БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...

Образованието и икономиката били приоритетни сектори
185
БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор "Сигурност" и военни БСП тръгва към предсрочните избори. Платформата на левицата, която ще бъде гласувана на днешното заседание на конгреса, е кръстена "Поискай промяната".

Акцент в документа е образованието. В БСП са заложили до 2020 г. средствата за образование да достигнат 5% от брутния вътрешен продукт (при 3,5% за 2017 г.); за научноизследователска дейност – 1% от брутния вътрешен продукт (при 0,19 за 2017 г.).

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя и включване на  учителската професия в списъка на регулираните професии, предвиждат още от левицата, пише в. "Труд".

Ключова част от програмата е разделът "Икономика на растежа“ с много преференции за българските производители.

Предлага се и създаване фонд "Индустриален" с начален капитал от 500 млн. лв. за финансиране на предприятия, които отговарят на определени критерии.

От предизборната платформа на БСП става ясно, че не са се отказали напълно от премахването на плоския данък.

"Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно", е записано в документа.

Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: БСПизбориКонгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
10
 
! Отговори
Katebe nominal преди 7 години
Kakvoto e minirala besepe - bekape....minirano e 100 procenta! Besepe - bekape minira nai-dobre!
102
2
 
25
 
! Отговори
Граовец преди 7 години
Аз помня че годините на Беров - Виденов станаха известни в Българската история като "Години на Мутрите".
101
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИнтересно тази опорна точка я пишеш вече 100 пъти . Напиши за милионерите в БКП-БСП например Нинова , Гергов , Овчаров , Станишев , Масларова , Дъбов и всички на Позитано 20 . Ти да не смяташ , че като копираш г-жа Лъжа хората ще ти повярват .
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за другите с по 650 мизерни лева заплата , няма ли да обещаете повишение. Редно ли е някой да работи и да взема под 800 лева заплата.
99
3
 
32
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Обещавай смело - все някой може да повярва!
98
4
 
27
 
! Отговори
съкън преди 7 години
Социалистите обичат "плановата" икономика. Правят планове, пък къто видим резултата се чудим това ли са планирали.Помните ли правителството на Любен Беров с подкрепата на БСП където "запазваха" работни места.После дойде Жан Виденов с "бялата книга" пак имаха "големи планове".После долара стана 3000 лева. Сигурно това им е бил плана.
97
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...Българино, бягай че сполуката пак се готви да те яхне.
96
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожа Лъжа обещава ли, обещава!
95
5
 
26
 
! Отговори
не преди 7 години
СЛЕД КАТО ИЗВАДИХА ОТ НАФТАЛИНА ГЕРДЖИКОВ НЕ ИМ ВЯРВАМ ЗА НИЩО.
94
3
 
17
 
! Отговори
Защо Корна котка БАН преди 7 години
Почти всички структури на БАН са в София, а софиянци недолюбват БСП.Обещава по-високи заплати на 7-8 000 служители на БАН и така печели гласовете на тях и на семействата им.Но не коментира въпроса за това, какви печалби си докарват "учените" от БАН.Там има и хора, разчитащи само на мизерната заплата - млади асистенти, висшисти и среднисти от помощния персонал. Те работят по проектите, с надежда да получат и те някой лев от "учените",които тичат да четат лекции и само се подписват под проекта!
93
5
 
24
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Тези пак отвориха голямата торба с лъжи. По обещанията са номер едно, но облъчения електорат помни до година най много, после пак се лови на същите трици! Разчитат много на хвърлячите на пачки от терасите!
92
15
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Вардааааа! Всички ГРОБаджии в действие по всички медии.Активно присъствие за спечелване на изборите с всички средства.Това са разпоредбите на банкянската овчарка.Новият му трик е машинното гласуване/за наша сметка разбира се/.Баци лите на сините пъп ки се носят в пространството и тровят наред.Скоро няма да пием и водица.Банкянската овчарка се е погрижила да ни вдигнат цената на водата като начало с 18%.Ще бъдем бедни,гладни и "ухаещи" на бойковизъм.Напреееед с олиго френията!!!!!
91
1
 
13
 
! Отговори
Кого прикотква тази? преди 7 години
Ако дадено изследване е нужно, то бива финансирано като научно-изследователски проект и учените получават за него заплащане, което е допълнително към заплатите им.Учените от БАН отделят много часове от работното си време, за да преподават в университети и колежи. За това също им се заплаща допълнително.За тях заплатата в БАН е една осигурена сума и гаранция, че им тече трудов стаж на постоянен договор. Другото си набавят сами (проекти и лекции) и няма ограничения колко да вземат за това!
90
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние обещаваме, че ако спечели БСП няма да видят и ден спокойствие.
89
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз няма да гласувам за БСП,защото те са против средната класа.
88
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корна си е направила сметката какво още да приватизира.Но, за да се докопа и до хляба, и до ножа, тя обещава!Кого обаче ще облагодетелства?Питам се, колко престъпления разкриха кадрите на служба "Сигурност" и как се постараха да намалят битовата престъпност, която подлудява българина? Има ли поне едно семейство, което поне 4-5 пъти да не е станало жертва на кражби, грабежи, опити за измами, физическо насилие?Научните работници нямат горна граница на заплатите, заради така наречените проекти
87
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Червените милионериСамо да допълня списъка :Другаря Бойко М Борисов - комунист пожарникарДругарката Лиляна Павлова - дъщеря на партиен активист-член на ЦК на БКПЦецка Цачева - партиен секретарЦветан Цветанов - милиционер физкултурники още стотици знайни и незнайни "герои" дали душата си за ограбване на родината ни Да добавим и няколко парламента другари които активно работиха в ползу роду - родата си ! Нека почетем и тях за неуморния им труд в грабежа !
86
5
 
13
 
! Отговори
последният Джедай преди 7 години
4. "по-високи доходи за... служители в сектор "Сигурност" и военни"Нещо страшно ли се задава?
85
4
 
9
 
! Отговори
последният Джедай преди 7 години
1."Поискай промяната"."Коя промяна? Към Новият ред на "електронният банков концлагер" ли? Само белите якички я искат тая промяна2. "Икономика на растежа"Е защо не го кажете по селски - "икономика на кредита". С други думи - икономика на "още от същото"! Не, мерси! Не сте в час глобалните дълбинни процеци - тая икономика умря3. "Плавен изход от плоския данък."Демек - "козметика" с преразпределяне от заплати? А от печалби КОГА? Там е заровено кучето!!
84
6
 
14
 
! Отговори
Tai 4i преди 7 години
какви пари обещава БСП като ГЕРБ ПЪРВИ обещаха двойни заплати на всички учители в страната, 650 минимална 1500 средна и 300 пенсия е то за БЕСЕПЕТО какво остана да обещават ние искаме ПАРИ и ГЕРБ ги дава а Бесепе безлихвени заеми и вдигане на данъците НЕ МЕРСИ