Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!

"Нова република" тръгна с речи срещу ГЕРБ
Обновена: 4 фев 2017 16:15 | 4 фев 2017 16:15, Веселина Йорданова
178
Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!
Снимка: БТА

Ние винаги сме искали единно дясно, но това може да е при едно условие - като алтернатива на "фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ". С тези думи се обърна към членовете на "Нова република" председателят на надпартийната платформа Радан Кънев при официалното представяне на инициативата. Той поиска прошка от последователите си заради това, че два пъти ги е вкарал в коалиция с ГЕРБ, предаде БТА.

Имаме огромен грях, особено аз - два пъти обединихме дясното с ГЕРБ - през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад "Бай Кой", повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова република".

Той отчете, че резултатът от управлението на Борисов са по-малко свобода, охранени чиновници, вихрещи се картели. Дясното не може да бъде такова, да гони хората в чужбина, да принуждава стотици хиляди с десни убеждения да гласуват за лявото, за да спрат ГЕРБ, обясни председателят.

Бойко и БСП, подчерта Кънев, са тези, които връщат БСП на власт. И обяви, че левицата ще напусне завинаги властта, когато те, отдясно, се постараят Борисов да напусне завинаги политическата сцена.

Радан Кънев започна изказването си, споделяйки, че е очаквал присъстващите в залата да бъдат едновременно стреснати заради прогнозите на социолозите за два процента на изборите, и в същото време гневни. Очаквах да бъдете гневни към мен, защото аз го заслужавам, защото ви вкарах в безпринципен политически блок с наследниците на червената номенклатура, преговарях за министри, обърнах света да има коалиция в 43-ия парламент с надеждата, че ще изпълни поне малка част от програмата ни. С тези откровения политикът поиска извинение за подкрепата си и първоначалното участие в управлението на коалиционното правителство ГЕРБ- Реформатори.

Не сме ние, които се плашим от мафията, а тя от нас, даде заявка Кънев за приоритетите на "Нова република".
Победата се извоюва не от черната овца, нужна е общност - аз, вие - за силна България, завърши лидерът на надпартийното обединение словото си.

"Нова република" означава демократи за силна България, тя е обратното на Съветска република, заяви преди него заместникът му в ДСБ Атанас Атанасов. Той попита защо днес на конгреса на левицата е отишъл руският посланик - те искат властта, не трябва да я получават - отговори той. Нова република ще има, когато Бойко отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова стои в опозиция, посочи Атанасов.

На финала на официалното представяне на националната надпартийна платформа "Нова република" прозвуча песента на "Ахат" "Черна овца".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
20
 
! Отговори
Спрведливия преди 7 години
Отвратително жиголо! Поне да беше хубав, като е толкова гнусен! Кофти работа! Бог да пази България!
43
1
 
12
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
Имам чувството,че един и същи БайХ.й пише тук
42
4
 
29
 
! Отговори
! преди 7 години
Много жалко е,че такъв клоун цапа дясното пространство.
41
6
 
21
 
! Отговори
Ясно е,че преди 7 години
Радан е водач на най-радикалните комунисти.
40
3
 
26
 
! Отговори
Църковна мишка преди 7 години
Ти в тиквата няма да се спънеш, РаданЧо, защото тя те премаза отдавна!
39
4
 
23
 
! Отговори
GoSho преди 7 години
Господин лява резба, по голям социалист от Вас и командира Ви няма. Поне си признайте и не се бъркайте в политиката на страната. И Вие и Костов сте една черга. За съжаление червена.
38
4
 
30
 
! Отговори
пумпал преди 7 години
Така, говореше и на изборите през 2014г. такива хора нямат място в дясното политическо пространство Клоун.
37
6
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха ДСБ били десни та те все са от някогашната БКП хеле па оня драгалевския щвед дето извърши разбойническоментърджийската приватизация и създаде господин 10%, а сега се прави на сив кардинал и като му чета плювките на Раданчо оставам с чувството ,че ако от БСП му намигнат ще бъде готов и на коалиция с тЕХ.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za kogo govorite che ne razbrah,za Radan Kunev pupesha li?
35
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радане, Радане, млад си , а паметта ти изневерява. Вие бяхате тези, които бяха анти-Бойко на предишните избори за НС. Дори БСП не бяха толкова върли противници. Но после се врътнахте и се прегърнахте с ГЕРБ и Борисов. Как искаш сега да ти повярвам, че ще сте по-различни? Как да ти повярвам, че не сте патерица на Бойко, когото сега наричаш Бай Кой?
34
4
 
8
 
! Отговори
radan pupesha преди 7 години
Glasut mu na razan e kato kotka myaaa myaa,pupesh
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не му го каза на Бойко това когато му се навеждаше със своите зам.министри в кабинета в оставка,защо говорите едно ,а вършите друго и зорлем ни карате да гласуваме за левите ,само не за Герб!
32
5
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Нека да има автентично дясно, но да се знае чии интереси защитава. Това, което е добро за хората с високи доходи, които ходят по жълтите павета в София, не е това, което е добро за мнозинството от българския народ. България, като най-бедната държава в ЕС има нужда от социална политика, за да оцелее.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kunev pupesh takuv
30
4
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Чак му се запоти челото от напъни.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радане ,сам го казваш ,,два пъти с ГЕРБ,, ами те само тия без акъл повтарят една грешка два пъти бе Радане !!!
28
2
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Га яди тиквените кифтета що ни рива?
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nauchi se da se ozkazvash ve pupesh,Radane kyuspe
26
25
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова република".Абе какъв си ти бе, бате бойко е велик и пак ще е премиер а ти със командира на ***
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mekoteloto Radan e kuh pupesh.Pupesh mu e noviya pryakor