Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците

Въведоха и мандатност при депутатите – до 12 г. в НС
Обновена: 5 фев 2017 13:36 | 5 фев 2017 13:17,
131
Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП ще се избира пряко от всички членове на партията. Това решиха днес на червения конгрес, като за революционната промяна, налагана от Корнелия Нинова гласуваха 493 от делегатите. 86 бяха "против", а 37 се "въздържаха".

И до сега подобна възможност съществуваше в червения устав, но само като алтернатива на избора от конгрес, пише 24 часа.

Още по темата

 Нинова настоява за пряк вот, за да отговори така БСП на желанието на хората за промяна, изразено в референдума. Лидерът на социалистите ще се избира с гласовете на 50% от участвалите във вота членове. За легитимно ще се счита това гласуване, в което са участвали половината от членовете на партията.

Според данни от преброявания в последната година те са около 105 000.

Делегатите освен това решиха, че депутатите на Столетницата имат право да бъдат в парламента до 12 години.

Въпреки ожесточените спорове срещу революционната промяна, при гласуването тя е била подкрепена от 532 от делегатите, а само 50 са били "против". Промяната се предлага от лидерката Корнелия Нинова, като отговор на желанието за промяна на хората, изразено в референдума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пъти си сменят козината другарите? Но..нрава си остава.Вари го,печи го-все картоф.
48
7
 
18
 
! Отговори
отвратен преди 7 години
Как да и вярвам на тази злобна и самозабравила се селска женица ,дано президента Радев е истински мъж ,защото тази нагла и явно зла и самозабравила се ,,лидерка,, *** си скъса да шитне Миков и всички останали другарчета които я взеха като прит от даскала си Костов. На Радев повярвах ,но на тази не ,много лъже ,стига вече.
47
4
 
15
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Б-ИЗНЕС С-ОЦИАЛИСТИЧЕСКА П-АРТИЯКАТО В НАЧАЛОТО НА БИЗНЕСА СИ , ДЪРТОФЕЛИЯ НИНОВА ---ОБЕЩА МЛАДИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ДА ЗАПОЧВАТ БИЗНЕСА СИ С "ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА"!/..сиреч -/С НАШИТЕ ПАРИ И ЗА НАША СМЕТКА/... със 150-млн.лв. от БЮДЖЕТА....//..и без да плащат данъци/ГОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМА РАДОСТ ЗА червените лум.***.ни.....!!!!!!!
46
5
 
2
 
! Отговори
Някой нещо не разбра преди 7 години
До Koko - Желанието за промяна, изразено на референдума от хората, се отнася за управлението на страната, а не за вътрешнопартийните игрички на партията майка. Бойко мигновено яхна референдума. В сектата какво да правят сега... Измислиха! Имаше едно време една партия, една държава, един народ! И рекоха си в сектата: Ние сме!
45
2
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Какво ни интересува конгреса на БСП ? Пишете за Б.Б. в Пловдив. Защо си е тръгнал бесен?
44
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партизан за бой се стяга, мята пушка на рамо. Денем се крият под дебелите сенки на буките, а нощно време слизат до мандрите да крадат.
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С новите промени Нинава се отръва от всичик хора на Станишев - Мая Манолова, Ангел Найденов, Янаки Стоилов, Михаил Миков, Георги Божинов.... Сал един Драгомир Стойнев остана, но той е от "късните" беше министър чак при ОРешарски и е изявен партиец. С нетърпение чакам да падне главата и на Младия Добрев - друг Станишев поддръжник.-
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим в с.Бисер за кой ще гласуват
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да идва пак дебелия Бибо от Банкя и да слушаме пак 1-2години хитри приказки
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 39 Да учиш,да преподаваш и да получаваш научна степен по "Научен комунизъм",а след това да въвеждаш точно обратното - пазарно-хазартна икономика и капитализъм-това го могат само недоучили икономисти,финансисти и генно кашпирирани или АОН-СУджук-изирани номен- и клатик-уристи!Правилното е:"Стока- пари- стока прим" вместо "Пари -стока -пари прим"!
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Питам - Като е промяна, като е нова партия, какъв е тоя 49 конгрес? бкп?Има дефиниция за партия. Това е секта, една от многото подобни, узурпирала наследството на бйе-ка-пйе-ту!
38
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До АнонименПо същата причина, поради, която бяхме длъжни да гледаме и слушаме словесните напъни на Особата от ПП ГЕРБ и техните конгреси. Малко да сменим плочата, нима не ви омръзна да слушате една и съща музика?
37
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-доброто решение би било дрОгарите да не се явяват изобщо на избори тази година!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имало е по-мрачни времена.Имало е по-страшни времена.Времена на терор,времена на кървави мистерии. Историята не помни по-срамни времена о, мое време,време на Голямото лицемерие.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми пука кой какво и колко е в БСП, също както и не ме интересува борбата за власт в Столипиново.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aма защо отразявате конгреса на БСП като новина от национално значение?
33
2
 
21
 
! Отговори
потребител преди 7 години
Нямат срам тези хора,,как хладнокръвно говорят ,а може да не са хора!!!Не правят нищо друго освен да лъжат народа толкова години!!!Народа мизерства,те прибират паричките законно от 30години !!!
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова - премиер а Станишев и Овчаров заместник премиери ! - готино А ,по-готино нема накъде да живее БСП !
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искате ли да се хванем на бас, че това е прах вм очите на народа. Сега това решение ще бъде обжалвано и докато съдът реши казуса, тези другари ще бъдат вече в листите. А това ще бъде прекрасно оправдание за Краднелия ***. Не с тези номера. Госпожа Лъжа успя отново да излъже наивните си избиратели. Разберете-комунист не пуска кокала без кръв. Това е само пушилка. Парата ще отиде в свирката. И тогава народът ще си каже да, Корнелия искаше да ги махне, но съдът обърка работата И вълкът сит и
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е страна с една от най-плодородните почви в Европа и света,четвърта по залежи на злато,с 4 благоприятни годишни времена,с излази на трансевропейска река и море, на естествен междуконтинентален кръстопът...Проблемът е,че властващата в БГ международно организирана банда финансово- икономически престъпници и номен- клати--исти унищожават единствения реален капитал-кадрите-знаещи,можещи, опитни,честни и отговорни трудещи се и специалисти!Създаването му е гаранция за правилното бъдеще!