Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойде

А откога български премиер не е ходил в Москва?! Следващият да отиде!
74
Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойде
Снимка: БТА, архив

Според екслидера на АБВ и президент (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов България не трябва да козирува на Брюксел във всяко нещо.

Още по темата

Посещението на новия държавен глава Румен Радев беше позитивно, но трябва още по-активно да се отстоява българския интерес, не може на нас да ни се спускат всякакви решения и позиции, коментира Първанов пред bTV, след като вчера президентът наложи вето на Закона за концесиите, а евродепутати предупредиха, че това ще ни навлече санкции от Брюксел.

"В тази криза на Европа, ценностна и политическа, очаквам да видя повече характер от българските политици", заяви бившият председател на БСП и АБВ.

Той отбеляза, че използването на военен самолет за визитата до Брюксел е било знаково и е било с цел Радев "да покаже сила, мощ".

Според Георги Първанов президентът е казал нещо, което не се отличава от позицията на европейските лидери – не може да се гради нова европейска архитектура на сигурността без Москва. По думите му санкциите, наложени от ЕС, носят негативи за България и трябва по-настойчиво да се настоява за тяхната отмяна.

Във връзка с визитата на Владимир Путин в Унгария и изразената там от него готовност отново да работи с нашата страна, Първанов коментира: "Онова, което ние можехме да направим с мощните газови проекти и всички проекти в енергетиката, уви, правят ги други".

Бившият лидер на АБВ даде и "идея" на управляващите: "Предстои да отбележим юбилейна годишнина от руско-турската освободителна война. През 2003 г. през Путин беше в България по повод на тогавашната годишнина. Това беше една мн силна визита с последващ политически и икономически ефект. Диалогът би могъл да започне с такова събития в културен план, а след това ще се отпушат възможностите за общуване в икономиката".

Първанов посъветва и следващите български премиери да намерят път към Москва: "Знаете ли от кога български премиер не е ходил в Москва? Това е недопустимо!".

След като АБВ започна съвместна работа с "Движение 21" на Татяна Дончева, Георги Първановобяви, че това е нормална част от процесите в лявото пространство и двете формации имат много общи приоритети. Той смята, че новата коалиция "би могла да бъде сериозна алтернатива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не трябва да кани убийци на славяни !
14
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троянските коне се разцвилиха !
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия със всичко поксзва,че не уважава нито европа, нито страните в нея,нито даже близката си укрсйна. Не виждам зсщо трябва да работи на нашия пазар след като сама ,не го уважава. Санкциите трябва да си останат вечни докато дойде истински руски политик!
12
14
 
8
 
! Отговори
за 9 преди 7 години
Да в тежко положение според някои, а как се води война в тежко положение ?Русия е способна да брани себе си съюзниците си да лапне Крим и да дойдат у нас на море чак да им завидиш на тежкото положение. Иран ще се откаже скоро да търгува в долари в отговор на някои санкции нека видим какво ще стане.
11
18
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
На фона на ...припкащият Кратун при Меркел,Ердоган и всички останали от Алианса,време е един...смел нашенски лидер да погледне и на Изток.Иначе съвсем ще станем като детска градина,управлявана от...строгата даскалица Меркел.
10
11
 
26
 
! Отговори
sostin преди 7 години
Първанов, ти продажна комунистическа гад, що не си съберсш парцалите и право при джуджето да си живеете заедно и да му се възхищаваш?
9
12
 
16
 
! Отговори
виждате ли преди 7 години
Русия в е тежко положения.Уж велика сила ,а е като Ирак на Садам от 1990 до 2003 .И по -зле ще става.И там, ако помните, все се искаше отмяна на санкциите.А мнозина даже ги нарушаваха като сегашния Орбан за Русия ,тогава беше Ширак .Проблема с Русия е че ако паднат санкциите те ще продължат да пишат ,че САЩ са *** .А когато има санкции ,Америка за Путин е велика. Тоест ,аз не виждам защо да ги махат и да си правят пак проблеми на запад.
8
9
 
29
 
! Отговори
Lycho преди 7 години
Агент Гоце - Мръсен комунист.
7
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е на 100% не трябва да сме толкова зависими от ЕС особено в днешната ситуация, когато ЕС може да гръмне като тенджера под налягане. Днешните либерасти опозориха либерализма като цяло и хората се отвратиха от демократичните ценности.
6
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя руснак...дето нарече преди 2 дни " тази България" ?Тоя *** дето иска да гради бизнес и отношения с нас,а даже не се е научил да говори.Не българия предлага газ.....и ходи по соц държавите да се моли! Ако има предложения ТОЙ да ги изпрати. ***.
5
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов, защото ти не заминеш за русия и да се махнеш от тука гаден крадец работещ за чужда държава.
4
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добрият политик в държавата не ме интересува нито миналото му нито нищо. Интересува ме какво казва за съжаление малко са хората които могат да го проумеят.
3
6
 
26
 
! Отговори
И защо преди 7 години
И какво Гоце ,пак поредния пакет и шлемове и накрая ще гръмне някоя банка. После Русия ни съди ,а БГ е с празни ръце.
2
10
 
23
 
! Отговори
miko преди 7 години
Не, мерси.За какво да ходи в западнала и антисоциална страна каквато е Рашка.Нашите премиери трябва да ходят на посещения в социални, бързоразвиващи се, и перспективни страни, и не само да ходят и да блеят като овце, ами да почерпят ноу-хау и да го пренесат и у нас!
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оман от *** като тоя...