тъй и майка си забравихте магарита с магарита простии
29
2
 
10
 
! Отговори
ООН преди 7 години
Новия посланик на САЩ В ООН, Ники Хейли, назначен от май-одобрявания американец в Русия, Доналд Тръмп, днес заяви: САНКИЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ ОСТАНАТ, ДОКАТО РУСИЯ НЕ ВЪРНЕ КРИМ НА УКРАЙНА И НЕ СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ ИЗТОЧНА УКРАЙНА!Тръмп обществото в България, създадено от русофили, не бе открито за коментар :)
28
3
 
9
 
! Отговори
. преди 7 години
Като дойде Путин, няколко хиляди чирвени газ-ищя ще ревнат в радостен хор. Батюшка *** добре си ни настъпил.
27
17
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 7 години
Лека полека България ще се върне при майката кърмилница Русия,скапани русофоби,а вие преспокойно може да вървите по дяволите, откъдето сте се пръкнали!
26
2
 
14
 
! Отговори
Гоце преди 7 години
Да започнем и спешни зближавания на отношенията и със Северна Корея, Монголия, Куба и др Приятелски държави!
25
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 7 години
Да си спомняте нещо да се е случила от полза за България след визитата на Путин през 2003? Аз помня,че на 03 март не пуснаха автобусите с граждани на връх Шипка заради Първанов и Путин .И помня също как на 7 март убиха Илия Павлов,който се движеше заедно с двамата президенти.
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще дойде Путин да направи първа копка на Южен поток! Добре дошъл!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Гоце се изказа.Българите си избираме за президент доказан агент на ДС и доказан бракониер, а после други са ни виновни за дереджето.
22
2
 
12
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
троянските магарита с чирвени газ-ища хахаха
21
2
 
8
 
! Отговори
хаха преди 7 години
троянските магарита по им допада
20
2
 
5
 
! Отговори
ииииххууу преди 7 години
По-точно резриваха и размучаха, защото не са коне.
19
5
 
22
 
! Отговори
Гоце преди 7 години
Големи шлемове, тройни коалиции, празни петролопроводи, южни потоци, АЕЦ - черна дупка, гръмнали банки, паралелни партийки, спа - хотели... Национален предател в полза на Русия.
18
4
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Пишете за някакъв си ... "Поутин" или нещо такова. Той с какво се занимава?
17
3
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ще поканим Путин, но Първанов и още няколко стотици хиляди негови сънародници ще трябва преди това да заемат стойка "партер". :)))
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвайте се за крим червени мишшки. Утре турция като поиска южна българия пак така ви искам ...да викате браво ердоган.Дребни смешници.