Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!

"Нова република" тръгна с речи срещу ГЕРБ
Обновена: 4 фев 2017 16:15 | 4 фев 2017 16:15, Веселина Йорданова
178
Радан Кънев се зарече: Няма да се спънем трети път в същата тиква!
Снимка: БТА

Ние винаги сме искали единно дясно, но това може да е при едно условие - като алтернатива на "фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ". С тези думи се обърна към членовете на "Нова република" председателят на надпартийната платформа Радан Кънев при официалното представяне на инициативата. Той поиска прошка от последователите си заради това, че два пъти ги е вкарал в коалиция с ГЕРБ, предаде БТА.

Имаме огромен грях, особено аз - два пъти обединихме дясното с ГЕРБ - през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад "Бай Кой", повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова република".

Той отчете, че резултатът от управлението на Борисов са по-малко свобода, охранени чиновници, вихрещи се картели. Дясното не може да бъде такова, да гони хората в чужбина, да принуждава стотици хиляди с десни убеждения да гласуват за лявото, за да спрат ГЕРБ, обясни председателят.

Бойко и БСП, подчерта Кънев, са тези, които връщат БСП на власт. И обяви, че левицата ще напусне завинаги властта, когато те, отдясно, се постараят Борисов да напусне завинаги политическата сцена.

Радан Кънев започна изказването си, споделяйки, че е очаквал присъстващите в залата да бъдат едновременно стреснати заради прогнозите на социолозите за два процента на изборите, и в същото време гневни. Очаквах да бъдете гневни към мен, защото аз го заслужавам, защото ви вкарах в безпринципен политически блок с наследниците на червената номенклатура, преговарях за министри, обърнах света да има коалиция в 43-ия парламент с надеждата, че ще изпълни поне малка част от програмата ни. С тези откровения политикът поиска извинение за подкрепата си и първоначалното участие в управлението на коалиционното правителство ГЕРБ- Реформатори.

Не сме ние, които се плашим от мафията, а тя от нас, даде заявка Кънев за приоритетите на "Нова република".
Победата се извоюва не от черната овца, нужна е общност - аз, вие - за силна България, завърши лидерът на надпартийното обединение словото си.

"Нова република" означава демократи за силна България, тя е обратното на Съветска република, заяви преди него заместникът му в ДСБ Атанас Атанасов. Той попита защо днес на конгреса на левицата е отишъл руският посланик - те искат властта, не трябва да я получават - отговори той. Нова република ще има, когато Бойко отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова стои в опозиция, посочи Атанасов.

На финала на официалното представяне на националната надпартийна платформа "Нова република" прозвуча песента на "Ахат" "Черна овца".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
7
 
! Отговори
istina преди 7 години
Общо взето за пари всичко правиме.Абсолютен ***.Шутка от класа.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пърдан Ке. *** пак се изтъпанил на трибуната!
62
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствените принципни политици! Пълна липса на популизъм. С отлични идеи за справяне с така наречените институции "държави в държавата" създаващи беззаконие и "мачкащи" правата на всеки от нас. Мен лично ми хареса и Христо Иванов, когато не "легна" на ГЕРБ и подаде оставка. Сега не разбрах защо насила не искат да са в следващият парламент.
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новата Радка Пиратка в действие! Дясното мъдо на Мавъра му хлопа дъската!
60
7
 
10
 
! Отговори
??? преди 7 години
Кънев, винаги съм гласувала за СДС<ДСБ, но сега направо отблъскваш: какви са тези ОТРИЦАТЕЛНИ думи за ГЕРБ-тикви, байкой? Да не мислиш, че говориш пред 15-16-годишни "г&з+а#ри? Костов, Стоянов, Трайков са класи над теб и не мога да ти имам доверие чрез приказките( както нямам доверие и на Нинова и Станишев, Първанов( там пък други лъжи..)Но да знаеш, че ще гласувам за РБългария в ЕС!
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Известният в г. ей средите като дълбоката Рада пак си навира дъто във Бай ***!
58
2
 
20
 
! Отговори
12345...... преди 7 години
Това слузесто нещо, дето правеше метани на ГЕРБ, докато влезе в правителството. И как влезе с родилни мъки,сега седнал да плюе този и онзи. Та той е един ***, който се мъчи да допълзи до властта, ама няма вече. Ще гледа парламента през крив макарон и по телевизията. Изтече му времето.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пърдан *** пак се е взел насериозно пидиразчето му ниедно!
56
4
 
10
 
! Отговори
izh преди 7 години
Плюй Радане, плюй. В момента в който престанеш да храчиш по Борисов и всички медии ще ти откажат достъп. Така че избирай - пари, слава или забвение !!!
55
3
 
14
 
! Отговори
хомо сапиенс преди 7 години
Що за човек е този - пиян или дрогиран. Това най-малкото може да бъде политик. Плюнка, както и останалите с него.
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде беше Бойко по време на събитията преди 20 години? Беше ли всяка вечер на площада с хората, искащи промяна и демокрация? Каква ви е опорната точка по този въпрос?
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Radan Kunev e pupesh,svalete liderstvoto mu!
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата вече взе да омеква,вероятно е почнала да осмисля прочетеното от Винету,а освен това знае и доста комуноид-милиционерски похвати.Но с този материал такива резултати.
51
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб милси каквото Винету мисли, а той рядко мисли
50
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан говори истината, обаче в БГ няма кой да му повярва.Тук хората си падат по мутрите и чалгата.Затова са и най-мръсните и най-бедните в Европата.Жалко но факт !
49
4
 
23
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Късно, Радке, късно!И да се каеш- вече си съучастник във всичко, което се случи от 2009 г насам!Сумати разбити човешки съдби- изгубени работни места, фалирал дребен бизнес и ограбен живот!
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кърджали вече се спънаха!Отново политическият оксиморон Цвета Караянчева е номинирана за депутат.Кадрово безумие от страна на ръководството,което изглежда живее в перманентно пълнолуние!
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е прав, обаче олигархията, Шорож и медиите му направиха от тази Тиква два пъти премиер на БГ, което е голям срам за всички българи.
46
1
 
18
 
! Отговори
а1 преди 7 години
И от подобни на този тип индивиди зависи настоящето и бъдещето на Бг????Тежко ни и горко!!!!!!!!!
45
5
 
17
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Всичките от БСП, ГЕРБ, ДПС ПФ, ДСБ, РБ АБВ АТАКА бяха в управлението и никаква промяна. Мафията ,бандитите управляват страната. Всички са корумпирани и съдебната система прикрива и бездейства. Защо трябва да им вярвяме. До края на годината пак ще имаме избори. Тази партийна олигархия трябва да се измете. Не се провеждат никакви реформи. Станахме нация потребителска и минимум преживяване. Популисти лъжци. Необходимо е 50% съкращения на администрациите.