Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!

"Нова република" тръгна с речи срещу ГЕРБ
Обновена: 4 фев 2017 16:15 | 4 фев 2017 16:15, Веселина Йорданова
178
Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!
Снимка: БТА

Ние винаги сме искали единно дясно, но това може да е при едно условие - като алтернатива на "фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ". С тези думи се обърна към членовете на "Нова република" председателят на надпартийната платформа Радан Кънев при официалното представяне на инициативата. Той поиска прошка от последователите си заради това, че два пъти ги е вкарал в коалиция с ГЕРБ, предаде БТА.

Имаме огромен грях, особено аз - два пъти обединихме дясното с ГЕРБ - през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад "Бай Кой", повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова република".

Той отчете, че резултатът от управлението на Борисов са по-малко свобода, охранени чиновници, вихрещи се картели. Дясното не може да бъде такова, да гони хората в чужбина, да принуждава стотици хиляди с десни убеждения да гласуват за лявото, за да спрат ГЕРБ, обясни председателят.

Бойко и БСП, подчерта Кънев, са тези, които връщат БСП на власт. И обяви, че левицата ще напусне завинаги властта, когато те, отдясно, се постараят Борисов да напусне завинаги политическата сцена.

Радан Кънев започна изказването си, споделяйки, че е очаквал присъстващите в залата да бъдат едновременно стреснати заради прогнозите на социолозите за два процента на изборите, и в същото време гневни. Очаквах да бъдете гневни към мен, защото аз го заслужавам, защото ви вкарах в безпринципен политически блок с наследниците на червената номенклатура, преговарях за министри, обърнах света да има коалиция в 43-ия парламент с надеждата, че ще изпълни поне малка част от програмата ни. С тези откровения политикът поиска извинение за подкрепата си и първоначалното участие в управлението на коалиционното правителство ГЕРБ- Реформатори.

Не сме ние, които се плашим от мафията, а тя от нас, даде заявка Кънев за приоритетите на "Нова република".
Победата се извоюва не от черната овца, нужна е общност - аз, вие - за силна България, завърши лидерът на надпартийното обединение словото си.

"Нова република" означава демократи за силна България, тя е обратното на Съветска република, заяви преди него заместникът му в ДСБ Атанас Атанасов. Той попита защо днес на конгреса на левицата е отишъл руският посланик - те искат властта, не трябва да я получават - отговори той. Нова република ще има, когато Бойко отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова стои в опозиция, посочи Атанасов.

На финала на официалното представяне на националната надпартийна платформа "Нова република" прозвуча песента на "Ахат" "Черна овца".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
2
 
! Отговори
ДоВалери кърджалиеца преди 7 години
Какво ти даде Караянчева?Малко помещение 2на2 да ремонтираш ютии.Блюдолизецо жалък,много си жалък и малък за да коментираш.Репресираните от Караянчева са хора с истински биографии и достойно минало и настояще!Но всичко с времето си!На 26 ще ви пусна водата и ще отидете там,където ви е мястото!
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХА, СЛЕД БАЙ ТУЙ- СЕГА ТИКВА- РАМАДАН Е ИЗЯВЕН ГЕНИЙ ПО ЛЕПЕНЕ НА ВЕЛИКИ ЕТИКЕТИ, НО ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА ШАНСА ДА СЕ КЛАСИРА СЛЕД ИНДИВИДУАЛНИТЕ СИ ИЗПЪЛНЕНИЯ.
122
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
До Петя 151! Комунистите не са си тръгвали от властта.Само че се маскираха на Герб ,Рблок и АБВ. Всички от върхушката на Герб са все комунисти , а вожда им до последно ближеше краката на Живков.Реф. блок и АБВ дори не отричат червеното си минало.Другарите Елена и Иван Костови са основатели на червената олигархия.Така че недей да опяваш на Радан.
121
2
 
1
 
! Отговори
Варварчо преди 7 години
Радан не подкрепя референдума, Слави няма партия... ГЕРБ имаха власт достатъчно време. Каквото успяха, направиха. БСП си помислиха, че гласовете за Румен Радев са за тях и си играят на политици. Остана да гласувам за ПП Глас Народен може да ги наричат смешници, но за сега са чисти.
120
2
 
7
 
! Отговори
Петя преди 7 години
Радане, благодарение на твоите комплекси, комунистите отново ще се върнат на власт и тогава не знам по какво ще ходиш, за да не се спъваш. Да не вземеш да се спънеш в собствената си самовлюбена 'тиква'. Като депутат не те видях да си толкова работлив и изобретателен...наблягаш на интриги и коментарчета кой с какво е облечен...Смятах те за симпатяга, но съм ужасно разочарована. Ще гласувам или за ГЕРБ или за Да, България...ти, Радане, само гласове ще губиш....
119
1
 
8
 
! Отговори
Д преди 7 години
Преди да се спънеш, трябва да се научиш да ходиш. А вие се рдихте без крака. Или не помните.
118
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан Кънев е честен и добър човек. Това е автентичното дясно, а не онази партийка на либералите-комунисти ДаЙ България.
117
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
политически труп.
116
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
У нас тикви много,та не е зле да доуточни за коя точно говори?Ех,другари комсомолци..
115
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раданчо,пак ще настъпиш мотиката.
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия започнаха да си говорят на бащини имена
113
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе тия що викат на банкянското *** тикватиквата е полезно растение а от него едни загуби
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си оригинален . Това , което правиш , вече са го правили .
111
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме кефи тиквата грам адски е *** не може това да е лицето на БГ политиката, анаболен ***, мое мнение!
110
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не беше толкова смешен,може би щяхме да те вземем сериозно!Но, уви...
109
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
toia e cato don cihot
108
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32 Бойко е генерал колкото ти си КОСМОНАВТ!!!
107
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тодор Живков ви се подиграва от отдвъдното чрез ученика си Мутрьо Тикваров.
106
12
 
21
 
! Отговори
другото е горе-долу преди 7 години
Съгласен съм с всичко казано за Бай Кой.Той си е от котилото на БКП и такъв ще си остане!
105
6
 
32
 
! Отговори
електорат преди 7 години
Един път лъжливото овчарче, втори път лъжливото овчарче... няма да се хванем трети път на лъжите на лъжливото овчарче. Даже и вече да казва истината.Няма да гласуваме за тебе, Радане, да го знаеш отсега, не се мъчи. Откажи се от тая пуста сладка власт!