Делегати опитаха да бламират Нинова за "вечните депутати"

Номерът не мина, така сами щели да се "спънат" и без намеса на Борисов
Обновена: 4 фев 2017 12:00 | 4 фев 2017 11:58, Камелия Цветанова
113
Делегати опитаха да бламират Нинова за "вечните депутати"
Снимка: Булфото, архив

Предложение на делегати да отпадне точката с промените в устава на БСП от дневния ред на червения конгрес не мина.

С предложенията соцлидерката Корнелия Нинова прави революционни промени в партийния документ, като въвежда пряк избор на председател от всички членове и мандатност за "вечните" червени депутати.
Само 66 от делегатите на конгреса подкрепиха искането за отпадане на точката от дневния ред.

Мнозинството от 511 делегати се обяви "против", а 24 бяха "въздържали се", съобщи "24 часа".

До гласуването се стигна, след като Тодор Канев от столичния район "Изгрев" поиска точката да отпадне от дневния ред на конгреса и да се остави за следващо заседание на конгреса.

"В предизборен период разглеждаме устав, който вкарва вътрешно напрежение в партията. Искаме да спечелим изборите, но няма да можем да го направим, ако не отидем единни и консолидирани", аргументира се социалистът.

Обществото очаква от нас не да се занимаваме с вътрешните си проблеми, а да чуе как ще се справим с бедността и социалното неравенство, с проблемите му, допълни Канев.

В отговор на изказването му стана Ненко Темелков от Перник.

И обясни, че е против отпадането точката за устава, не защото "съм се сгънал и са ме сгънали".

"Никой не ме е сгънал и никога не бих се сгънал. Защото съм трето поколение социалист, а синовете ми - четвърто. И защото съм перничанин", категоричен бе Темелков, който по принцип се води от приближените на старото ръководство на партията начело с Михаил Миков.
"Можем да отложим устава и по-лесно от това да се самобламираме няма. Но ще бламираме не толкова лидера и ИБ, а Националния съвет, на който сме членове, защото документът е внесен от него", обясни Темелков.

"Убеден съм, че проектът не е съвършен, но той дава гаранция за промяна, каквато се очаква от нас. И ако отложим тази точка - да ще разглеждаме политика, доходи и здравеопазване - това, което се очаква от нас, но трябва да си сложим и ред в къщичката. И ако отложим точката ще се бламираме и спънем сами два месеца преди изборите. Не е нужно Бойко Борисов да ни спъва, сами ще го направим", предупреди Темелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: БСПКонгресустав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде още една цв цв бб бб!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сакън. Страшни работи се говорят тука. Миниполите не са разрешени, НЕ СА!
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само БСП! Никога повече Герб и мутри!
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нинова е умна ,ще въведе ограничение на вечните депутати и ще ги изгони а тя като направи 3 поредни мандата ще премине отново при иван костов и започва на чисто.
7
10
 
12
 
! Отговори
Желязната Лейди преди 7 години
Браво Нинова, целия Народ ще гласува за теб!Разкарай старото, съживи България, увеличи драстично доходите, намери лостове да накараш и Бизнеса да увеличи доходите, защото могат да карат коли за по 200 бона а не могат да дават нормални заплати!Така ще се повиши покупателната възможност на хората и цялата икономика ще тръгне!Изгони Мониполите, изгони ЕРП-тата направи ги държавна собственост....и още и още!Това е пътят, радикални мерки!Иначе всички сме за Терминал 2!!!
6
9
 
11
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
Баце си намери майстора! Успех, Нинова! Реформирай тази партия, това трябваше да се случи преди 27 години!
5
4
 
3
 
! Отговори
До все така преди 7 години
Корни е хорни!---В грешка сте господине. На бодлива.. Бог рога не дава.
4
1
 
7
 
! Отговори
като за последно преди 7 години
Здраво са се вкопчили в кокала. Не дават на по-младите съпартийци да се облажат.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб за 12 годишна партия, имала ли е един-единствен конгрес или пленум или събрание, или както да се нарече, някакво събиране. Ами да вземе пример от Северна Корея. Поне вождовете са им същите. Само дето не можем да произвеждаме ракети:-)
2
10
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
И още ...Смяната на няколко сраснали се с депутатските банки политици няма да промени Системата.По-скоро прилича на популизъм от страна на Нинова.
1
14
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Нинова ми падна в очите, след като заяви, че генерал Маринкин си изпълнявал предизборните обещания.Беше ли обещал генерал Маринкин да направи Герджиков служебен премиер ?Не ! Беше обещал ПРОМЯНА, а Герджика е всичко друго, но не и промяна.Беше ли обещал генерал Маринкин да целува брюкселски з.адници ?Не ! Той говореше за отмяна на санкциите срещу Русия.Беше ли обещал снимки с Меркел ?Не ! Той говореше за баланс във външната политика.Ако го знаехме, че е такъв нямаше да го изберем !