Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците

Въведоха и мандатност при депутатите – до 12 г. в НС
Обновена: 5 фев 2017 13:36 | 5 фев 2017 13:17,
131
Нинова успя: Лидерът на БСП ще се избира пряко от партийците
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП ще се избира пряко от всички членове на партията. Това решиха днес на червения конгрес, като за революционната промяна, налагана от Корнелия Нинова гласуваха 493 от делегатите. 86 бяха "против", а 37 се "въздържаха".

И до сега подобна възможност съществуваше в червения устав, но само като алтернатива на избора от конгрес, пише 24 часа.

Още по темата

 Нинова настоява за пряк вот, за да отговори така БСП на желанието на хората за промяна, изразено в референдума. Лидерът на социалистите ще се избира с гласовете на 50% от участвалите във вота членове. За легитимно ще се счита това гласуване, в което са участвали половината от членовете на партията.

Според данни от преброявания в последната година те са около 105 000.

Делегатите освен това решиха, че депутатите на Столетницата имат право да бъдат в парламента до 12 години.

Въпреки ожесточените спорове срещу революционната промяна, при гласуването тя е била подкрепена от 532 от делегатите, а само 50 са били "против". Промяната се предлага от лидерката Корнелия Нинова, като отговор на желанието за промяна на хората, изразено в референдума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
16
 
11
 
! Отговори
ето преди 7 години
Хубаво е, че БСП се организира да отнеме от ГЕРБ властта. Радвам се, че това ще стане, защото бедността и кражбите на ГЕРБ са безгранични.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко са *** и Путин кат си разменат имената, всичко ще си дойде на мястото)
27
4
 
10
 
! Отговори
Жабок. преди 7 години
Тая са скъса да натиска клаксона.
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то ппнеже ГЕРБ са много читави, едни и същи червени престъпници са и едните и другите
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъппа другарка от онея времена. Позорни за България и младежтта.
24
1
 
9
 
! Отговори
slovenia преди 7 години
Пълна лустрация на психодесни политици
23
18
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Трябваше ли България да чака 30 години, една ЖЕНА да постави началото на демокрацията.Засрамете се БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ.Наистина АЛЧНОСТТА на българските политици няма граници.
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРУГАРКО НИНОВА КЪДЕ ИЗПУСНА СЪРПА И ЧУ'КА ? МАЙ ГО ЗАРОВИХТЕ НЯКЪДЕ КЪДЕТО СТЕ ЗАРОВИЛИ И ИСТИНАТА ЗА НАГЛАТА ВИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ! ЗА ПАРТИЯТА С НАЙ-МНОГО МИЛИОНЕРИ И ТО НЕ СПЕЧЕЛЕНИ МИЛИОНИ А ОТКРАДНАТИ . И ТАВА ЛИ ВИ Е ЛЯВАТА ПАРТИЯ ? ДА ВИ ДАДЕ ГОСПОД ВЪЗМЕЗДИЕ ТАКОВА КАКВОТО ЗАСЛУЖАВАТЕ !
21
3
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Най доброто решение за България и българите е лустрация на вредните мафионизирани комунисти,ревизия на олигарсите им и преходът да започне на чисто.Така нареченият преход се състоеше от беззаконие,кражби,задкулисие,пак кражби,кражби,заменки ала Станишев.Най-голямото престъпление на червенокосата мафия е прогонването на младите българи в чужбина,които стават невъзвращенци поради отвръщение от държавното устройство по мафиотски модел.
20
25
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Госпожо Нинова на прав път сте дано на изборите хората се осъзнаят и гласуват за БСП и се отървем веднъж за винаги от гроб и разбойникът Бойко успех БСП
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да учиш законите и правилата на математиката- съответно правилната икономика- и на практика да ги прилагаш са две различни неща!Ако учиш,приказваш и дори преподаваш законите на научните социализъм и комунизъм,а на практика не ги спазваш си е осъзната престъпна дейност!Примери- Т.Живков, А.Луканов,И.Костов .. та до днес!Пътят към властта е: 1.Обединение след разграничаване,2.Ясни и разумни цели,3.Ресурсно обезпечен план,4.Доказали се ръководни кадри,5.Честен 6.Отговорен труд,7.Личен пример!
18
10
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Сега разплаква залата,след два месеца ще разплачи целият народ.
17
2
 
1
 
! Отговори
Git преди 7 години
Corni taz vecher ima chance da specheli 200 leva - samo da si pokaje d.-to...:-) v flash cluba
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отзоваваме се на желанието на хората за промяна като се обръщаме един към друг с "другарю". Смехотворно!
15
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А във всяка една нормална държава другарката Нинова щеше да е в затвора за престъпления срещу правосъдието. Потърсете и се осведомете, ако не ми вярвате. А сега даже има шанс да Ви управлява подобно лице.
14
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП-то се закопаха с отказа си да приемат резултата от референдума и ще бъдат звучно приземени на изборите
13
10
 
25
 
! Отговори
Върни парите ма! преди 7 години
Смърт на руският окупатор. И нинова; не сме забравили как Костофф те назначи в Българтабак и далаверите ти. Мишо Бирата те чака да сервираш..........
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лустрация е друго.Нужни са нови лица, идеи, действия, нов речник, нов подход, необходимо и за резерва на партията, за да има готовност за обмен на подходящи професионалисти. Това е пътят.Всички се сърдеха, че Тодор Живков седял 33 години, а същите се натискат да го задминат.Омръзват и зациклят - каквито и да са им професионалните качества.Трябва обучение, приемственост непрекъснато, а не само тогава, когато някой умре.Това е инерция и за съжаление тя е много по-ефективна по надолнището.
11
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдете внимателни - Станишев и Нинова в едно изречение е опасно, в едно управление е катастрофа. Ако бяхме народ с остро чувство за справедливост, още преди две години Станишев трябваша да бъде пратен в политичиската история на България. Управлението му в коалиция с ДПС беше гнусно. Моралът му стигна до там след месеци чоплене на темата да каже "Добре, поемам политечската отговорност за Пеевски". и толкоз - изричане на думи, без никакви действия, без никави последствия. и сега го искате пак!
10
5
 
6
 
! Отговори
до №4 Надя преди 7 години
къде ги видя тия проценти ,че и деформаторите в кюпа ха-ха?