БСП лява България вече е коалиция БСП за България

Обединението засега е на 6 партии, ще се включат и 10 сдружения
81
 БСП лява България вече е коалиция БСП за България
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия".

Още по темата
Новата коалиция ще се казва "БСП за България", съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Името на коалицията беше утвърдено от заседанието на 49-ия Конгрес на БСП през уикенда.

"Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи", коментира тя.

Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България. Тя посочи, че досега в коалицията "БСП лява България" са били 13 партии.

Нинова коментира, че не рискуват с намаляването на броя на партиите в коалицията, защото залагат на почтеност. По думите й не винаги механичен сбор от партии води до по-голям резултат.

Утре "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя.

Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения.ато намали с 2/3 броя на партньорите си БСП оряза и партийната субсидия на коалицията.

Заложили сме на принципност и почтеност, заяви Нинова.

Тези партньори, които остават в коалицията, са съгласни да играят с БСП за всички видове избори, а не както досега само за парламентарни, и приемат предизборната платформа на соцпартията, сподели тя.

Лидерката на Столетницата обясни, че като знак, че БСП ще работи за намаляването на субсидиите, е разписаното в новия договор намаляване на субсидиите на партньорите от 75 на 50%.

Предизборната платформа на БСП струва 1,9 млрд. лв. на година и тя е разписана по мерки и пера - както с източник на средства, така и за какво ще бъдат харчени, обясни още Корнелия Нинова.

И така обори твърденията на десните, че червената платформа струва 14 млрд. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: БСПкоалицияпартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
ПЕТОЛЪЧКАТА преди 7 години
ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ,ДО ПОБЕДА И ТОЗИ ПЪТ ЗАВИНАГИ!
57
0
 
4
 
! Отговори
торба с лъжи преди 7 години
тая бивша господжа и настояща таварищка не прати ли синковеца си в САЩ да живей и учи в Американски университети
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП(БКП) за Русия ! Това е правилно . Заради Русия взривиха ц. "Света Неделя" ,заради Русия избиха хиляди българи след 1944 г , заради Русия нарекоха българите от югозападна България -" македонци" . Да продължавам ли?
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП за крадене на България!
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На конгреса др.Решетникова вдигна два пръста,за знака Виктори,но бързо се усети и вдигна палеца!Какво нещо е подсъзнанието?
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП не е българска партия, работи за чужди интереси
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЗАЕШКИ КОЖИ ДА СИ СЛОЖИТЕ НЯМА ДА СТАНЕТЕ БЕЛИ ПУХКАВИ ЗАЙЧЕТА А ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ВЪЛЦИ ! ВЪЛЦИ ОРЪФАЛИ БЪЛГАРИЯ ,ЗАЕДНО С ДПС И ГЕРБ !
51
3
 
14
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 7 години
ПиснА им да тичат у левата лента, баш левия Сергей Станишев отидЕ да левве по Брюксел, точно при еврогейовете /според спонсорите от Москва/ и сега ще са коалиция, и то пак за България. То не беха сполуки, то не беха пак тука, беха и много и все силни...Партия, ръководена от милионери и милиардери, с електорат социално слаби и маргинали- нема такова явление другаде по земните кълбета! А и у Космоса! Да е честита Корни на бат'' Ламбо и съдружници! Нас кучета ни яли!
50
1
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Каква коалиция с тези бутикови партии и клубове? Членовете им са колкото са членовете на семействата на председателите , зам. председателите и секретарките на председателите им. Ааааа, сетих се, друго е да кажеш коалиция. Колкото повече имена се използват, толкова по солидно звучи.
49
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГрабителиЕничариРазбойнициБандити
48
0
 
12
 
! Отговори
Пепо преди 7 години
Повечето коалиционни партньори са само тежест.Те нямат членове,но имитират и заблуждават ,заради субсидия.Това са предимно т.н.движения и пр.Защо са такива *** на БСП?
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Корнелия.Днес изрита ромските партии от коалицията.Те първо носеха само негативи на БСП,а отгоре на всичко на изборите половината гласуват за ГЕРБ,а другата половина за ДПС.Да не забравяме,че на президентските избори ГЕРБ спечели само на две места.Извън страната победиха в Турция,а у нас само в Столипиново.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Съвестни Предатели за България!
45
2
 
5
 
! Отговори
до До Енергетик преди 7 години
Е,не може всички да сме умни като Теменужка Петкова и да откриваме нови науки,особено в областта на електротехниката.
44
0
 
8
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 7 години
Червени другари, не се подвеждайте по протежетата на герб. Гласувайте за истинската левица, която ще ни изведе към светли бъднини и ще правим петилетката за 3 години- Д21 и АБВ са истинските патреоти.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балъци Серсеми Пачаври за България!
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай,Корни.Щом герберугите *** като побъркани,като ти чуят името,значи си на прав път и здраво им бъркаш в здравето.Техните истерии определено галят сетивата.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безумно Смешни Пенсионери за България!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като слушам патоса на речите на социалистите ми е ясно, че дори и те не вярват в думите си
39
2
 
11
 
! Отговори
ТЕ СА БСП : преди 7 години
Безкраен Срам и Позор за България!